Portal Invatamant: Aplicațiile de împrumuturi pentru mastere și MBA în Anglia se pot face până în august. Brexit-ul nu va afecta împrumuturile pentru studii

28 iun. 2016 admin 1743 views
Portal Invatamant: Aplicațiile de împrumuturi pentru mastere și MBA în Anglia se pot face până în august. Brexit-ul nu va afecta împrumuturile pentru studii

Pentru mastere și MBA în Anglia se pot face până în august. Brexit-ul nu va afecta împrumuturile pentru studii

"Cine este interesat de master sau MBA in Anglia mai poate aplica pentru un imprumut. Conditiile de aprobare a imprumutului pentru studii postuniversitare pot fi consultate cu ocazia evenimentului educational organizat la Hotel Sheraton, pe 18 iulie. Aici pot fi depuse documentele si pentru admiterea la universitate, insa cel mai indicat ar fi sa se discute cu un consultant educational macar cu o saptamana inainte pentru scurtarea timpului de admitere. Astfel, pe 18 iulie, admiterea poate fi facuta in 15 minute, daca toata documentatia este in regula. Apoi, imediat dupa admitere, se pot depune si cererile pentru imprumuturi", declara Ana Maria Papp, Manager Departament Universitati in Strainatate, IntegralEdu.

"De cateva zile suntem asaltati de intrebari din partea tinerilor si parintilor care doresc sa stie daca Brexit-ul afecteaza imprumuturile pentru studii in Marea Britanie. Specialistii IntegralEdu sunt in contact permanent cu universitatile din Marea Britanie si cu alti factori de decizie din Regatul Unit, si pe aceasta cale ii asiguram pe toti cei interesati ca procesul prin care studentii romani sunt admisi la studii in Marea Britanie nu va fi afectat, in urmatorii 2 ani, de decizia luata de britanici prin referendum. De asemenea, cei care studiaza deja la universitati din Marea Britanie precum si cei admisi in urmatorii doi ani isi vor pastra statutul si drepturile pe intreaga perioada de studii, fara modificari ulterioare. Universitatile la care urmeaza sa plece romanii in aceasta toamna, precum si Student Loans Company au transmis deja comunicate oficiale, care sustin acest lucru. Oricum, asteptarile IntegralEdu sunt ca Marea Britanie sa continue sa ofere acces la educatie si finantare cetatenilor din tarile membre UE si CEE", precizeaza Ana Maria Papp.

"Singura problema este timpul foarte scurt care a mai ramas pana la depunerea aplicatiilor de acceptare la universitati si apoi pregatirea dosarelor pentru burse. Din acest motiv, ii informam pe toti cei interesati de studii postuniversitare in Anglia ca trebuie sa se grabeasca cu documentatia pentru admitere si apoi cu aplicatiile pentru imprumuturi. Iar acest lucru il mai pot face foarte repede a targul educational din 18 iulie. Totodata la acest targ este adresat si tinerilor care nu sunt convinsi de optiunea universitara actuala si isi doresc o schimbare ori a domeniului, ori a facultatii, pe ultima suta de metri", mai spune Ana Maria Papp.

Un program de studiu postuniversitar in Anglia, fie ca e vorba despre master sau MBA, costa intre 4000 si 35.000 lire sterline pe an.  Absolventii vizati pentru contractarea unui astfel de imprumut sunt toti cetatenii tarilor membre UE, care au avut resedinta intr-un stat membru UE in ultimii trei ani, inainte de data de incepere a studiilor de master/MBA. Persoanele eligibile pentru a accesa acest imprumut au varsta de pana la 60 de ani. Acest program include toate institutiile acreditate din Anglia.

 

De unde se obtin informatiile pentru studiile in Marea Britanie

Informatiile referitoare la programele de studii postuniversitare pot fi aflate de la un consultant educational, care poate directiona viitorul student catre universitatea cea mai potrivita pentru el. Acesta ii va oferi si informatiile privind conditiile de imprumut.


Pe date de 18 iulie, va avea loc la Hotel Sheraton din Bucuresti, incepand  cu ora 11.00, un eveniment educational unde se va putea aplica pe loc la studii universitare si postuniversitare in Marea Britanie. Evenimentul este destinat atat absolventilor de facultati, cat si elevilor care tocmai au luat bacalaureatul si sunt interesati sa aplice pentru studii in Marea Britanie. Admiterea se face in asa numitul sistem 15 minutes admission.

Mai multe informatii despre eveniment pot fi gasite pe www.worlduniversities.ro.

 

Despre IntegralEdu

IntegralEdu este cel mai important consultant educational din Romania pentru studii in afara tarii, cu birouri in Bucuresti, Constanta, Craiova, Galati, Iasi si Timisoara. Grupul de firme INTEGRAL are o experienta internationala de peste 24 de ani in consilierea elevilor, parintilor si a tuturor celor interesati de alegerea celor mai bune programe educationale si institutii de invatamant din strainatate, studii gimnaziale, liceale, universitare si centre de limbi straine. Prezenta in Romania din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanta in educatie la nivel local si reprezinta peste 500 de institutii de invatamant de top din Europa si SUA. Pentru mai multe informatii puteti accesa www.integraledu.ro, www.worldeducation.ro si pagina de FB www.facebook.com/Integraledu.ro

28 iun. 2016 admin 1743 views