AGERPRES: Universitatile din strainatate anunta deschiderea sesiunii de admitere in 15 minute

22 iun. 2017 admin 1490 views
AGERPRES: Universitatile din strainatate anunta deschiderea sesiunii de admitere in 15 minute

Universitati de prestigiu din strainatate au declansat procesul de clearing (ultima sesiune de admitere pentru anul 2017-2018), la care pot participa elevii care au promovat Bacalaureatul si studentii care isi doresc un program de master in strainatate. Admiterea se va face pe loc, in 15 minute, pentru licenta, master si MBA.

15 universitati din Marea Britanie si una din Olanda sunt deschise anul acesta sa primeasca studenti pe ultima suta de metri, adica pe cei care nu au apucat sa ia o decizie legata de studiile universitare sau care vor sa-si schimbe optiunile initiale. Tinerii pot aplica pentru programe de licenta, master, MBA sau pentru programe de "foundation" daca au nevoie de an pregatitor pentru studiile universitare clasice sau au note mai mici la Bacalaureat. "Programele pregatitoare sau foundation, prin prisma faptului ca predarea se desfasoara in clase mici, cu mai putini studenti, mai multe ore de contact direct cu profesorii si suport suplimentar pentru cunoasterea limbii engleze, ofera garantia progresiei in anul 1 universitar. In aceasta perioada se vor familiariza cu materiile de studiu, mediul si limba. Dupa efectuarea acestui an pregatitor, studentii vor da un examen pentru a intra la programul clasic de studiu universitar. Pentru tinerii romani este imbucurator faptul ca a crescut numarul de universitati care vin in Romania pentru a face admiterea pe loc, la programele pe care le mai au disponibile. Anul trecut am avut 6 universitati prezente la noi, iar acum vor veni in Romania 16 universitati care vor face interviuri si vor da raspunsul pe loc privind admiterea. Important de stiut este ca tinerii trebuie sa fi sustinut cu succes Bacalaureatul si sa aiba un atestat de engleza B2", explica Ana Maria Papp, Manager Departament Universitati, IntegralEdu.

Ultima sesiune unde tinerii din Romania pot fi admisi pentru studii in strainatate cuprinde programe diverse de la Computers, Networking and Communications Technology, Business and Finance, Fine arts, Architecture, Film, Radio and TV Studies, Tourism Management, la Oil and Gas Management si multe altele.

Reprezentantii celor 16 universitati vor fi prezenti la Bucuresti pe 11 iulie la Sheraton Hotel si isi vor continua periplul la Timisoara, Cluj si Iasi pe 12, 13 si 14 iulie.

Universitatile care vor sustine anul acesta in Romania procesul de admitere in 15 minute sunt: Canterbury Christ Church University, Coventry University, Keele University, Lancaster University, Middlesex University, London Brunel International College, Plymouth University International College si Plymouth University (parte a NAVITAS), Northampton University, SAE Creative Media Institute, Sheffield Hallam University, Swansea University, University of Essex, University of Sunderland, York St. John University din Marea Britanie si HZ University of Applied Sciences din Olanda.

 

Cum se face admiterea doar 15 minute?

Admiterea la un program de licenta, master, MBA sau chiar an pregatitor se poate face in maxim 15 minute in cadrul intalnirilor care au loc in perioada 11-14 iulie la Bucuresti, Timisoara, Cluj si Iasi. In prealabil se contacteaza un consultant de la IntegralEdu, care va ajuta cu pregatirea dosarului, iar de la intalnirea cu universitatea, tinerii vor pleca pe loc cu o decizie, daca sunt acceptati. \'Sistemul de admitere in 15 minute se adreseaza si tinerilor care au aplicat deja la o universitate in strainatate, dar care nu sunt 100% convinsi ca au facut cea mai potrivita alegere. Astfel, ei mai au o sansa sa schimbe universitatea sau domeniul. In plus, acestia pot aplica si sustine interviuri la una sau la mai multe universitati participante\', precizeaza Ana Maria Papp.

La aceasta sesiune de admitere pe loc pot avea acces si tinerii care nu pot ajunge intr-unul din cele patru orase. Acestia pot sustine interviurile prin Skype, dupa ce au urmat aceleasi proceduri de pregatire a dosarului de admitere, cu ajutorul consultantilor IntegralEdu.

Mai multe detalii puteti gasi pe www.worlduniversities.ro.

