Educatie Privata: Acceleratoarele de invatare a limbilor straine: doua saptamani intr-o EduTabara echivaleaza cu 1 an de studiu

7 mai 2019 admin 402 views
Educatie Privata: Acceleratoarele de invatare a limbilor straine: doua saptamani intr-o EduTabara echivaleaza cu 1 an de studiu

Desi pare greu de crezut, experienta de invatare pe care o are un copil intr-un centru specializat de organizare a taberelor in strainatate il face sa isi deblocheze abilitatile conversationale si il seteaza intensiv pe modul “acumulare“, fata de metodele de asimilare a informatiilor, in sistemul traditional al meditatiilor. Atunci cand vine vorba de limbile straine, meditatiile sunt sigure pana la un punct, dar de multe ori isi dovedesc ineficienta pentru ca nu exista o compatibilitate intre profesor si copil, ori metoda nu este adaptata, ori pur si simplu, cum se zice “copilul nu are aplecare catre limbile straine”.

Insa obtinerea rezultatelor tine mai degraba de procesul de educare si mai putin de abilitatile individuale ale unui copil sau adolescent. Pentru ca invatarea unei limbi straine este un proces cognitiv in care factorul “acumulare” are rolul lui, insa foarte importanti sunt factorii psiho-sociali si contextul in care se produce aceasta invatare.

Cautarile parintilor pentru un meditator bun de limba straina devin din ce in ce mai serioase si mai apasatoare din momentul in care copilul trece de varsta de zece ani. Daca au si nesansa de a nu gasi persoana potrivita, cum se si intampla in cele mai multe cazuri, atunci cautarile continua. Intrebari, stres, drumuri, costuri, timp si tot asa.. parintii stiu mai bine.

Fie ca vorbim despre cursuri organizate in afara scolii sau de meditatori privati, experiente nesatisfacatoare din punct de vedere al rezultatului pot sa apara in mod frecvent, la aceasta adaugandu-se timpul si banii care se cheltuie pe parcursul unui an. Din fericire exista abordari complementare in ceea ce priveste invatarea si aprofundarea unei limbi straine prin aceste EduTabere in strainatate, pe care specialistii in educatie le considera adevarate acceleratoare de invatare a limbilor straine. Nu sunt metode care inlocuiesc meditatiile, ci le completeaza extrem de eficient.

In cadrul unei EduTabere exista un proces didactic extrem de eficient, brevetat in ani si ani de studii in ceea ce priveste educatia. Din punct de vedere al metodei, aceste “acceleratoare” de invatare a limbilor straine ii pun pe tineri in contexte in care procesul de acumulare a informatiilor si aplicarea lor la lume si viata se produce concomitent. Si asta pentru ca ei sunt pusi in situatia de a relationa si comunica intr-un spatiu multicultural, in lipsa parintelui,  ceea ce din punct de vedere psihic si intelectual reprezinta un catalizator ideal pentru invatarea sau consolidarea notiunilor de limbi straine.

Mai mult decat atat, tinerii nu iau parte la invatare intr-un spatiu didactic traditional, ci realizand activitatile lor preferate, fie ca vorbim de sporturi, arte sau stiinte. Astfel, multi parinti ajung sa fie de-a dreptul uimiti de progresul copilului lor atunci cand acesta revine acasa dintr-o astfel de tabara.

Dar, atentie! Nu toate taberele care se organizeaza in strainatate au acest format si din acest motiv alegerea unui astfel de program de vacanta pentru copil trebuie facuta cu sprijinul unui consultant educational, mai degraba, decat cu implicarea unei agentii de turism sau a unui organizator privat.

Cum se produce invatarea unei limbi intr-o EduTabara in strainatate?

Asa cum se explica mai sus, intr-o EduTabara, copilul sau adolescentul poate progresa in 2-4 saptamani cat intr-un an, EduTaberele reusind sa creeze un mediu propice invatarii accelerate si dezvoltarii multilaterale a copilului.

Copiii isi dezvolta pe parcursul taberelor abilitatile sociale, inteligenta emotionala si adaptabilitatea la schimbare, prin tipuri diverse de interactiune sociala cu alti copii din toate colturile lumii, fara interventia sau sprijinul parintilor. Acestia invata sa lucreze in echipe, isi exploreaza independenta, isi dezvolta increderea de sine, empatizeaza si ajung sa formeze prietenii care nu se incheie odata cu taberele, intelegand diversitatea culturala.

