Hotnews: Cele mai cool tabere ale momentului pentru copii si adolescenti. Noua destinatie in trend 2019: Elvetia

23 ian. 2019 admin 952 views
Hotnews: Cele mai cool tabere ale momentului pentru copii si adolescenti. Noua destinatie in trend 2019: Elvetia

Desprinderea de parinti, pentru o perioada scurta de timp, cu prilejul plecarii intr-o tabara, poate avea numeroase efecte pozitive asupra dezvoltarii psihosociale a copilului sau adolescentului. Si asta pentru ca ei incep sa simta mai mult nevoia initierii unor noi relatii in plan social, de prietenii noi, de comunicare si integrare in grupuri, in afara caminului. 

 

In tabara, respectarea unui program colectiv contribuie la disciplinarea copilului si adolescentului, la cresterea capacitatii de adaptare la norme si reguli cu caracter social, din perspectiva dezvoltarii ulterioare a viitorului adult. Experientele din tabara exercita o influenta pozitiva asupra personalitatii acestuia, oferindu-i cadrul perfect pentru a-si face noi prieteni si a-si pune in valoare modul sau de a fi, abilitatile si pasiunile. 

 

In plus, interactiunea cu cei de varsta sa stimuleaza atat inteligenta emotionala, cat si inteligenta sociala, ajutandu-l sa se exprime cu usurinta si sa se adapteze la colectivul din care face parte. Nu in ultimul rand, experienta unei tabere reprezinta contextul ideal pentru dezvoltarea autonomiei fata de parinti, explorand cadrul social si manifestandu-si initiativa in relatiile interpersonale si activitatile de grup, intr-un mediu international. 

 

 

Cum alegem tabara potrivita? 

 

Alegerea celei mai potrivite tabere este o decizie importanta, intrucat aceasta nu este destinata doar relaxarii, ci si dezvoltarii personale si pregatirii pentru diferite domenii de studiu si pentru perfectionarea uneia sau a mai multor limbi straine. Intr-o tabara, patrunderea in universul unui domeniu este mult mai captivanta, fiind facuta intr-un mod interactiv si atractiv pentru tineri si pentru cei mici. Astfel, tabara ar trebui sa aiba un program cu activitati specifice domeniului de interes si sa se desfasoare intr-un mediu deschis, multicultural, care sa ofere cat mai multe sanse de dezvoltare pe toate planurile. 

 

De la an la an, din ce in ce mai multe familii din Romania aleg Elvetia drept cea mai potrivita destinatie de tabere si studiu, optand pentru, ceea ce mai nou, poarta denumirea de “EduTabere” – tabere de limbi straine si cursuri de pregatire in diferite domenii. 

 

Elvetia devine o destinatie din ce in ce mai dezirabila datorita calitatii programelor educationale, dar si a perspectivelor de studiu pe termen lung. Anul trecut Elvetia a primit distinctia de "Cea mai buna tara din lume", conform Best Countries Report (Washington, D.C.), un studiu cu criterii de evaluare complexe, de la influenta economica, calitatea vietii, pana la drepturile oamenilor si multe altele. In acelasi timp, Elvetia are 25% internationali stabiliti in tara si ramane una dintre cele mai apreciate destinatii de studiu la nivel international.

 

 

Ce tipuri de tabere pot fi accesate in Elvetia? 

 

Cele mai multe EduTabere elvetiene sunt orientate spre studiul limbilor straine si aventura. Nu orice tip de aventura, ci o aventura cu sporturi precum inot, patinaj, sau una montana cu drumetii si orientare in natura, plus excursii captivante precum cea la fabrici de ciocolata. Nimeni nu-i prea mic pentru o astfel de tabara, taberele organizate la Altitude fiind organziate pentru varste intre 3 si 15 ani, spre exemplu. 

 

Pentru cei pasionati de teatru, film sau public speaking, intre 8 – 17 ani, taberele organizate la Aiglon sunt alegerea potrivita. Taberele au in componenta cursuri intensive de engleza si franceza si activitati pentru toate categoriile de varsta, printre care si orientarea in spatiu si citirea hartilor. 

 

Tabara de la Brillantmont, Lausanne (10 -17 ani) este potrivita pentru copiii si adolescentii dornici de miscare si activitati supercool. Tabara cuprinde studiul limbilor straine si activitati precum tenis, baschet, volei, zumba, hochei, windsurfing, plimbare cu banana si multe altele. Seara este destinata concursurilor, vizionarilor de filme si plimbarilor pe malul lacului. In plus, in fiecare vineri, organizatorii amenajeaza un barbecue si apoi petreceri. 

 

EduTabara La Garenne (5 - 14 ani) are o multitudine de activitati care sa ii ajute pe tineri sa invete prin joaca, sa-si dezvolte abilitatile de comunicare, lucru individual si in echipa, cunostintele de limbi straine si integrarea intr-un mediu multicultural. 

 

Nu e niciodata prea devreme sa te initiezi in industria hoteliera sau in arta culinara. Taberele organizate de Swiss Education Group, desfasurate la Hotel Institute Montreux (16 - 20 ani) si la Leysin Belvedere Hotel (12 – 18 ani), ofera o initiere in aceste domenii si cuprind studiul limbilor straine (engleza, franceza, germana), excursii si activitati educationale si de relaxare. Taberele Swiss Language Club, organizate in Laysin Belvedere Hotel ofera si extra module la alegere, precum: Adrenaline Rush, Discover Switzerland, Swiss Culinary Delights, Leadership, Creative Art Work, Fun and Games si altele. 

 

Talentul se dezvolta de la varste fragede! Taberele organizate la TASISLe chateau des Enfants (4,5 - 6, 7 – 10 ani) si Lugano (11 - 13, 14 – 18 ani) ii pot initia pe copii in arta culinara, asistati de chefi internationali celebri, in fashion, film sau arhitectura. 

 

 

Inscrieri in taberele elvetiene si mai multe detalii legate de reducerile din Swiss Week 

 

Taberele organizate in Elvetia sunt printre elita internationala a taberelor pentru ca au standarde extrem de inalte legate de educatie si confort. Organizatorii taberelor sustin dezvoltarea participantilor pe latura emotionala, psihosociala, intelectuala si practica, prin sporturi si activitati menite sa incurajeze exprimarea libera a personalitatii. Mai multe detalii se pot afla in cadrul Swiss Week, devenita deja o traditie elvetiana in Romania. 

 

Swiss Week are loc anul acesta in perioada 28 ianuarie – 1 februarie, in Bucuresti si in toate birourile IntegralEdu din tara, in fiecare zi, incepand cu ora 09.00, pana la 18.00, de luni pana vineri. Daca nu poti ajunge, nu-i nicio problema! Poti contacta direct consultantii educationali specializati pe EduTabere: Cristina Iancu (Cristina.iancu@integraledu.ro, 0733.069.876) si Laura Maior (laura@integraledu.ro, 0737.069.007), sau te poti inscrie completand formularul de AICI

 

ATENTIE! Saptamana elvetiana nu vine doar cu cele mai cool EduTabere, ci si cu reduceri unice si exclusive de 20%, oferite de partenerii elvetieni, care nu pot fi accesate in nicio alta perioada a anului. 

 

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-studenti_strainatate-22930228-cele-mai-cool-tabere-ale-momentului-pentru-copii-adolescenti-noua-destinatie-trend-2019-elvetia.htm

23 ian. 2019 admin 952 views