Hotnews: Premiera: un profesor din Oxford sustine un masterclass gratuit in Romania pentru cei care vor sa experimenteze o zi din sistemul educational britanic de top

28 mai 2019 admin 225 views
Hotnews: Premiera: un profesor din Oxford sustine un masterclass gratuit in Romania pentru cei care vor sa experimenteze o zi din sistemul educational britanic de top

Oxford, "The City of Dreaming Spires" (Orasul Turnurilor de Vis), este renumit in intreaga lume pentru universitatea si istoria sa. Pentru mai mult de 800 de ani, a fost casa regalitatii si a intelectualilor din Marea Britanie. Orasul se mandreste cu o structura de invatamant public si privat de cel mai inalt nivel, de la scoli primare, pana la centre de educatie specializate, precum si alte institutii private de invatamant superior, pe langa celebra University of Oxford.

O parte din elita educationala din Oxford porneste de la colegiile private 

Unul dintre cele mai prestigioase colegii private, din UK, este D’Overbroecks’ College, infiintat in anul 1978, in Oxford. Colegiul a dezvoltat un sistem de invatamant care incurajeaza imbunatatirea calitatilor personale ale fiecarui elev, punandu-se accentul pe individualitate, diversitate, originalitate si stimularea gandirii critice si creative. Colegiul are in structura 35 de discipline si ofera studentilor flexibilitatea de a alege o combinatie de materii care se potrivesc cel mai bine punctelor lor forte, intereselor si aspiratiilor viitoare. Marea majoritate a elevilor de aici obtin rezultate academice remarcabile si sunt acceptati automat la universitati de top din UK, pentru care se pregatesc din timp, cu sprijinul profesorilor din colegiu.

Daca nu ajungi curand la Oxford, vine Oxford la tine 

Conform sondajelor, tinerii romani care studiaza in strainatate apreciaza programele internationale de invatamant din mai multe motive: multiculturalism, posibilitatea de a face internship-uri in companii de renume si de a capata experienta profesionala inca de pe bancile scolii, dar si datorita perspectivei profesionale pe care o au dupa absolvire. 

Conditiile de admitere internationale difera, insa, radical fata de cele din tara, criteriile de selectie fiind riguroase, iar elevii trebuind sa se pregateasca atent si cu responsabilitate, daca isi doresc sa aiba succes la admitere, mai ales in Marea Britanie.

Pentru elevii de liceu si parintii acestora care sunt interesati de studii internationale si isi doresc sa se pregateasca pentru o viitoare admitere, vice-presedintele Colegiului d'Overbroeck's Oxford, Andrew Gillespie, soseste in Romania sa sustina un masterclass pe tema admiterii la universitati de top din strainatate, dar si pentru a arata tinerilor si familiilor din Romania cum este sa studiezi la un liceu de elita din UK.

Andrew Gillespie este Vice-Presedinte la d'Overbroeck's Oxford, unul dintre cele mai prestigioase colegii din Marea Britanie. Andrew Gillespie este responsabil de indrumarea elevilor spre universitatea potrivita, prin programul d'Overbroeck's Futures, ce se concentreaza pe sprijinirea tinerilor in alegerea si obtinerea celor mai bune directii educationale si profesionale.

Participantii iau locul elevilor internationali la lectia demo

Masterclass-ul sustinut in Romania de Andrew Gillespie simuleaza orele de curs in care sunt pregatiti elevii din cele mai bune scoli din UK, pentru aplicarea la universitatile de top din intreaga lume. Participantii vor fi pusi in locul elevilor internationali si vor avea sansa sa experimenteze o zi din viata elevilor din liceele de top din strainatate.

Andrew Gillespie va explica pas cu pas in ce consta procesul de pregatire pentru a fi admis cu succes la universitatile internationale de top. Elevii vor afla cum sa isi redacteze o scrisoare de motivatie pentru aplicatia lor, cu elemente distinctive, care sa le puna in valoare punctele forte si abilitatile personale. 

Cei care isi doresc sa devina si ei elevi internationali si sa patrunda in sistemul educational britanic de top, pot afla mai multe detalii despre unele din bursele oferite de Colegiul d’Overbroeck’s, cum ar fi d’Overbroeck’s International School - Friendship Ambassador Awards (6.000 £/an) si d’Overbroeck’s Sixth Form - Friendship Ambassador Awards ( £3.000 an).

Participarea la masterclass este gratuita. Locurile sunt limitate 

Elevii si parintii dornici sa afle in ce consta o aplicatie care aduce succesul unei admiteri la universitatea dorita sau cum se desfasoara orele de curs la liceele internationale de top, pot participa gratuit la masterclass-ul lui Andrew Gillespie, in limita locurilor disponibile. Masterclass-ul va avea loc pe 25 mai 2019, in doua sesiuni, de la ora 10.00 si de la ora 12:30, hotel Novotel, sala Bordeaux.

Pentru cei interesati, procesul de inscriere e simplu: trebuie sa se inregistreze la Raluca Niculae, Manager Dept. Licee in Strainatate IntegralEdu, raluca@integraledu.ro, 0737.069.008 sau sa completeze formularul aici.

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23154107-premiera-profesor-din-oxford-sustine-masterclass-gratuit-romania-pentru-cei-care-vor-experimenteze-din-sistemul-educational-britanic-top.htm?fbclid=IwAR1OvPMVbPxcFNSYP0-rz0JTAhhkxgca-9UIcWYjVC30g7S5g3QQjLnkyMs

28 mai 2019 admin 225 views