Cuvantul Liber: IntegralEdu, si la Targu-Mures!

13 dec. 2016 admin 1470 views
Cuvantul Liber: IntegralEdu, si la Targu-Mures!

IntegralEdu, unul dintre cei mai importanti consultanti educationali din Romania pentru studii in afara tarii, a organizat un circuit national. Zilele trecute, a facut un popas si la Targu-Mures, ocazie cu care Alexandra Piha, reprezentant al IntegralEdu, a raspuns intrebarilor adresate, cu ocazia organizarii acestor evenimente.

 

Care este scopul organizarii acestor evenimente?

Grupul de firme INTEGRAL are o experienta de peste 24 de ani in consilierea elevilor, parintilor si a tuturor celor interesati de alegerea celor mai bune programe educationale si institutii de invatamant din strainatate, studii gimnaziale, liceale, universitare si centre de limbi straine. Prezenta in Romania din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanta in educatie la nivel local si reprezinta peste 500 de institutii de invatamant de top din intreaga lume. IntegralEdu organizeaza si targuri de consultanta educationala pentru studii in strainatate, World Education Fair si Top Education Tour, in cadrul carora elevii, studentii si parintii acestora au ocazia sa intalneasca reprezentantii unor scoli si universitati de prestigiu din intreaga lume.

 

Cui se adreseaza aceste evenimente?

Evenimentele organizate de IntegralEdu se adreseaza tuturor familiilor, elevilor, studentilor si tinerilor profesionisti care doresc sa se informeze corect cu privire la posibilitatile de studiu si dezvoltare in strainatate, care doresc sa se pregateasca corespunzator pentru studiile lor viitoare. Totodata, aceste evenimente sunt un prilej excelent pentru a se familiariza cu toate optiunile pe care le au la dispozitie si sa afle in acelasi timp care sunt toate serviciile oferite de IntegralEdu, mai exact la ce anume pot apela atunci cand vorbim despre tot ce inseamna educatie internationala si orientare in cariera.

 

De ce si la Targu-Mures?

Incercam sa venim cat mai aproape de familiile din Romania, mai ales ca exista peste tot in tara tineri talentati, cu un potential urias, cu dorinta de a cunoaste si a se dezvolta permanent. Cele mai mari evenimente dedicate studiilor in strainatate, pe care le organizam in doua editii pe an, World Education Fair, le facem de regula in orasele unde avem si birouri, mai exact in Bucuresti, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara. Cu Top Education Tour ne-am dorit sa ajungem si catre familiile din Brasov, Targu-Mures si Cluj.

 

Este prima data organizat acest eveniment la Targu-Mures?

Da, este prima data cand ajungem cu acest eveniment in Targu-Mures si ne-am bucurat de o primire calduroasa si de un interes asemenea. Ne vom bucura in continuare sa ramanem alaturi de mureseni si sa reusim sa venim cu astfel de evenimente mai des. Totodata, se poate beneficia de serviciile noastre de consultanta educationala de oriunde de pe teritoriul Romaniei. Lucram cu familii din absolut toata tara.

 

Care este procesul de desfasurare a evenimentelor?

Alaturi de partenerii nostri internationali, fie ca vorbim de licee de elita, centre de limbi straine sau universitati, sustinem o serie de prezentari sau work-shop-uri, prin care dorim sa aratam care sunt oportunitatile de studiu/dezvoltare educationala si profesionala in strainatate, ce anume trebuie sa faca daca doresc sa continue studiile in afara tarii, care sunt conditiile de studiu si trai in campusurile acestor institutii, in mare… absolut tot ce trebuie sa stie o familie sau un tanar cand se gandesc la studiile si cariera viitoare.

De asemenea, sunt incurajate discutiile individuale cu reprezentantii acestor institutii, care vin special pentru asta in Romania. Ulterior, tinem legatura cu familiile interesate si pornim impreuna procesul de pregatire, aplicare si, ulterior, de plecare la studii.

