Edupedu: Ambasadorul Marii Britanii in Romania: Conditiile pentru studentii straini, in 2020, vor fi ca in prezent, independent de Brexit

3 oct. 2019 admin 326 views
Edupedu: Ambasadorul Marii Britanii in Romania: Conditiile pentru studentii straini, in 2020, vor fi ca in prezent, independent de Brexit

Conditiile pentru studentii straini din Regatul Unit vor fi aceleasi in ceea ce priveste taxele sau imprumuturile, indiferent daca va fi un Brexit cu sau fara acord, a declarat joi ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Andrew Noble, citat de Agerpres.

Prezent la o conferinta de lansare a World Education Fair, eveniment ce prezinta oferte ale unor scoli din strainatate, diplomatul a declarat ca in Marea Britanie sunt 10.000 de studenti romani si aproximativ 1.000 de profesori si cercetatori romani care activeaza in institutii de invatamant.

Conditiile in 2020, pentru studentii straini, vor fi ca in prezent, independent de Brexit, daca iesim fara un acord sau cu un acord“, a spus ambasadorul Marii Britanii in Romania, citat de Agerpres.

In ceea ce priveste numarul cetatenilor romani din Marea Britanie, Andrew Noble a declarat: “Banuim ca sunt incepand cu 400.000, dar daca sunt 500.000 nu ar fi o mare surpriza. Societatea noastra este in acest sens foarte libera, ca nu este control pentru locuinta si de aceea nu avem o cifra exacta“.

S-a hotarat recent ca cei care au absolvit studii in Marea Britanie vor avea doi ani sa gaseasca un loc de munca si daca este un loc de munca de nivel mai inalt vor avea si posibilitate sa ia o viza pentru un loc de munca specializat. Aceasta este mentalitatea guvernului britanic. Acum ne concentram mai mult pe cetatenii din UE“, a continuat ambasadorul, referitor la perspectivele in Marea Britanie ale tinerilor care au absolvit o institutie de invatamant in aceasta tara.

Ana Maria Papp, Business Development Manager la IntegralEdu, organizator World Education Fair, a declarat ca taxa anuala pentru studiile de licenta in Tara Galilor este de 9.000 de lire sterline, iar in restul Marii Britanii de 9.250 de lire sterline.

Studentii straini masteranzi in UK pot obtine imprumuturi de pana la 10.900 de lire sterline, a mai spus ea.

Sursa: https://www.edupedu.ro/ambasadorul-marii-britanii-in-romania-conditiile-pentru-studentii-straini-in-2020-vor-fi-ca-in-prezent-independent-de-brexit/

 

3 oct. 2019 admin 326 views