EduTaberele reprezinta pentru copii o oportunitate de a se exprima liber, de a se afirma, de a-si descoperi si forma abilitatile de lider, invatand dinamica de grup, sa imparta sarcinile cu membrii echipei, sa le duca la bun sfarsit, sa aiba initiative si sa ia decizii pentru binele echipei, impreuna cu toti membrii. Activitatile din tabere sunt menite sa sprijine dezvoltarea unor abilitati importante, valoroase pe tot parcursul vietii, precum perseverenta, creativitatea, responsabilitatea, curajul de a iesi din zona de confort si de a-si depasi limitele, gasind solutii la diverse probleme si provocari.

Copiii au parte in EduTabere de invatare continua, pe tot parcursul acesteia, prin forme interactive si distractive, unde informatiile se asimileaza usor, fara senzatia de suprasolicitare. Programul taberelor este unul foarte variat si poate cuprinde de la cursuri de pregatire pentru diferite materii sau domenii, testarea sistemelor educationale internationale in campusurile scolilor si universitatilor renumite din intreaga lume, cursuri artistice, pana la practicarea pasiunilor fiecaruia, sporturi in aer liber, drumetii prin natura si multe alte activitati care apropie copiii de natura. Astfel, copiii se deconecteaza de la tehnologie, telefonul si tableta ies din rutina, iar ei se bucura de activitatile in care sunt angrenati impreuna.

Cateva exemple de EduTabere de top

Nu exista niciun copil care sa nu isi gaseasca tabara potrivita pentru el, indiferent de pasiuni sau obiective academice! EduTaberele individuale sunt de o diversitate complexa, fiecare dintre ele avand elemente definitorii si distinctive. Descoperiti mai jos cateva dintre acestea.

EduTabere recreative si cu ore de limbi straine

Tabara de la University College Dublin cuprinde invatarea limbii engleze si numeroase excursii si activitati menite sa ii introduca pe participanti in universul irlandez, sa cunoasca traditiile, obiectivele turistice si peisajele unice din tara. Aici se organizeaza seminariile World of Work, care au scopul de a dezvolta abilitatile necesare copiilor mai tarziu in viata si cariera, precum scrierea unui CV, pregatirea pentru interviuri, sustinerea unei prezentari si crearea unei pagini online.

Tabara in Sliema, Malta, cuprinde invatarea limbii engleze si o multitudine de excursii si activitati “maritime”, precum excursii in Sliema, Valetta, Mdina, Aquapark sau plimbare cu vaporasul. Participantii pot opta si pentru excursii la delfinariu, parcul de distractii sau cursuri de scufundari.

Tabara la LIU Brooklyn este la numai o statie cu metroul de Manhattan si la mica distanta de celebrele Brooklyn Bridge si East River. Participantii se bucura de vizite la Greenwich, Muzeul de Istorie Naturala, Central Park, Empire State Building, Fifth Avenue si pot opta si pentru meciuri de baschet in parcul de distractii Six Flags ori in orasele Boston sau Washington. Tabara are un program sportiv si de divertisment. Copiii au la dispozitie bazinul de inot al universitatii, studioul de dans, terenurile de fotbal, baschet si tenis. In program este prevazut timp liber pentru cumparaturi si cinema, iar seara se organizeaza jocuri distractive si plimbari prin oras.

Tabara la Millfield School cuprinde excursii care ii ajuta pe cursanti sa cunoasca Marea Britanie cat mai bine. Excursiile se organizeaza in locuri precum Oxford, Exeter, Bath, Bristol, parc de distractii, Castelul Cardiff, Science Museum, Bath sau pesterile Wookey Hole. Tabara cuprinde si cursuri de limba engleza.

Pentru cei a caror cea mai mare pasiunea este sportul sau muzica, Tabara la Exsportise – Academia de Sport este alegerea ideala. Personalul este format din profesionisti si fosti olimpici sportivi ce au menirea de a transforma fiecare cursant intr-un viitor invingator. Tabara ofera doua tipuri de programe – programe care includ ore de limba engleza – Limba engleza si sport, dans sau muzica, si programe care nu includ ore de limba engleza – Academia de sport, Sport / Dansuri si al doilea sport la alegere, Muzica si dansuri/sport, Coaching, Tenis, Academia de Tenis,Golf, Hochei pe iarba, Fotbal, Echitatie, Baschet, Dansuri, Muzica, Rugby sau Multisport.