Serviciile de consultanta educationala pe care le oferim sunt gratuite pentru toate institutiile educationale partenere, pe care le reprezentam in Romania.

 

Care sunt cele mai cautate domenii?

In materie de EduTaberi, acestea sunt in cele mai variate, insa cei mai multi aleg taberele cu pregatire academica si cu activitati sportive si de relaxare, in campusurile marilor scoli si universitati din intreaga lume. Astfel, pot testa mediul de studiu international, isi perfectioneaza limba straina, se pregatesc pentru un domeniu anume, pe care vor sa-l urmeze si, nu in ultimul rand, se distreaza si isi fac prieteni din intreaga lume.

Daca vorbim despre studii universitare cei mai multi se orienteaza spre domenii precum business, inginerie, IT&C, marketing si comunicare. Insa foarte cautate sunt si domeniile care nu se regasesc in curricula din Romania si pentru care industria si piata muncii de astazi cer tot mai multi profesionisti.

Cat despre studiile liceale, programele educationale si facilitatile oferite de scolile independente sunt extrem de variate, avand scopul de a dezvolta elevii atat pe plan personal, cat si academic, astfel incat acestia sa isi poata maximiza sansele de a fi acceptati la universitati de top. De asemenea, elevii sunt pregatiti sa faca fata unei lumi dinamice si provocatoare.

 

Care sunt cele mai solicitate tari?

Cei mai multi se indreapta in continuare spre Marea Britanie, fiind renumita pentru calitatea studiilor, a posibilitatilor dupa absolvire, dar si datorita avantajului limbii engleze. Nu este o regula insa, avand multi aplicanti si in tari precum Elvetia, Olanda, Germania, Franta, Danemarca, Canada - asta, daca vorbim despre studii liceale si universitare.

In materie de tabere in strainatate, acestea sunt din cele mai variate, cuprinzand destinatiile de mai sus, dar si SUA, Spania, Italia, Austria, Malta, Monaco si multe, multe altele.

 

Ce parere aveti, Brexit-ul va afecta procesul de scolarizare, atat pe cel aflat in derulare, cat si pe viitor, al miilor de studenti straini?

Guvernul Britanic a confirmat previziunile conform carora studentii din UE vor beneficia in continuare de sprijin guvernamental prin imprumuturile studentesti, pentru anul 2017-2018, intarind astfel si asteptarile noastre.

Studentii din Uniunea Europeana care aplica pentru anul universitar 2017-2018 in Marea Britanie vor avea acces in continuare la imprumuturile studentesti care acopera taxele de scolarizare. Astfel, studentii europeni care isi depun dosarele de admitere la o universitate britanica in anul universitar 2017-2018 vor continua sa fie eligibili pentru imprumuturi studentesti si burse, pe intreaga durata a studiilor.

Decizia luata va fi in sprijinul universitatilor si al colegiilor din Marea Britanie si va oferi siguranta viitorilor studenti in ceea ce priveste accesarea imprumutului, conditiile de acordare ramanand neschimbate, indiferent daca Marea Britanie paraseste Uniunea Europeana.

In privinta a ceea ce va urma dupa negocierile Brexit-ului, din pacate, nu ne putem pronunta acum. Suntem in permanenta in contact cu toti partenerii nostri internationali si permanent informati cu privire la toate. Atat ei, cat si noi ne simtim optimisti cu privire la viitorul educational si la conditiile prin care acesta va fi disponibil pentru tinerii internationali.

 

Cand veti reveni la Targu-Mures?

Speram, cat de curand, anul viitor. Cu drag va vom tine la curent si ne vom bucura sa ne revedem.

 

Unde vor avea loc urmatoarele evenimente?

Urmatoarele evenimente World Education Fair vor avea loc in Bucuresti, Craiova si Constanta, intre 18 si 23 februarie 2017, unde vor participa peste 50 de parteneri internationali, reprezentanti ai liceelor, centrelor de limbi straine si universitatilor din strainatate.

 

Sursa

13 dec. 2016 admin 1470 views