Despre IntegralEdu

IntegralEdu este cel mai important consultant educational din Romania pentru studii in afara tarii, cu birouri in Bucuresti, Constanta, Craiova, Galati, Iasi si Timisoara. Grupul de firme INTEGRAL are o experienta internationala de peste 24 de ani in consilierea elevilor, parintilor si a tuturor celor interesati de alegerea celor mai bune programe educationale si institutii de invatamant din strainatate, studii gimnaziale, liceale, universitare si centre de limbi straine. Prezenta in Romania din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanta in educatie la nivel local si reprezinta peste 500 de institutii de invatamant de top din Europa si SUA. Pentru mai multe informatii puteti accesa www.integraledu.ro, www.worldeducation.ro si pagina de FB www.facebook.com/Integraledu.ro

UNIVERSITATI CARE VOR PARTICIPA LA ADMITEREA IN 15 MINUTE SI BURSE DISPONIBILE 
Canterbury Christ Church University 
Canterbury Christ Church University este cel mai mare centru public de invatamant superior din sud-estul Marii Britanii. Universitatea este considerata a fi printre cele mai bune din tara pentru educatia cadrelor didactice, date obtinute in urma evaluarii realizate de OFSTED (Oficiul pentru Standarde in Educatie). CCCU oferta burse de pana la Ł1 000/an, pentru 3 ani de studiu, studentilor a caror familii au venituri sub Ł25 000/an, burse Broadstairs Welcome Award de Ł500, burse Elite Sports de pana la Ł1000/an si burse pentru Music and Performing Arts de pana la Ł300/an.

Coventry University 
Universitatea din Coventry ofera studii universitare si postuniversitare — master si MBA, precum si programe de foundation. Pentru studiile universitare se ofera o bursa de excelenta in valoare de 1200 de lire/an. Special pentru elevii romani care au obtinut o nota de peste 9,5 la Bacalaureat se acorda o bursa in valoare de 2000 de lire/an. Pentru studii postuniversitare studentii romani pot primi o bursa de 2000 de lire/an.

Keele University 
Keele University a fost clasata printre primele 4% universitati de varf ale lumii in Times World University Education Rankings 2015-2016, a obtinut primul loc pentru nivelul de satisfactie in randul studentilor in 2014, 2015, 2016 si primul loc in cee ace priveste numarul de absolventi care s-au angajat imediat dupa terminarea studiilor — 97.5% (Higher Education Statistics Agency 2016).

Lancaster University 
Universitatea din Lancaster se numara printre cele mai bune 1% universitati la nivel global si printre primele 10 in Marea Britanie, fiind in acelasi timp cel mai mare institut de cercetare din Regatul Unit. Timp de sase ani consecutivi a oferit cea mai buna cazare pentru studenti, gradul de satisfactie al acestora fiind de 91% conform 2015 National Student Survey. 
Pentru studiile universitare se ofera burse in valoare de 1000 de lire pe an, pentru primul an de studiu.

Middlesex University 
Middlesex University ocupa locuri fruntase pentru foarte multe domenii de studiu si pentru satisfactia studentilor in ceea ce priveste conditiile de studiu si de trai. Printre acestea se numara — a doua cea mai moderna universitate din Londra (The Times, 2015), cea mai buna universitate moderna din Londra in domeniile Computer Science, Muzica, Psihologie, Teatru, Dans si Cinematografie (The Times, 2015). Universitatea ofera nenumarate burse de merit, sociale sau academice cu ajutorul sponsorizarilor private. Acestea pot acoperi 50% din taxele de program sau pot fi chiar in valoare de 10 000 de lire sterline.

London Brunel International College (din cadrul NAVITAS) 
In 2013, a fost numita de catre Times Higher Education cea mai buna scoala de business. Absolventii Brunel se pozitioneaza pe locul 13 in ceea ce priveste salariul de inceput in Marea Britanie, iar conform Complete University Guide, Brunel Law School se afla pe locul al 35-lea in Marea Britanie si pe locul 5 in Londra.

Plymouth University
Cu aproximativ 30 000 de studenti, Plymouth University este una dintre cele mai mari universitati din Marea Britanie, iar studentii se bucura de un campus in care s-au investit mai mult de 150 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea acestuia. Universitatea este in top 3 cele mai moderne universitati din UK.

Plymouth University International College (din cadrul NAVITAS) in parteneriat cu Plymouth University din Marea Britanie, ofera programe de tip Pathway pentru Licenta si Master. 
Abordarea individuala si calitatea serviciilor oferite studentilor incepand de la inregistrarea la universitate pana la modul de predare si examinare sunt punctele forte in experienta zilnica a fiecarui student de la PUIC.