Tabere internationale academice

Tabara Academica la Eton College este o tabara centrata pe domenii de studiu si cuprinde cursuri de limba engleza. Participantii pot opta pentru unul dintre modulele Engleza generala – ideal pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile in limba engleza, Stiinte (biologie, chimie, fizica) – potrivit pentru cei care doresc sa inteleaga mai bine conceptele si metodologia stiintifice, Stiinte umane (istorie, geografie, sociologie) – pentru pasionatii de arta, istorie, politica si filosofie si Matematica – ideala pentru cei ce vor sa invete atat matematica pura, cat si cea aplicata.

Tabara la St. Edmund’s College cuprinde 28 de ore de cursuri pe saptamana si excursii educationale. Orele de dimineata se axeaza pe dezvoltarea abilitatilor lingvistice, in timp ce dupa-amiaza cursurile abordeaza subiecte alese de elevi, precum  materii scolare, sporturi, arta, cursuri vocationale sau academice.

Tabara la Corpus Christi College, Cambridge University ofera cel mai complex program pentru pregatire pentru inscrierea la o universitate de top. Programul este recomandat elevilor ambitiosi si motivati, care intentioneaza sa urmeze cursurile unor universitati britanice de renume international. Cursurile acopera cinci arii de studiu: cunostinte de cultura generala, competente personale, pregatire pentru admiterea la universitate, seminarii pentru competente academice si consultanta individuala.

Tabere internationale tematice sau vocationale

Tabara la Dulwich College cuprinde intre 20 si 40 ore de cursuri pe saptamana, iar cursantii pot alege intre 4 programe: Tabara de vacanta, Engleza si arte scenice, Pregatire pentru IELTS sau Tineri Lideri. In fiecare zi sunt programate activitati sportive. Cursantii pot alege intre: baschet, cricket, fotbal, rugby, badminton, inot, tenis, volei.

Vara Academica la DLD College are un studio de dansuri si o sala de gimnastica, iar cursantii pot practica diverse sporturi in apropiere. Predarea se bazeaza pe metoda CLIL – Content and Language Integrated Learning. Cursantii studiaza diferite materii scolare alese in functie de interesele lor, precum IT, matematica sau medicina si, in acelasi timp, isi imbunatatesc abilitatile lingvistice.

Tabere pentru… vacanta de familie

Tabara de limbi straine sau aventura in Elvetia care ofera patru programe diferite si sunt potrivite pentru copiii care vin in vacanta cu parintii. Tabara de limbi straine, cu limba engleza sau limba franceza, Tabara de aventura, pentru copiii care iubesc natura, Marmots Day Camp, cu activitati sportive, drumetii montane, pictura, arta culinara sau jocuri, Day Camp cu limbi straine sau aventura.

Tabara de vacanta, langa Barcelona include cursuri de limba spaniola sau engleza, cazare, program de petrecere a timpului liber si excursii. Tabara are si varianta Day Camp, care ofera program de zi intre orele 09:00 – 19:30, fara cazare inclusa. Participantii pot opta pentru antrenamente de tenis, fotbal sau o combinatie de sporturi nautice, structurate in cursuri de cate doua ore, cum ar fi: navigatie, canotaj, windsurfing sau paddleboat.

Cursuri de scurta durata in campusuri liceale/universitare

Acestea reprezinta cea mai noua si complexa varianta de a testa un sistem educational nou, de a experimenta cum e sa fii elev/student la o scoala din strainatate. Spre exemplu, EduTabara de o luna la Earlscliffe College permite o astfel de experienta, alaturi de studiul limbii engleze, programele academice ale scolii, practicarea de sporturi si activitati culturale, IELTS, iar programul poate fi combinat si cu alte cursuri de Global English, Mini-MBA™, Uni – Prep.

Sursa: https://www.educatieprivata.ro/acceleratoarele-de-invatare-a-limbilor-straine-edutabara/?fbclid=IwAR3a6RBOyco3LO3aYL-LtkHFzLFbJg8iuDnTlUoZOlaCGhyj7qtmu7DklCk

 

7 mai 2019 admin 402 views