Hotnews: Gimnaziu sau liceu in Elvetia? Eveniment exclusiv, organizat de doua scoli elvetiene, dedicat parintilor interesati de studii in Elvetia

28 mar. 2019 admin 393 views
Hotnews: Gimnaziu sau liceu in Elvetia? Eveniment exclusiv, organizat de doua scoli elvetiene, dedicat parintilor interesati de studii in Elvetia

Elvetia este recunoscuta a avea unul dintre cele mai bune sisteme educationale din lume si este una dintre cele mai tolerante, prospere, eco-friendly tari si... lista de atribute la superlativ poate continua. Totodata, a fost numita din nou drept ‘cea mai buna tara din lume’, in Best Countries report 2019. Acestea sunt cateva dintre motivele pentru care din ce in ce mai multe familii din Romania se orienteaza spre Elvetia pentru studiile gimnaziale si liceale ale copiilor, dar si pentru cele universitare.

Studiile din Elvetia aduc numeroase avantaje in viata copilului, atat pe plan personal, cat si pe plan academic si profesional. Printre ele sunt si multilingvismul, multiculturalitatea si dezvoltarea multilaterala, de la cele mai fragede varste. Sunt patru limbi straine oficiale in Elvetia: franceza, germana, italiana si retoromana, iar cele mai multe dintre scoli predau in cel putin doua limbi straine, printre care si engleza. Atfel, copiii invata mai multe limbi straine, in mod simplu si natural.

Sisteme educationale in Elvetia

Sistemul elvetian de invatamant este descentralizat si autonom si are reputatia de a fi unul dintre cele mai bune din lume. Constitutia Elvetiei deleaga cantoanelor autoritatea asupra sistemului de invatamant. Astfel, alaturi de programul de studiu elvetian, Swiss Matura, exista si multe alte programe educationale internationale precum GCSE si A-Level, IB, Abitur, High School Diploma, French Baccalaureat.

Doua scoli elvetiene, Saint-Charles si Pré Fleuri, vor avea reprezentantul si directorul de admitere, pentru o zi in Bucuresti, la Artmark, pentru a discuta cu familiile interesate de studii gimnaziale si liceale.

Collège & Lycée Saint-Charles

Infiintata in 1897, Collège & Lycée Saint-Charles este o scoala privata din Elvetia, care se distinge printr-un sistem de valori inspirat de umanism. Aici, cunostintele si individul sunt in prim plan, iar scoala face tot ce este posibil pentru a face din elevii sai viitori adulti – cetateni ai lumii. Saint-Charles incurajeaza si sustine curiozitatea si sentimentul de toleranta si libertate, si cauta in mod constant un echilibru intre traditie si avangarda. Totodata, scoala are o locatie excelenta, in Porrentruy, din regiunea elvetiana Jura, o zona sigura si cu o calitate excelenta a vietii.

Scoala are un curriculum complet, de la HarmoS pana la Maturité, French-English Maturité, cu Swiss Matura si IB. Programele IB sunt recunoscute in intreaga lume si urmaresc sa ofere studentilor competente care sa le permita sa evolueze intr-o lume multiculturala si interconectata. Scoala se mandreste cu foarte multi elevi care au absolvit universitati de prestigiu din intreaga lume. 

International Alpine School Pré Fleuri

International Alpine School Pré Fleuri este destinata pentru elevii mai mici, invatand copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 13, veniti din toate colturile lumii. 

Conceptul educational al scolii este centrat pe respectarea valorilor traditionale si pe autenticitate. Pré Fleuri incurajeaza personalitatea unica a fiecarui copil, insotindu-l pe parcursul dezvoltarii, ghidata fiind de valorile profund umane, pastrandu-si o minte deschisa, respectul si capacitatea de ascultare a nevoilor copilului.

Campusurile scolilor sunt excelent dotate cu toate cele necesare studiului la standarde elvetiene, precum si cu o multime de terenuri de joaca si de sport, inclusiv terenuri de tenis, de golf, fotbal, volei, tenis de masa si piscina. 

Scolile organizeaza si tabere de vara, unde copiii pot testa experienta invatamantului in Elvetia, pot practica sporturile pe care le-ar face si in scoala si pot vedea cat de mult li se potriveste intreg tabloul academic si cultural.

Parintii la distanta, monitorizarea la indemana

Multi parinti se intreaba cum vor putea monitoriza activitatea zilnica a copiilor sau cum se vor descurca acestia cand vor avea nevoie de ajutor. 

Fiecare copil are un tutore academic, care ii urmareste evolutia pe toate planurile, il ajuta sa se integreze si sa aleaga ce i se potriveste, il indruma cum sa se pregateasca si ii ofera sprijinul necesar in caz de urgente. Tutorele este din cadrul scolii. Parintii pot monitoriza activitatea copiilor prin sisteme online si prin tutore.

Gimnaziu sau liceu in Elvetia? Vino si afla direct de la reprezentantul scolilor

Faptul ca Elvetia are un sistem educational de top este indubitabil, insa daca ai nevoie de mai multe detalii, poti veni pe 3 aprilie 3019, la Artmark (Palatul Cesianu-Racovita) in Bucuresti, la un eveniment informal, de seara, organizat pentru parintii interesati de studii gimnaziale sau liceale in Elvetia. La eveniment va fi prezent Mark Silverstein, Head of International Admissions and Marketing al Saint-Charles si Vice Chairman al Pre Fleuri Alpine International School.

Evenimentul este o introducere in sistemul elvetian de invatamant, cu discutii deschise cu Mark Silverstein, o familiarizare cu mediul academic si cu mediul social in care se dezvolta si se formeaza copiii, un cocktail relaxat, cu si despre educatia de elita in Elvetia. 

Participarea la eveniment se face doar pe baza de confirmare in prealabil la consultantii IntegralEdu, organizatorii evenimentului, online pe pagina evenimentului sau la Raluca Niculae, Manager Dept. Licee in Strainatate, raluca@integraledu.ro, 0737 069 008.

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-studenti_strainatate-23055583-gimnaziu-sau-liceu-elvetia-eveniment-exclusiv-organizat-doua-scoli-elvetiene-dedicat-parintilor-interesati-studii-elvetia.htm

28 mar. 2019 admin 393 views