Northampton University 
University of Northampton este o institutie moderna, orientata spre tehnologii de viitor, in care s-au investit peste 73 de milioane de lire sterline in dezvoltarea dotarilor de care dispune si in resursele oferite. Mediul de studiu este prietenos, iar studentii sunt sustinuti constant de profesori in activitatea lor. In plus, rata de angajabilitate a absolventilor este de 96%. Universitatea ofera burse in valoare de 3000 de lire sterline pe intreaga durata a studiilor (pana la 1000 de lire sterile pe an).

SAE Creative Media Institute 
SAE Institute a fost fondat in 1976 si intre timp a devenit cea mai mare institutie academica axata pe creative media, cu 54 de campusuri in 26 de tari. Curricula oferita a fost alcatuita impreuna cu profesionisti de top din domeniu, pentru a raspunde cerintelor globale in ceea ce priveste industria de creatie. 
SAE Institute are o retea care se intinde pe 5 continente si are campusuri in centre internationale pentru creative media, precum Londra, Berlin, Munchen, Paris, Barcelona, New York, Los Angeles si multe altele.

Sheffield Hallam University 
Fondata in anul 1843 ca scoala de design, de mai bine de un secol Sheffield Hallam University se numara printre cele mai bune scoli de arta si design din Marea Britanie. In anul 1992 primeste dreptul de a purta numele Sheffield Hallam University, iar astazi este una din cele mai avansate si inovatoare universitati din Marea Britanie. Universitatea ocupa locul al 4-lea ca marime, cu peste 35 000 de studenti, licentiati in peste 700 de specializari, din peste 100 de tari.

Swansea University 
Swansea University este cea mai buna universitate din Tara Galilor, conform prestigioasei publicatii Times si este situata pe locul al 15-lea in Marea Britanie in privinta satisfactiei studentilor. Universitatea lucreaza indeaproape cu intreprinderi, firme si reprezentanti ai sectorului public pentru a imbunatati permanent oferta educationala pe care o pune la dispozitie viitorilor absolventi care doresc sa intre pe piata muncii. Astfel, universitatea se asigura ca materiile si cursurile oferite pregatesc viitorii angajati sau antreprenori pentru o cariera de succes. 
Universitarea ofera burse de merit de pana la Ł2,000 si burse de excelenta de Ł3,000 (cel putin 9.5 la BAC).

University of Essex 
University of Essex face mai mult decat sa ofere un titlu academic — ei incurajeaza studentii sa puna intrebari, sa conteste normele si sa aiba un impact pozitiv asupra lumii. Essex se mandreste cu locul al 2-lea in ceea ce priveste experienta academica a studentilor si cu locul 5 in domeniul stiintelor sociale in randul universitatilor din Marea Britanie. 
Universitatea ofera mai multe burse, printre care o bursa speciala studentilor romani care isi incep studiile in anul universitar 2017-2018, in valoare de 1000 de lire sterline si Essex Sports Scholarships care poate valora pana la 3 000 de lire sterline.

University of Sunderland 
University of Sunderland este o institutie inovatoare, cu standarde inalte in ceea ce priveste predarea, cercetarea si sustinerea oferita, la care studiaza aproximativ 19.500 de studenti la programe full-time si part-time. Universitatea ofera 89 de programe de licenta si 63 de programe de masterat, in cele 3 campusuri (2 in Sunderland si 1 in Londra). Universitatea pune la dispozitie burse de pana la 3000 de lire sterline.

York St. John University 
York St. John University este o universitate ce ofera programe de inalta calitate, prietenoasa si recunoscuta pentru excelenta academica si comunitatea strans legata. Universitatea dispune de un campus bine organizat in centrul orasului istoric York, care a beneficiat recent de o investitie de 100 de milioane de lire sterline. York St. John University ofera burse in valoare de Ł1750, in functie de notele obtinute la diploma de Bacalaureat si licenta.

HZ University of Applied Sciences, Olanda 
Universitatea este impartita in sapte Academii specializate in Business Administration, Tehnologie, Turism, Inginerie, Chimie si Logistica si are o puternica orientare profesionala. Cei mai multi dintre profesori sunt oameni de afaceri cu o experienta reala in industrie. Universitatea are parteneriate cu universitatile de frunte din China, in domeniul administrarii apelor si ecologiei, scopul fiind schimbul de experienta, dar si de studenti si cadre universitare.

 

Sursa

22 iun. 2017 admin 1490 views