Pedagoteca: Studenta din Romania la Middlesex University London: „a studia in UK nu este un vis nerealizabil, ci un vis care necesita informare”

19 apr. 2017 admin 1351 views
Pedagoteca: Studenta din Romania la Middlesex University London: „a studia in UK nu este un vis nerealizabil, ci un vis care necesita informare”

4 aprilie 2017

Continuam seria de materiale despre motivatiile si impresiile studentilor romani care au ales sa faca studii in afara tarii. De aceasta data am discutat cu Alexandra Gabriela Georgescu, studenta la criminologie in cadrul Middlesex University London, considerata de QS 2013  a se numara printre cele mai bune 3.5% universitati din lume. Vedeti mai jos de ce a ales Alexandra sa studieze criminologie tocmai in Marea Britanie si cum se simte ea acolo ca studenta.

PedagoTeca: Ce te-a motivat sa mergi la studii in strainatate?

Alexandra Gabriela Georgescu: La master studiez criminologie, acest domeniu exista in Romania doar pentru cei care studiaza dreptul sau, intr-o pondere minuscula, pentru psihologie. Mi-am dorit o facultate care sa se axeze pe latura practica, nu numai pe cea teoretica. Datorita facultatii pe care o urmez am reusit sa vad realitatile din inchisoare, avand vizite incluse in programa, si sa vizionez un numar de cazuri judecate.

PedagoTeca: Ce iti place cel mai mult la sistemul de invatamant din Marea Britanie?

Alexandra Gabriela Georgescu: In Marea Britanie se pune accentul pe seminarii si discutii libere in clasa. O ora este formata din predare si discutii libere intre elevi si profesori.

PedagoTeca: Cum arata o zi din viata unui student la Middlesex University London?

Alexandra Gabriela Georgescu: Nu as putea sa descriu o zi generala a unui student. O zi obisnuita este petrecuta in biblioteca. Fie ca avem cursuri in acea zi, fie ca nu, biblioteca va fi mereu plina de studenti documentandu-se pentru proiecte. Nu avem cursuri zilnic, dar studiul individual este un aspect necesar in viata unui student la Middlesex University.

PedagoTeca: Pentru multi romani ideea de a merge la studii in afara pare ceva irealizabil, pornindu-se de la premisa ca pentru asta ai nevoie de multi bani sau ca este greu. Tu cum ai ajuns acolo, cum te descurci cu toate?

Alexandra Gabriela Georgescu: Pe mine m-au ajutat parintii foarte mult. Și, totusi, studentii lucreaza part time, iar pentru cei ce nu isi pot permite cazarea exista o varietate de burse si imprumuturi la care pot aplica. A studia in UK nu este un vis nerealizabil, ci un vis care necesita informare.

PedagoTeca: Ce te-a atras la domeniul pe care ai ales sa-l studiezi? Cum imbina facultatea ta partea teoretica cu cea practica?

Alexandra Gabriela Georgescu: Studiez criminologie cu forensic psychology. Mereu m-a atras psihologia, sa descopar de ce oamenii fac anumite actiuni, iar criminologia mi-a deschis o noua viziune asupra lumii in care traim, intelegand factorii care influenteaza oamenii din jur.

PedagoTeca: Vrei sa te mai intorci in Romania dupa aceste studii, crezi iti poti gasi in tara implinirea profesionala pentru domeniul pentru care te-ai pregatit?

Alexandra Gabriela Georgescu: Nu imi doresc sa ma intorc, deoarece cercetarea in domeniu nu este prea dezvoltata in Romania si domeniul pe care vreau sa il urmez nu este disponibil.

PedagoTeca: Se spune despre Middlesex University London ca este una dintre cele mai „globalizate” universitati din Marea Britanie. Tu cum ai reusit sa te integrezi in „peisajul” intercultural de acolo? Ce sfaturi i-ai da in acest sens unui tanar roman tentat sa mearga la Middlesex?

Alexandra Gabriela Georgescu: Sfatul meu ar fi sa isi faca un numar cat mai mare de prieteni, fara a judeca oamenii dupa cultura sau religie.

 

Mai multe despre Middlesex University London 

Universitatea are campusuri in Dubai, Mauritius, Malta si, evident, Marea Britanie, si aici studiaza tineri proveniti din peste 140 de tari ale lumii.

The Times si Sunday Times clasau in 2015 Middlesex University London pe locul al doilea in randul celor mai moderne universitati din capitala britanica. In ceea ce priveste locul pe care-l ocupa in respectivele topuri pe domenii de studiu, Middlesex a fost desemnata in acelasi an a fi cea mai buna universitate moderna din Londra in domeniile Computer Science, Muzica, Psihologie, Teatru, Dans si Cinematografie si in domeniul asistentei sociale.

Conform Employability Survey 2014, 88% dintre studentii internationali ai Middlesex s-au angajat sau au mers mai departe cu studiile in 6 luni de la absolvire. De asemenea, institutia se afla in Top 10 universitati din Marea Britanie in ceea ce priveste salariul absolventilor, conform Parthenon Group 2011.

 

Cum poti ajunge la Middlesex


Mai multe detalii legate de modul in care se poate ajunge la Middlesex University London: programe de studii, cazare, taxe, burse etc. puteti avea de la consultantul educational IntegralEdu, care ajuta anual peste 1500 de tineri romani sa-si atinga obiectivele educationale oriunde in lume.

 

Sursa

19 apr. 2017 admin 1351 views