Mediafax: 40.000 de tineri romani studiaza peste hotare. Marea Britanie, in topul preferintelor

12 oct. 2018 admin 453 views
Mediafax: 40.000 de tineri romani studiaza peste hotare. Marea Britanie, in topul preferintelor

Zeci de institutii internationale de invatamant vor fi prezente pe 22 si 23 septembrie, in Capitala, la targul educational World Education Fair pentru a informa tinerii despre ofertele educationala, anunta reprezentantii IntegralEdu, precizand ca Marea Britanie ramane in topul preferintelor.egralEdu: 40.000 de tineri romani studiaza peste hotare. Marea Britanie, in topul preferintelor

“La editia cu numarul 23 din acest weekend (n.r. - 22-23 septembrie) venin cu un model nou de organizare a targurilor. Fiecare vizitator la targ va fi intampinat de catre un consultant si va fi dus la mesele cu oportunitatile care il intereseaza. (...) Vom oferi gratuit tuturor vizitatorilor un ghid pus la zi cu toate informatiile din sectorul educational, vorbim de Europa si SUA. Consultantii educationali au intocmit acest ghid tinand cont de universitatile cu care colaboram. Acesta informeaza despre toate oportunitatile oferite de scoli: burse sau subventii. (...) Avem si o tombola pentru tinerii care vor veni la targ, iar premiul este participarea la o tabara din Marea Britanie”, a declarat Ana Maria Papp, organizator al targului World Education Fair.

 De asemenea, consultantii educational sustin ca in 2018 domeniile de studii devin tot mai nisate si apar noi studii.

“In editia prezenta ne axam pe nisarea nivelurilor de studii, a meseriilor si domenii de studiu mai neobisnuite pentru piata educationala din Romania. (...) In 2018 domeniile vin din ce in ce mai nisate si mai specializate. Se dezvolta foarte multe meserii noi legate de inteligenta artificiala. Apar domenii foarte nisate, care suna poate chiar ciudat. Vorbim despre studii de moda in domeniul gentilor si accesoriilor, studiul productiei de vin, productia de filme de aventuri, operarea iahturilor si cea mai cool specializare - tehnica in industria DJ. (...) Piata muncii la nivel international sufera o dinamica extrem de rapida. Se estimeaza ca pana in 2030 vor fi create peste 24 de milioane de noi locuri de munca in sectorul energetic”, a mai explicat Ana Maria Papp.

Potrivit reprezentantilor IntegralEdu, anual 6.000 de tineri romani pleaca sa studieze peste hotare, iar destinatiile preferate sunt: Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elvetia, Franta si SUA.

“Numarul celor care pleaca la studii in strainatate nu se schimba. Chiar avem anumite cresteri. La nivel universitar, in fiecare an, din Romania pleaca peste 6.000 de tineri la studii in strainatate, dintre care peste 2.000 doar in Marea Britanie. Avem 20% crestere in fiecare an. Destinatiile preferate raman: Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Olanda, Franta, Elvetia si SUA. (...) In Marea Britanie nu sunt schimbari, practic numarul aplicatiilor cresc, adica romanii nu se tem de Brexit. (...) In total sunt 40.000 de studenti romani in strainatate. (...) In Marea Britanie, ca si destinatie de studiu, top cele mai platite domenii dupa absolvire sunt: stomatologie - 35.000 de lire sterline pe an si inginerie chimica - 32.000 de lire sterline pe an”, a mai adaugat Ana Maria Papp.

Totodata, consultantii educationali sustin ca majoritatea scolilor internationale ofera burse de peste 50% din taxele anuale.

“Scolile de top au inceput acum pregatirile pentru anul 2019-2020. Drept urmare, recomand tuturor familiilor care iau in considerare continuarea studiilor la scolile de top din Marea Britanie sa vina acum si sa-si depuna candidatura. (...) Partea financiara este un criteriu extrem de important, drept urmare sunt fericita sa va anunt ca o parte dintre scolile prezente la eveniment ofera burse de pana la 50% din taxele anuale. (...) Numarul celor care pleaca prin intermediul IntegralEdu la liceele de top din strainatate a crescut semnificativ. Anul acesta am avut o crestere de 30%, iar numarul celor cu care lucram in avans pentru anul urmatorul are o panta foarte ascendenta”, a adaugat Teodora Raducanu, organizator al targului World Education Fair.

Raducanu mai sustine ca liceele de peste hotare ofera sansa tinerilor ca sa studieze materiile care ii intereseaza in mod deosebit.

„La nivel liceal, un tanar care vrea sa studieze graphic design, in curricula britanica are libertatea sa-si aleaga doar patru materii de studiu: matematica, matematica avansata, fizica si arta sau orice alta combinatie relevanta pentru specializarea aleasa. Astfel, programul ii permite copilului sa se perfectioneze si sa se focuseze fara a-si consuma energia pe materii ce nu prezinta interes pentru el”, a mai adaugat Teodora Raducanu.

Targul World Education Fair va avea loc pe 22 si 23 septembrie, in Capitala, pe 24 septembrie la Iasi, pe 26 septembrie la Galati, iar pe 27 septembrie la Constanta. In cadrul evenimentelor vor participa institutii de invatamant din Marea Britanie, Olanda, Austria, Danemarca, Elvetia, Spania, SUA si Canada.

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/integraledu-40-000-de-tineri-romani-studiaza-peste-hotare-marea-britanie-in-topul-preferintelor-17525174

12 oct. 2018 admin 453 views