Hotnews: Cel mai asteptat targ educational international al anului se organizeaza la inceputul lui martie in Bucuresti, Iasi si Timisoara. British Council devine partener oficial al World Education Fair

28 feb. 2019 admin 324 views
Hotnews: Cel mai asteptat targ educational international al anului se organizeaza la inceputul lui martie in Bucuresti, Iasi si Timisoara. British Council devine partener oficial al World Education Fair

​​Zeci de institutii internationale de invatamant vor fi prezente la Bucuresti pe 2 si 3 martie la World Education Fair, cel mai asteptat targ educational al anului de catre tinerii romani interesati de studii in strainatate. La editia din aceasta primavara British Council devine partener oficial, implicat in organizarea si comunicarea cu universitatile din Marea Britanie.

"Avem un mesaj foarte clar de transmis tinerilor romani care doresc sa studieze in Marea Britanie, din partea universitatilor si liceelor din UK. Acestea isi pastreaza traseul pozitiv si optimist in ceea ce priveste primirea romanilor in spatiul britanic de invatamant. De altfel, in acest an avem cea mai masiva participare a institutiilor de invatamant britanice la un astfel de eveniment, ceea ce demonstreaza inca o data deschiderea sistemului din UK pentru a primi studenti romani", declara Nigel Bellingham, Director, British Council Romania.

Datele IntegralEdu: Crestere cu 20% a numarului de tineri pe toate destinatiile de studii universitare

UK ramane cea mai populara destinatie de studiu, iar numarul romanilor care au plecat anul trecut la studii in Marea Britanie a crescut cu 10% fata de anul academic anterior, de la 2540 in 2017-2018, la 2800 in 2018-2019, conform datelor UCAS. 

Destinatia de studiu cu cea mai mare crestere in ultimul an este Olanda, date fiind conditiile din ce in ce mai favorabile implementate de universitatile din aceasta tara, fiind pe locul 2 in topul preferintelor clientilor IntegralEdu."In 2018 numarul tinerilor romani care au plecat la studii in Olanda a crescut cu 22%, fata de 2017. Unii dintre factorii importanti care au condus la aceasta crestere rezida in deschiderea universitatilor catre tinerii din Romania, sistemul modern de predare, dar si diversificarea si mai mare a programelor de studiu in limba engleza. Astfel incat aproape toate programele de studiu in limba olandeza au si corespondent in limba engleza", declara Madeleine Popescu, Consultant si Career Tests Coordinator, IntegralEdu.

Alte destinatii preferate de tinerii romani, pentru toate nivelurile de invatamant sunt: tarile nordice, Elvetia, Franta, Germania, Austria, SUA si Canada. 

Pe toate destinatiile de studiu internationale cresterea medie a numarului de tineri care acceseaza aceste programe prin IntegralEdu este de 20% fata de 2017-2018. "In calitate de consultanti educationali, observam preferinta tinerilor pentru destinatii traditionale, in sensul ca isi doresc sa mearga sa studieze intr-o anumita tara, doar pentru ca destinatia respectiva este la moda. Deseori, in urma proceselor de evaluare si indrumare, optiunile in ceea ce priveste tara si programul de studiu se modifica. Aici ne ajuta foarte mult si instrumentele interne precise, dezvoltate de specialistii de la Cambridge Occupational Analysts, pentru directionarea tinerilor catre domeniile de studiu care li se potrivesc cu adevarat", precizeaza Madeleine Popescu.

Care sunt tendintele la EduTaberele in strainatate. Dubai – o noua destinatie in portofoliu

Marea Britanie ramane in topul destinatiilor si pentru edutabere in strainatate. Anul acesta, IntegralEdu a inregistrat o crestere de 65% pentru EduTaberele din Marea Britanie, comparativ cu incrieriile efectuate pana la aceeasi perioada a anului trecut. Urmatoarele destinatii preferate de familiile din Romania sunt: Germania, Franta, Elvetia, Portugalia, Spania. Din acest an, in portofoliul de edutabere s-a configurat o noua destinatie deluxe in Dubai, organizata de Bucksmore Education, care va fi prezenta si in cadrul WEF. Cazarea se face intr-un campus ultramodern, iar tinerii sunt invitati sa inteleaga mai mult si sa se pregateasca pentru aplicatii la universitati de top, dar si sa faca activitati pe care nu le vor uita toata viata, cum sunt excursiile safari.

Costurile pentru edutabere variaza in functie de tipul de tabara, program, locatie, activitati, pornind de la 700 euro pentru doua saptamani in Bulgaria, 1150 lire sterline in Marea Britanie, ajungand si pana la 6000 franci elvetieni, tot pentru doua saptamani, in Elvetia.

La WEF Bucuresti vor participa peste 70 institutii de invatamant din tari precum: Marea Britanie, Olanda, Austria, Germania, Danemarca, Elvetia, Spania, Grecia, Luxemburg, Cipru, Polonia, SUA, care isi vor prezenta mii de oferte educationale tinerilor romani si familiilor acestora. Dupa Bucuresti, universitatile, liceele si centrele de cursuri si de EduTabere vor porni prin tara in saptamana 4-10 martie si vor opri la Iasi (4 martie) si Timisoara (6 martie). Evenimentul de la Bucuresti va avea loc la hotel Radisson Blu, cel din Iasi la hotel International, iar in Timisoara la hotel Timisoara. Cei interesati sa participe se pot inscrie online pe www.worldeducation.ro sau direct la birourile de inregistrare din cadrul evenimentului. Participarea este gratuita.

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23002947-cel-mai-asteptat-targ-educational-international-anului-organizeaza-inceputul-lui-martie-bucuresti-iasi-timisoara-british-council-devine-partener-oficial-world-education-fair.htm?fbclid=IwAR1Ge5Abw0-vd2ftSF8vLlTcBy3fbF8meTPIAkz29DIIOfVjHgfXoUH49kM

28 feb. 2019 admin 324 views