4 motive sa alegi un test de orientare profesionala

19.07.2022

Vezi ce fel de program de studiu ti se potriveste sustinanad un test de orientare profesionala!


Testele de orientare profesionala, MyFutureChoice, oferite de IntegralEDu, ofera o evaluare obiectiva si o directie generala a parcursului academic al elevilor candidati.

Stiai ca succesul realizarii profesionale nu depinde doar de univeristatea pe care o absolvi, ci si de specialitatea pe care o alegi?

Acest lucru este, de asemenea, un aspect principal de a discuta din ce in ce mai mult despre importanta unui ghid in cariera pentru elevi.

Schimbarile recente in sistemul educational si selectia unui profil de a studia la liceu au impus si nevoia unei orientari timpurii pentru cei care planuiesc sa-si continue studiile in strainatate si doresc sa aiba sanse egale de admitere cu alti solicitanti internationali.

Din fericire, elevii de liceu se pot bucura de o varietate de metode ce ii ajuta sa gaseasca cea mai avantajoasa specializare. Fie ca aleg un test sau un curs de orientare in cariera, ei vor gasi directia primordiala pentru urmatoarea etapa a educatiei lor.

Pe langa faptul ca ofera flexibilitatea si libertatea de a-l face oricand si oriunde in lume, poti alege unul dintre cele 3 teste MyFutureChoice, si vei primi raspunsuri atat despre ce sa studiezi, cat si o idee despre ce ai putea face in viitor. In randurile urmatoare poti citi motivele noastre de a avea incredere in rezultatele pe care le vei obtine.

 

Descoperi oportunitatile in cariera care ti se potrivesc cel mai bine.
Stim din experienta ca nu exista o solutie general valabila si ca nu exista un singur domeniu care sa se potriveasca unei singure persoane. Fiecare dintre noi avem talente diferite, suntem interesati de domenii diferite, iar drumul nostru poate cunoaste cai variate. Rolul principalelor teste de orientare profesionala este de a oferi indrumari cu privire la specializarile care coincid cel mai mult cu personalitatile si abilitatile persoanei care-l sustine. Testul de orientare in cariera oferit de IntegralEdu, este dezvoltat de specialisti britanici care creeaza un chestionar online cu 150 de intrebari psihometrice care urmaresc sa iti identifice potentialul. Rezultatul este o interpretare personalizata la cele mai relevante cursuri si specializari, adaptate intereselor, notelor scolare si programelor de invatamant ale sutelor de universitati din intreaga lume.

Ai incredere in rezultatele obtinute.
Adesea, elevii isi aleg cariera si programul academic prin influenta parintilor, prietenilor, influcencerilor, modelelor sau chiar ultimelor trenduri fara a face o cerecetare amanuntita asupra domeniului de interes. Drept urmare, decizia lor se dovedeste adesea a fi gresita, iar timpul, banii si efortul lor sunt irosite. Constatam ca aproape 70% dintre oameni nu lucreaza in specialitatea lor, iar aproape jumatate dintre studentii din Romania nici macar nu isi finalizeaza studiile superioare. In acelasi timp, testele de cariera, sau orientare profesionala, exclud astfel de factori externi si ofera o evaluare complet impartiala a elevului, bazata exclusiv pe interesele si abilitatile lor, iar explicatiile vor fi oferite de catre un consultant educational experimentat. Semnificativ este faptul ca recomandarile includ adesea programe pe care elevii de liceu nici macar nu le-au luat in considerare si acest lucru este ceea ce determina, de fapt metodele valoroase de orientare in cariera.

Cunoaste-te mai bine.
Un test de orientare profesioanala nu numai ca ii ajuta pe viitorii studenti sa gaseasca cele mai potrivite programe universitare in strainatate, dar le ofera si posibilitatea de a afla mai multe despre ei ca indivizi, interesele si punctele lor forte. Odata ce aceste informatii sunt validate de test, toata lumea poate face o alegere in cunostinta de cauza a specializarii si poate intreprinde pregatirea adecvata pentru a obtine calificarea educationala necesara.

Planificati-ti strategia educationala alaturi de un consultanta InegralEdu.
Testul de orientare in cariera, ofera studentilor informatiile de care au nevoie pentru a stabili pasii catre o aplicare de succes si o admitere. Citirea corecta a rezultatelor este de cea mai mare importanta si aici intervine asistenta consultantilor educationali, care pot ajuta la construirea unei strategii complete. Asistenta lor de specialitate include, de asemenea, indrumari valoroase cu privire la pregatirea necesara si aduce liniste sufleteasca si asigurarea ca niciun termen limita sau detaliu nu a fost ratat.

Vino sa sustii un test de orientare profesionala, ia legatura cu un consultanta educational IntegralEdu!

Stiri asociate

Ce job ti se potriveste? Sustine un test de carier...

Un test de cariera este primul pas in alegerea domeniului de studiu sau a viitoarei cariere. Nu numai ca masoara potrivirea si interesul fata de job-ul sau studiul respectiv, dar iti testeaza si abili...
25.04.2023 Vezi mai mult

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: