webPR: Noi trenduri pentru vacantele copiilor - taberele educationale in strainatate

12 mai 2016 admin 1533 views
webPR: Noi trenduri pentru vacantele copiilor - taberele educationale in strainatate

Tot mai multi parinti aleg pentru copiii lor varianta taberelor in strainatate, pentru a se familiariza cu tara, cu sistemul de invatamant, pentru a vedea cum sunt scolile si universitatile in campusurile carora sunt organizate aceste tabere, pentru a vedea daca un domeniu sau altul li se potriveste pentru studiile lor viitoare sau pur si simplu pentru a se relaxa, distra si a-si practica hobby-urile. Programele in care tinerii se pregatesc pentru examenele IELTS, TOEFL, SAT sau GMAT au devenit si ele foarte populare. La fel si cele in care simuleaza doua saptamani de studiu a unui program anume la liceu sau universitate. Astfel, organizatorii de tabere in strainatate sustin ca anul acesta a crescut cererea cu 30%, fata de anul trecut. Iar optiuni sunt nenumarate: de la Europa, Statele Unite, Canada, pana la China sau Japonia.


Cat costa si ce poti sa faci intr-o tabara in afara tarii

Cele mai cautate destinatii raman Marea Britanie, Germania, Elvetia, Franta si Spania. Serviciile si costurile taberelor includ, pe langa programul de cursuri, activitati sportive, excursii, cazare, masa, monitorizare si asistenta permanenta, transfer la si de la aeroport.

Costul unei tabere variaza de la 350 de euro pentru o saptamana, in Bulgaria, la 700 de euro pentru aceeasi perioada in Germania, ajungand, insa, si la 2585 de franci elvetieni sau mai mult pentru o tabara de doua saptamani, in Elvetia, la Leysin spre exemplu, unde copiii pot studia engleza, franceza sau germana intr-o destinatie exclusivista si unde fac activitati interactive si excursii.

Altitude Camp este organizata in statiunea Verbier, aproape de Montreux, Elvetia. Aflate la altitudinea de 1500 de m, taberele din superba statiune Verbier arata exact ca in filme. Renumitele cabane elvetiene ii gazduiesc pe copiii cu varste intre 3 si 14 ani si le ofera activitati educative prin care vor invata sa se descurce in mediul montan, isi vor dezvolta spiritul de echipa sau abilitatile de leadership.

Institut auf dem Rosenberg organizeaza o tabara in Arosa, la 160 km de aeroportul din Zurich. Taberele se concentreaza pe activitati din zona artelor, design, leadership sau public speaking, in limba engleza, germana sau franceza. Aici pot fi exersate aproape toate sporturile, dar mai ales calarie si golf.

La King`s College din Londra sunt oferite programe de vara pentru cei care vor sa inteleaga ce inseamna o institutie britanica de invatamant cu traditie.

Bede`s este considerat un centru de excelenta pentru studiul limbii engleze, la cel mai inalt nivel, programele de vara sunt organizate in Eastbourne, Vinehall, Handcross, Lancer, Dicker sau Brighton, toate in castele care par decoruri de film, inconjurate de peisajele unice ale coastei britanice de sud dar si de inegalabilul gazon britanic.

Pentru cei care vor sa isi aprofundeze limba germana, DID Deutsch-Institut organizeaza tabere pentru tineri intre 8 si 17 ani la Berlin, Munchen, Weimar, Frankfurt si Viena.

Una dintre cele mai in voga tabere se organizeaza la Algarve, Portugalia. Tabara are loc in campusul renumitei scoli NOBEL International School Algarve, care se intinde pe o suprafata de 90.000 mp, facilitatile oferite acoperind o gama impresionanta de activitati educative, sportive, artistice si, mai ales, de relaxare. 

