Din acest an imprumuturile pentru studiile postuniversitare in UK se pot lua concomitent cu cele ERASMUS

10 feb. 2017 admin 1289 views
Din acest an imprumuturile pentru studiile postuniversitare in UK se pot lua concomitent cu cele ERASMUS

In acest an are loc o premiera pentru cei care doresc sa studieze programe postuniversitare in Marea Britanie. Ei pot opta pentru un imprumut in valoare de 10.000 lire, pentru doi ani, la care se poate adauga un imprumut ERASMUS de 9.300 lire, pentru un program de un an sau 13.900 lire, pentru doi ani. Rambursarea pentru imprumutul ERASMUS are loc intr-o perioada de 6-10 ani, in timp ce imprumutul catre statul britanic poate fi returnat doar in momentul in care se atinge un venit anual mai mare de 21.000 de lire, rata nedepasind 6% din venit. “Programele de imprumuturi sunt active pentru majoritatea universitatilor din Marea Britanie, studentii putandu-si finanta in sistem combinat studii postuniversitare in valoare de pana la 23.900 lire. De altfel, o parte din aceste universitati vor fi prezente in Romania, la cel mai important targ educational al anului – World Education Fair, pe 18 si 19 februarie in Bucuresti si in Craiova si Constanta pe 21, respectiv 23 februarie. Aici, cei interesati vor putea discuta direct cu reprezentantii universitatilor despre optiunile de studiu si de sistemele de finantare”, declara Ana Maria Papp, manager al departamentului de Universitati in Strainatate, IntegralEdu.

Pana in prezent imprumuturile de la guvernul britanic pentru studii postuniversitare se faceau in limita a 10.000 de lire, maxim 5000 de lire in primul an, daca studiile dureaza 2 sau mai multi ani. Persoanele eligibile pentru imprumturile ERASMUS trebuie sa fie cetateni europeni care doresc sa isi continue studiile postuniversitare in Marea Britanie. Acestia nu trebuie sa fi studiat mai mult de un semestru la o universitate din Marea Britanie, pentru a putea accesa acest imprumut. In ceea ce priveste rambursarea, aceasta incepe la un an dupa absolvirea programului de studiu, absolventii avand posibilitatea sa ia si o pauza de un an, de amanare a platii imprumutului, fara penalizari.

Printre universitatile care sunt in lista Erasmus Plus si care vor fi prezente la World Education Fair, se numara: Lancaster University, Coventry University, London South Bank University, Birmingham City University, Falmouth University, University of Leicester, Canterbury Christ Church University, University of Bradford. In cadrul evenimentului vor avea loc si prezentari dedicate finantarii studiilor de master

World Education Fair ajunge in februarie la a 26-a editie, fiind prezenti la Bucuresti reprezentanti a peste 100 institutii educationale din toata lumea. “Reusim sa aducem si in acest an la Bucuresti universitati, scoli si licee de prestigiu din toata lumea, oferind participantilor un concept educational integrat, de Educatie 360ᴼ, unic in tara noastra. Practic orice participant are acces la institutiile de invatamant prin contactul direct cu reprezentantii acestora. Astfel, vor putea fi accesate licee si universitati care ofera programe de studii pentru tinerii romani, dar si institutii care organizeaza tabere educationale in strainatate. Ca la fiecare editie, ne bucuram si de prezenta unor institutii care vin pentru prima data in Romania, din tari precum Germania, Finlanda, Marea Britanie. Printre acestea se numara si Cambridge Occupational Analysts, celebrul centru de testare si orientare profesionala”, adauga Ana Maria Papp.

World Education Fair este organizat de consultantul educational IntegralEdu la hotel Radisson Blu, pe 18-19 februarie, urmand Craiova – 21 februarie si Constanta – 23 februarie.   

Mai multe informatii despre eveniment si modalitatea de inscriere se pot gasi pe site-ul www.worldeducation.ro. 

In presa

10 feb. 2017 admin 1289 views