Hotnews: 10 profesori olandezi de la Saxion University of Applied Science vin la Bucuresti luna aceasta. Modelul stiintelor aplicate explicat tinerilor interesati de studii in Olanda

6 feb. 2020 admin 654 views
Hotnews: 10 profesori olandezi de la Saxion University of Applied Science vin la Bucuresti luna aceasta. Modelul stiintelor aplicate explicat tinerilor interesati de studii in Olanda

Ramura stiintelor aplicate reprezinta un model educational care are le baza folosirea cunostintelor teoretice in domeniul studiat, in mod concret, la momentul asimilarii informatiilor. Metodele de curs au aplicabilitate directa, iar studentii au ocazia sa experimenteze in mod direct partea teoretica, fie ca vorbim de inginerie, IT, domenii creative, turism.

Olanda este renumita pentru implementarea si dezvoltarea acestui sistem educational. De altfel, una dintre cele mai prestigioase universitati din Olanda se numeste Saxion University of Applied Sciences si pregateste peste 27000 de studenti care se vor conecta direct la campul muncii atat in timpul facultatii, cat si dupa absolvire. Cei interesati de modelul educational olandez pot avea un prim contact cu acesta chiar la Bucuresti, pe 16 februarie. O echipa de profesori de la Saxion Univeristy of Applied Sciences va fi prezenta in Romania, pentru a-i introduce pe viitorii studenti in atmosfera si ritmul de lucru al universitatii olandeze. Sesiunea va avea loc la Hotel Sheraton, iar programul cursurilor de prezentare poate fi consultat aici.

Modelul educational al stiintelor aplicate dezvoltat in Olanda este unul extrem de performant, in ceea ce priveste traseul profesional al tinerilor, dupa absolvire. Acestia ajung sa puna in aplicare inca din timpul facultatii notiunile acumulate ori in laboratoarele universitatii, ori direct in companii din domeniu. Astfel, la finalizarea facultatii, conectarea la mediul muncii se face natural, iar angajarea se face imediat in domeniul pentru care studentii s-au pregatit.

Profesorii din Olanda care vor sustine prezentari la Bucuresti sunt specializati pe urmatoarele domenii de studiu: Electrical & Electronic Engineering, Applied Computer Sciences, Creative Media & Game Technologies, Tourism Management, Hotel Management, International Human Resource Management, International Business, International Finance & Accounting, Fashion & Textile Technologies, Software Engineering. Practic orice viitor student interesat de oricare dintre aceste domenii va putea accesa informatii direct de la profesorii prezenti la Bucuresti, pe 16 februarie. Dupa sesiunile de prezentare, participantii vor putea avea si discutii personale cu reprezentantii Saxion, dar si cu consultantii educationali IntegralEdu. Pentru participare, cei interesati se pot inscrie online AICI.

Saxion University of Applied Sciences este amplasata in partea de est a Olandei, avand campusuri in trei orase. Universitea isi are originile in timpul anului 1875. Scopul universitatii este de a oferi un mediu si o atmosfera internationala, potrivite pentru procesul de invatare si modul de viata al tinerilor.

Saxion are in prezent parteneriate cu alte institutii educationale si companii din intreaga lume, cu care dezvolta programe combinate si faciliteaza activitatile de internship si angajare. Toate laboratorele universitatii sunt ultra dotate cu tehnologie de ultima ora care permite punerea in aplicare a teoriei acumulate si a ideilor inovative. Spre exemplu, unul dintre cele mai moderne laboratoare la nivel mondial este cel de mecatronica. Aici se testeaza si se construiesc dispozitive robotice pentru sectorul medical sau industrial. Un alt laborator de tehnologie inalta este cel dedicat constructiei de materiale ultra usoare. Aici studentii au posibilitatea sa testeze si sa lucreze cu materiale compozite specifice industriei aerospatiale.

Alte laboaratoare ultra dotate sunt cel de printing 3D, design, nanotehnologie, realitate augmentata, energie bio, textile. De asemenea, la Saxion University of Applie Sciences exista chiar si un laborator dedicat tinerilor unde se studiaza si se pun in aplicare inovatii prin intermediul jocurilor LEGO. Profesorii din cadrul LEGO Education Innovation Studio ii pregatesc pe copiii cu varste intre 8 si 14 ani sa ia contact cu inovatia tehnologica.

 

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-studenti_strainatate-23646672-10-profesori-olandezi-saxion-university-applied-science-vin-bucuresti-luna-aceasta-modelul-stiintelor-aplicate-explicat-tinerilor-interesati-studii-olanda.htm

6 feb. 2020 admin 654 views