 

De ce este bine sa apelezi la un consultant educational cand alegi o tabara in strainatate

In principiu sunt cateva sute de destinatii si combinatii de activitati, in functie de interesul copilului, exemplele de mai sus, fiind printre programele de top. Insa, ar fi indicat sa apelati la un specialist care sa va indrume catre o destinatie, astfel incat aceasta sa fie cea mai potrivita pentru asteptarea copilului, dar si pentru nivelul de cunoastere a limbii in care va comunica acolo. Un consultant educational, cum sunt cei de la IntegralEdu, va va explica faptul ca exista cateva niveluri de competenta lingivistica, ce va fi testata in prealabil. Astfel ca, un copil va relationa in tabara cu colegi care au acelasi nivel lingivistic, acesta fiind imbunatatit, daca este cazul, cu ajutorul profesorilor nativi. IntegralEdu are o experienta de peste 24 de ani in consilierea elevilor si parintilor, care acceseaza programe educationale in strainatate, fiind in contact cu peste 500 de institutii de invatamant din lume.  

Trebuie facuta o distinctie clara intre taberele educationale si cele turistice. Intr-un program educational participantii sunt in permanenta in contact cu profesorii de limbi straine si acumuleaza informatii din activitatile realizate, care ii vor ajuta sa aleaga mai usor spre ce zona sa se indrepte in cariera. Din acest motiv, specialistii IntegralEdu au  denumit aceste programe «edutabere», pentru ca reprezinta mai mult decat o simpla distractie de vacanta, intr-o tara straina. Totodata, spre deosebire de excursiile si vacantele standard, in edutabere, tinerii sunt expusi 24/7 la o limba straina, la cultura si stilul de viata local. Discutand cu un consultant IntegralEdu, destinatia aleasa va fi cu siguranta cea potrivita pentru copil, iar riscul ca acestuia sa nu-i placa experienta devine aproape zero. Si asta pentru ca unii copii vor sa faca mai mult sport, altii sunt preocupati de zona artistica, altii de zona de studiu efectiv sau de partea de relationare si de dorinta de a-si face prieteni in toata lumea. Ei bine, dupa o discutie cu un consultant de la IntegralEdu, optiunile vor fi mult mai limpezi, iar alegerea va fi cu siguranta pe placul copilului si se va cupla pe programarea bugetara a parintelui.

 

O tabara educationala de limba engleza se organizeaza si in Romania. Unde, cand si cat?

Pentru tinerii care vor sa aiba o prima experienta cu un program educational de vara intr-o limba straina, fara sa paraseasa tara, IntegralEdu ofera si aceasta posibilitate prin organizarea unei tabere de limba engleza la Sinaia, in luna iulie. Practic, beneficiind de legatura permanenta cu atatea sisteme educationale, IntegralEdu pune la dispozitia tinerilor expertiza in organizarea unui astfel de program care sa respecte standardele internationale. 

EduCamp se va organiza la Sinaia pe parcursul a 6 zile, in doua serii cu intrare pe 3 si 17 iulie. Programul educational cuprinde activitati intensive in limba engleza menite sa ii familiarizeze pe tineri cu examenele internationale si in general cu studiile in strainatate, nu doar prin simularea testului IELTS, cerut de cele mai multe universitati, dar si prin ateliere de dezvoltare personala. Toate aceste activitati se vor desfasura intr-o atmosfera distractiva si informala, intr-un conac exclusivist din Sinaia, alaturi de profesori certificati Cambridge.

 

 

Practic, in cele 6 zile, tinerii care isi doresc sa studieze in strainatate vor afla si experimenta toate actiunile pe care trebuie sa le intreprinda in acest sens si mai ales sa vada daca este ceea ce isi doresc sa faca dupa terminarea liceului. Printre altele, vor invata cum sa redacteze o scrisoare de motivatie, piesa importanta a dosarului de admitere. Si asta pe langa activitatile clasice: drumetii pe munte, vizitarea obiectivelor locale, clasicul foc de tabara, petrecerile barbecue si alte surprize. IntegralEdu este  interesat ca in acest program sa selecteze tinerii pe principii calitative si bazate pe interesul in educatia post-liceala. De aceea numarul de locuri este limitat la 18 pe editie, iar pentru participare nivelul obligatoriu de engleza va trebui sa fie B1. Pretul acestui program se situeaza la un nivel accesibil pentru familiile din Romania. Astfel ca pentru o taxa de 1150 lei care include programul educational, masa si cazarea, participantii primesc informatii si activitati pe care daca le-ar alege separat ar costa cu mult mai mult.

Mai multe informatii despre aceste tabere puteti gasi pe www.integraledu.ro sau pe www.edutabere.ro. 

12 mai 2016 admin 1533 views
Citeste si