Agerpres: Un liceu important din Marea Britanie ofera burse ce acopera integral taxa de scolarizare pentru tinerii romani. Alte institutii din UK si din Elvetia acopera partial taxa de scolarizare.

30 dec. 2019 admin 1006 views
Agerpres: Un liceu important din Marea Britanie ofera burse ce acopera integral taxa de scolarizare pentru tinerii romani. Alte institutii din UK si din Elvetia acopera partial taxa de scolarizare.

Unul dintre cele mai importante licee din Marea Britanie, Kings College, ofera doua burse pentru tinerii romani care doresc sa studieze la Londra sau Bournemouth. Bursele vor sustine 100%, respectiv 50% din taxa de scolarizare pentru elevii ce urmeaza sa fie admisi in programul A-Levels, respectiv ultimii doi ani de studiu liceal (sau ultimul an, in anumite cazuri).  Acordarea se va face in urma unor testari, iar admiterea va fi pe loc. Pentru aceasta, o echipa formata din directorii de studii de la  Kings College se va deplasa la Bucuresti pe 18 si 19 ianuarie 2020, unde va sustine sesiunile de testare. Examenul va consta intr-un test de matematica, unul pentru nivelul abilitatilor verbale, vocabular, redactarea unui eseu si un interviu, care se vor da la sediul IntegralEdu.

 

Kings Colleges este unul din principalele grupuri de colegii internationale din Marea Britanie care ofera programe specializate pentru integrarea cu succes in sistemul de invatamant britanic si pentru inscrierea la universitati britanice de elita. Colegiile sale au fost premiate an de an de catre guvernul Marii Britanii si de reprezentantii sistemului educational britanic.

 

Alte licee si scoli din strainatate care ofera burse de studiu

D`Overbroeck`s College ofera, in urma rezultatelor bune la examenul de admitere, pana la 6000 de lire din taxa de scolarizare pentru cei care sunt admisi in programul IGCSE (International General Certificate of Secondary Education). Iar pentru Sixth Form, respectiv programul A-levels (ultimii doi ani de studiu liceal), colegiul sustine 25% din taxa de scolarizare.

Sidcot School acorda o bursa de pana la 10% din taxa de scolarizare, in timp ce Cardiff Sixth From College acopera pana la 50% din taxa de socolarizare pentru elevii internationali. Alt liceu britanic unde se acorda burse de studiu este Oxford Sixth Form College.

De asemenea, elvetienii de la Brillantmont International School din Lausanne ofera burse care sustin pana la 20% din taxa de scolarizare pentru cei care aplica pentru clasele a VIII-a si a IX-a.

Sursa: https://www.agerpres.ro/ots/2019/12/30/un-liceu-important-din-marea-britanie-ofera-burse-ce-acopera-integral-taxa-de-scolarizare-pentru-tinerii-romani-alte-institutii-din-uk-si-din-elvetia-acopera-partial-taxa-de-scolarizare--640757

30 dec. 2019 admin 1006 views