Hotnews: Afla cum poti deveni unul dintre viitorii lideri ai industriei ospitalitatii chiar de la reprezentantii universitatilor elvetiene de top, care vin la Bucuresti.

24 oct. 2019 admin 845 views
Hotnews: Afla cum poti deveni unul dintre viitorii lideri ai industriei ospitalitatii chiar de la reprezentantii universitatilor elvetiene de top, care vin la Bucuresti.

Cresterea puterii de cumparare a consumatorilor la nivel mondial si inovatia digitala au determinat o crestere record in industria ospitalitatii. Daca in 2009 se lansau primele aplicatii pentru hoteluri si companii aeriene, iar Instagram si iPad-urile nu existau si majoritatea oamenilor cautau destinatii si oferte de vacanta in reviste, in 2019, vacanta perfecta este la indemana oricui, la cateva click-uri distanta.

 

Astfel, industria ospitalitatii se bucura de cea mai rapida crestere din lume, estimandu-se ca turismul international va creste cu o medie de 4,1% pana in 2020, adica un total de 1,6 miliarde de turisti. Dezvoltarea industriei va duce la o crestere exponentiala a locurilor de munca.

Conceptul de „ospitalitate” (eng. hospitality) cuprinde ansamblul principiilor si serviciilor din domeniul hotelier, care au ca scop final satisfacerea clientilor din industria turismului, management si business international.

Industria ospitalitatii are un fundament puternic in Elvetia, unde s-au dezvoltat centre universitare cu reputatie mondiala. Este si cazul Swiss Education Group (SEG), un concern educational universitar fondat in 1982, din care fac parte cinci institutii universitare cu profil turistic.

 

Ce inseamna sa studiezi in domeniul ospitalitatii in Elvetia

Educatia in universitatile de profil din Elvetia are o abordare practica. Filosofia profesorilor universitari este ca poti invata ceva la nivel academic, dar, pentru a atinge perfectiunea si a intelege cu adevarat cum functioneaza lucrurile, trebuie sa si practici ceea ce inveti. Cursurile cuprind teorie, dar intotdeauna este inclusa si componenta practica.

Calitatea inalta a studiilor si reputatia internationala a industriei ospitalitatii predate in Elvetia aduc impreuna nu mai putin de 61 de nationalitati diferite de studenti, care beneficiaza de un mediu excelent de invatare si in afara salilor de clasa, prin internship-uri, masterclass-uri, activitati de weekend si activitati de relaxare.

Excelenta in turism, ospitalitatea, gastronomia si atentia la detalii sunt principiile de baza in universitatile din Elvetia, insa perfectionismul educatiei nu exclude atmosfera de familie, multi dintre studenti vazandu-si colegii ca pe familia lor din Elvetia.

Un aspect important al studiilor in domeniul ospitalitatii, in Elvetia, este efectuarea stagiilor de practica.

„Un aspect fundamental al studiilor la Swiss Education Group este combinatia dintre cunostintele teoretice de cel mai inalt nivel, de care are nevoie un lider de maine si experienta practica. O cheie pentru un absolvent de succes vine si din experientele practice pe care le primeste in viata reala – toti studentii trebuie sa faca doua internship-uri de-a lungul studiilor”, a declarat Tarek Kouatly, reprezentant SEG.

 

De ce sa alegi industria ospitalitatii

Industria ospitalitatii este una dintre cele mai expansive si mai diversificate industrii, astfel ca nu vei fi niciodata limitat in cautarea unui job, iar diploma obtinuta in domeniul ospitalitatii iti ofera acces la o serie de pozitii inalte, in diferite ramuri.

Studiile in domeniul ospitalitatii te vor duce oriunde in lume. Poti lucra intr-un hotel boutique dintr-un oras mic, poti administra un lant hotelier sau sa gestionezi un local pe o plaja exotica. Ai libertatea de a alege stagii de practica internationale in intreaga lume, apoi iti poti alege job-ul oriunde, in prezent fiind aproximativ 112 000 000 angajati in domeniul ospitalitatii, numar in continua crestere.

Ospitalitatea va crea peste 80 de milioane de noi locuri de munca in urmatorii zece ani, ceea ce inseamna ca nu numai ca este in continua dezvoltare, ci ofera si un mediu de lucru foarte de sigur. Este estimat ca pana in 2026, unul din noua locuri de munca va fi in sectorul turismului si al ospitalitatii.

Cu peste 89% dintre absolventi detinand pozitii de management in mai putin de 5 ani de la absolvire, universitatile care fac parte din SEG, prin abordarea practica si pregatirea academica riguroasa, iti ofera avansul de care ai nevoie pentru a transforma job-ul intr-o cariera de succes la nivel international. SEG este o excelenta rampa de lansare in domeniu, cu parteneriatele sale internationale de prestigiu: Accor Hotels, Four Seasons, Marriott, Hilton, Emirates, Armani si multi altii.

 

Afla cum poti ajunge un specialist in domeniul ospitalitatii

Poate fi dificil sa ajungi la informatii corecte si sa obtii un parcurs clar de urmat pentru a ajunge unde iti doresti. De accea, Swiss Education Group vine in Romania pentru a organiza workshop-uri de informare adresate tuturor celor interesati sa urmeze programe de licenta, master, junior summer camps sau professional courses in International Business, Tourism Management, Hospitality Management, Event Management sau Arta Culinara. Evenimentele vor fi sustinute de Tarek Kouatly, Head of Marketing and Development, Swiss Education Group, alaturi de consultantii IntegralEdu, reprezentantii oficiali ai grupului SEG in Romania.

In cadrul evenimentelor vor fi prezentate detaliat universitatile membre SEG si programele de studiu pe care le ofera. Participantii vor intelege ce anume si cum studiaza studentii romani si internationali in aceste universitati si vor afla care sunt posibilitatile de cariera si dezvoltare din timpul studiilor si dupa absolvire.

Descopera arta ospitalitatii si afla cum poti deveni unul din viitorii lideri ai industriei ospitalitatii, praticipand gratuit la unul dintre evenimente – Bucuresti, 2 noiembrie – HotelNovotel, 16:00 sau Craiova, 4 noiembrie – Hotel Ramada, 18:00. Te poti inscrie online, aici pe pagina evenimentului, sau direct la consultantii IntegralEdu.

 

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-studenti_strainatate-23444038-afla-cum-poti-deveni-unul-dintre-viitorii-lideri-industriei-ospitalitatii-chiar-reprezentantii-universitatilor-elvetiene-top-care-vin-bucuresti.htm?fbclid=IwAR1pT96Q8YKnsesl88Xvc6pI6Kpk7v50YmWtb_e-4O0ZfWOrv6xtlZmlU3E

24 oct. 2019 admin 845 views