Hotnews: Experimenteaza studentia olandeza pentru o zi, in Bucuresti

12 feb. 2019 admin 372 views
Hotnews: Experimenteaza studentia olandeza pentru o zi, in Bucuresti

Profesori de la o universitate de prestigiu din Olanda vin pe 16 si 17 februarie in Romania, pentru a sustine o lectie demonstrativa de PBL (Problem Based Learning), celebra metoda olandeza de predare care pune accent pe gandirea logica, pe practica si pe dezvoltarea multilaterala.

Majoritatea elevilor si studentilor se confrunta cu o problema generala – prea multa teorie si prea putina practica, acestia simtindu-se coplesiti de volumul mare de informatie ce trebuie asimilata zi de zi, fara a avea o legatura evidenta cu experienta din viata reala. Secretul metodei olandeze de predare consta in echilibrul dintre acestea doua, iar avantajele sunt nenumarate – informatia se sedimenteaza mult mai bine, fiind retinuta cu usurinta prin intermediul exercitiilor practice si al proiectelor, experimentand pe cazuri reale, pregatindu-i astfel pentru viitoarea experienta profesionala. 

Una dintre universitatile celebre din Olanda este Fontys University of Applied Sciences, care a fost infiintata in anul 1992 si este in prezent cea mai mare institutie de invatamant superior din tara. Numele universitatii Fontys provine de la cuvantul latin "Fons", care inseamna "sursa". Fontys isi propune sa fie o sursa inepuizabila de cunoastere, inspiratie, dezvoltare si inovatie pentru studentii sai, oferind peste 30 de programe cu predare in limba engleza.

O zi de studentie cu profesori olandezi 

Workshop-ul se adreseaza elevilor din clasele a X-a, a XI-a si a XII-a, care isi doresc sa experimenteze o zi din viata unui student din Olanda si sa ia parte la activitati de grup, menite sa dezvolte capacitatea de analiza, spiritul de echipa si creativitatea. 

Participantii vor lucra sub indrumarea profesorilor de la Fontys University of Applied Sciences, in echipe, care vor fi formate pe loc, in functie de skillurile fiecaruia, pentru a se completa cat mai bine si pentru a invata unii de la ceilalti. 

Elevii vor invata sa identifice, sa descrie si sa analizeze sumar o industrie specifica, dar si trendurile care pot influenta companiile din acea industrie. Acestia vor realiza o scurta cercetare de piata ca parte a proiectului, in care vor identifica problemele unei companii si vor oferi posibile solutii sau sfaturi pentru obtinerea sau mentinerea succesului. Workshop-ul se va incheia cu sustinerea proiectului, moment la care vor fi invitati si parintii si prietenii, iar cel mai bun proiect va fi premiat. Toti participantii vor primi diplome din partea Fontys University of Applied Sciences si IntegralEdu.


Mesaje de la viitorii mentori 

Cristina de Borst – Cristescu este in present lector la Fontys University of Applied Sciences. S-a nascut in Romania si a plecat in urma cu 20 de ani pentru a studia, descoperindu-si intre timp pasiunea pentru predare. 

"Imi iubesc studentii si fac tot posibilul pentru a-i ajuta sa se dezvolte si sa devina cea mai buna versiune a lor. De cand am inceput sa lucrez in cadrul universitatii, in 2012, am avut oportunitatea de a ma dezvolta mult mai mult, de a inceta sa fiu un profesor traditional si de a deveni un mentor in cadrul proiectului PBL. Daca iti doresti sa studiezi intr-un mod non-conventional cu mentori open minded, inovativi, intr-un mediu deschis, atunci te asteptam sa experimentezi o zi din studentia olandeza!" 

Silke M. Röttger este profesor in cadrul Fontys University of Applied Sciences din 2004 si, in timpul carierei, a locuit pentru 15 ani in tari precum precum Statele Unite, Suedia, Portugalia si Olanda. 

"Invatam doar cercetand si punand totul sub semnul intrebarii. Cea mai mare pasiune a mea este sa predau si sa consiliez – sa vad oamenii dezvoltandu-se in timp ce incerc sa ii incurajez sa faca alegeri si greseli, sa ia decizii si sa isi asume responsabilitatea pentru propriul proces de dezvoltare. Cred cu tarie in invatarea pe tot parcursul vietii". 

Alex Ioan e student in cadrul universitatii Fontys, in al treilea an de studiu. 

"Aspectul distinctiv al metodei olandeze de predare este definit de modul practic si provocator de a dobandi cunostinte. Acest lucru este foarte valoros in zilele noastre, cand oamenii trebuie sa invete sa se adapteze rapid la schimbarile impuse de progresele tehnologice. Daca esti in cautarea unui mediu dinamic si multicultural, atunci alatura-te noua!"


Cand si unde 

Acum ca te-ai hotarat sa iesi din zona de confort si sa experimentezi o zi din studentia olandeza, trebuie sa stii ca participarea la workshop este gratuita in limita locurilor disponibile si se face pe baza de inregistrare online AICI sau direct la consultantul educational IntegralEdu. Workshop-ul se va desfasura in doua serii, pe 16 si 17 februarie 2019, la Hotel Marshal Garden, Bucuresti, sala Sapphire (parter), intre orele 9:30 si 16:30. 

Sunt necesare cateva lucruri pentru participare, in afara de inscriere! Un laptop pe care sa puteti lucra pentru proiect si un telefon mobil sau o tableta pentru a filma partea de proiect a echipei voastre. Ah, si era sa uitam: motivatie si sete de cunoastere!

 

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-studenti_strainatate-22969657-experimenteaza-studentia-olandeza-pentru-bucuresti.htm

12 feb. 2019 admin 372 views