HORECA: Eveniment de amploare la Bucuresti, dedicat tinerilor interesati sa-si dezvolte o cariera in ospitalitate

16 mai 2018 admin 609 views
HORECA: Eveniment de amploare la Bucuresti, dedicat tinerilor interesati sa-si dezvolte o cariera in ospitalitate

Tinerii interesati sa-si dezvolte o cariera in domeniul ospitalitatii pot afla mai multe informatii direct de la maestrii elvetieni, pe 18 si 19 mai la hotel Novotel.

Reprezentanti ai unuia dintre cele mai prestigioase grupuri universitare la nivel mondial in domeniul ospitalitatii, alaturi de presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) vor fi prezenti la Bucuresti pentru a-i introduce pe participanti in tainele excelentei elvetiene si pentru a discuta stadiul actual si asteptarile acestei industrii in Romania, pe masa fiind conceptele de leadership in hotel management, hospitality si culinary arts.

Temele evenimentului vor fi legate de perspectivele dezvoltarii unei cariere in industria ospitalitatii la nivel international, dar si in Romania. De asemenea, cei prezenti vor putea afla unde si ce studii universitare de licenta, master si MBA poti face pentru a deveni un lider in industrie.

Managementul in industria hoteliera este o stiinta care s-a dezvoltat enorm in ultimii 50 de ani. Daca in 1950 se inregistrau la nivel mondial 25 de milioane de turisti internationali, statisticile din urma cu 3 ani aratau ca numarul acestora a crescut la 1.1 miliarde, iar proiectia este ca la o rata de creste de 3.3% pe an, se va ajunge in 2030 la 1.8 miliarde, mai ales datorita dezvoltarii noilor tehnologii la un “click distanta”. Evolutia acestui sector a impus standarde atat de inalte incat marile universitati au dezvoltat programe tot mai nisate, realizate de cele mai multe ori in colaborare cu principalii jucatori din industrie.

Spre exemplu, la nivel international se studiaza arta culinara la cel mai inalt nivel la Culinary Arts Academy din Elvetia sau designul hotelier la IHTTI School of Hotel Management, Neuchatel. De asemenea, managementul hotelier sau antreprenoriatul in aceasta industrie au ajuns sa fe discipline distincte, precum cele din cadrul Swiss Hotel Management  School  sau  Cesar Ritz College tot din Elvetia. Un alt exemplu este Hotel Institute Montreux, care include in programul sau de studii atat experienta elvetiana in managementul hotelier, cat si pe cea acumulata in spatiul american.

Toate aceste universitati distincte sunt grupate in academia Swiss Education Group, a caror reprezentanti vor fi la Bucuresti la sfarsitul acestei saptamani. Printre altele, acestia vor explica tinerilor interesati de o cariera in domeniu ce calitati, pregatire si experienta trebuie sa aiba un manager in industria hoteliera, un hospitality expert, un event manager si chiar un Chef.

Evenimentul “Excelenta elvetiana si leadership in Hotel Management, Hospitality si Culinary Arts” va avea loc vineri, 18 mai, in restaurantul hotelului Novotel, incepand cu ora 18.30. Astfel, tinerii care vor isi construiasca o cariera internationala in turism vor avea ocazia sa se intalneasca si sa discute la Novotel cu expertul international in studii si reprezentantul grupului elvetian SEG  - Tarek Kouatly si cu Calin Ile, Presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR).

excelentaelvetianainospitalitate

Printre temele in discutie la eveniment se regasesc: industria ospitalitatii in Romania si la nivel international, unde si ce studii universitare de licenta, master si MBA poti face pentru a deveni un lider in industrie, ce se cauta pe piata muncii din Romania si care sunt oportunitatile de cariera la nivel mondial, ce calitati, pregatire si experienta trebuie sa aiba un manager in industria hoteliera, un hospitality expert, un event manager in aceste domenii, un Chef si multe altele.

Participarea va fi gratuita, insa cei interesati trebuie sa se inregistreze in prealabil pe site-ul consultantului educational IntegralEdu, AICI.

Premiera in Romania: tabara educationala in domeniul ospitalitatii

Tot in cadrul evenimentului de la Novotel, tinerii intre 17 si 24 de ani se vor putea inscrie la prima tabara de vara organizata in Romania, Swiss Business and Hospitality Camp, cu focus pe educatia in domeniul ospitalitatii. In perioada 22-24 iunie, tinerii vor fi “campati”, chiar in hotelul Novotel si vor testa direct la fata locului, impreuna cu trainerii elvetieni de la SEG si de experti ai industriei din Romania, ce inseamna sa faci business hotelier, bazandu-se pe scenarii si situatii reale.

Sursa: http://www.horeca.ro/ospitalitate/5253-eveniment-de-amploare-la-bucuresti-dedicat-tinerilor-interesati-sa-si-dezvolte-o-cariera-in-ospitalitate.html

16 mai 2018 admin 609 views