webPR: Cum ajungi sa castigi zeci de mii de euro in industria ospitalitatii?

8 mai 2018 admin 621 views
webPR: Cum ajungi sa castigi zeci de mii de euro in industria ospitalitatii?

Ospitalitatea se invata. Ospitalitatea nu este un dat de la natura, asa cum gresit suntem tentati sa credem. Perceptia noastra este ca suntem un popor ospitalier. Doar ca ospitalitatea nu inseamna sa iti primesti musafirii cu paine si sare. Ospitalitatea este o adevarata stiinta care se dobandeste in ani de studiu si studiu. Acesta este poate si motivul pentru care desi suntem foarte “primitori” ca popor, turismul in Romania este deficitar la multe capitole. Si asta pentru ca ospitalitalitatea este o industrie uriasa la nivel international, cu reguli si sisteme foarte clare, pe care le cunosti sau nu.

In ultimii 50 de ani s-au dezvoltat tot mai multe universitati internationale care furnizeaza anual zeci de mii de angajati pregatiti special pentru industria ospitalitatii. In plus, evolutia acestui sector a impus standarde atat de inalte incat marile universitati au dezvoltat programe tot mai nisate, realizate de cele mai multe ori in colaborare cu principalii jucatori din industrie. Spre exemplu, la nivel interntional se studiaza arta culinara la cel mai inalt nivel la Culinary Arts Academy din Elvetia sau designul hotelier la IHTTI School of Hotel Management, Neuchatel. De asemenea, managementul hotelier sau antreprenoriatul in aceasta industrie au ajuns sa fe discipline distincte, precum cele din cadrul Swiss Hotel Management  School  sau  Cesar Ritz College tot din Elvetia.

Si asta doar pentru ca turismul la nivel international are o evolutie spectaculoasa. Daca in 1950 se inregistrau la nivel mondial 25 de milioane de turisti internationali, statisticile din urma cu 3 ani aratau ca numarul acestora a crescut la 1.1 miliarde, iar proiectia este ca la o rata de creste de 3.3% pe an, se va ajunge in 2030 la 1.8 miliarde, mai ales datorita dezvoltarii noilor tehnologii la un “click distanta”. 

In tot acest context, revenim la intrebarea din titlu, care devine aproape retorica in zilele noastre. Fie ca vorbim de antreprenoriat in turism, de o functie de management sau executive, educatia face diferenta atunci cand vine vorba de oportunitatile de angajare, de o cariera de succes si de castigurile personale ale celor implicati. Industria ospitalitatii a ajuns la nivelul la care isi instruieste resursele umane in propriile scoli. Fie ca vorbim de zona de management sau de cea operationala, in scolile internationale se formeaza anul zeci de mii de specialisti in hospitality, care pot ajunge la castiguri considerabile si la un standard de viata pe masura. De pe bancile Swiss Education Group, unul dintre cei mai prestigiosi funizori internationali de educatie de nivel inalt, ies anual doar 1000 de specialisti deja cu experienta practica in industrie si care sunt recrutati imediat dupa absolvire de marile companii din domeniu, din intreaga lume.  

Swiss Education Group s-a dezvoltat chiar in Elvetia, etalonul international al ospitalitatii. Grupul elvetian este format din nu mai putin de 5 academii internationale, unde sunt pregatiti viitorii specialisti de rang inalt pentru industria ospitalitatii. Acestea sunt: Swiss Hotel Management School, César Ritz Colleges, Culinary Arts Academy Switzerland, Hotel Institute Montreux si IHTTI School of Hotel Management.

Si in Romania exista cu adevarat un potential in ceea ce priveste industria ospitalitatii, chiar daca el este insuficient exploatat sau chiar la un nivel incipient. 

Pe 18 si 19 mai, elvetienii de la SEG vin sa discute cu tinerii si familiile interesate de studii si cariera in Hospitality, Hotel Management, Event Management, si Culinary Arts. Astfel, tinerii care vor isi construiasca o cariera internationala in turism vor avea ocazia sa se intalneasca si sa discute la Novotel cu expertul international in studii si reprezentantul grupului elvetian - Tarek Kouatly si cu Calin Ile, Presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), alaturi de consultantii IntegralEdu. Printre temele in discutie la eveniment se regasesc: industria ospitalitatii in Romania si la nivel international, unde si ce studii universitare de licenta, master si MBA poti face pentru a deveni un lider in industrie, ce se cauta pe piata muncii din Romania si care sunt oportunitatile de cariera la nivel mondial, ce calitati, pregatire si experienta trebuie sa aiba un manager in industria hoteliera, un hospitality expert, un event manager in aceste domenii, un Chef si multe altele.

In plus, pentru cei care vor dori sa faca si primii pasi in industria ospitalitatii, elvetienii de la SEG vor organiza in premiera in Romania o tabara de hospitality, in perioada 22-24 iunie, chiar in incinta Novotel. Participantii vor fi cazati in hotel si vor vedea pe “viu” how hospitality is made. 

Detalii pentru inscrierea la eveniment puteti gasi aici http://www.worlduniversities.ro/ro/articles/excelenta-elvetiana-si-leadership-in-hotel-management--hospitality-si-culinary-arts, iar in cadrul evenimentului se pot face inscrierile si pentru tabara organizata in Romania de Swiss Education Group, din luna iunie.

8 mai 2018 admin 621 views