Ce job ti se potriveste? Sustine un test de cariera!

01.03.2024

Testele de orientare profesionala te ajuta in a-ti alege viitoarea meserie


Un test de cariera este primul pas in alegerea domeniului de studiu sau a viitoarei cariere. Nu numai ca masoara potrivirea si interesul fata de job-ul sau studiul respectiv, dar iti testeaza si abilitatile corelate cu meseria respectiva. 

Cum aflu ce meserie mi se potriveste sau la ce facultate ar trebui sa merg?

 

Am trecut cu totii prin asta (daca nu am avut norocul de a ne da seama de pasiunea noastra inca de mici) - intri la liceu si incepi sa te intrebi care este pasiunea ta, ce drum ar trebui sa urmezi si cum ai vrea sa arate viitoarea ta cariera. Foarte multi tineri iau aceste alegeri mergand pe urmele prietenilor sau fiind indrumati de catre parinti. Chiar daca au intentii bune cand te sfatuiesc sa devii medic sau avocat, daca tu nu esti motivat si pasionat de un anumit domeniu, aceasta influenta iti poate pune bete in roate. 

Un studiu din Olanda in 2022 arata ca 17 % dintre studentii internationali din Olanda se lasa de facultate in primul an. O interpretare al acestui numar crescut este faptul ca inainte de a aplica la un program de licenta in strainatate, tinerii nu se informeaza destul despre ce presupune domeniul respectiv si nu isi evalueaza motivatia si abilitatile. 

Din fericire, exista o metoda practica si impartiala de a masura nivelul tau de potrivire si interes fata de meseria sau studiul ales. De asemenea, poti vedea ce aptitudini ai, alegand astfel un domeniu care iti evidentiaza atributele pozitive, dar si ce aptitudini ai putea sa iti dezvolti mai departe pentru a te pregati pentru viitoarea cariera. 

Ce teste de orientare profesionala iti putem oferi?

Testele de cariera My Future Choice, concepute de Cambridge Occupational Analysts, presupun chestionare si intrebari despre interesele tale si performanta in anumite materii si te pot indruma in a stabili:

Ce facultate sa aleg? - MyUniChoices

MyUniChoices te poate ajuta sa iti alegi programul de studiu viitor, materiile pe care le vei avea la Bacalaureat, dar iti arata si cele mai potrivite cursuri din peste 60.000 de optiuni cu predare in limba engleza oferite in cadrul a peste 800 de institutii din Europa si Canada.

Ce meserie imi place? - MyCareerChoices

MyCareerChoices iti arata nivelul de potrivire cu 40 de domenii de activitate. Fiecaruia ii este alocat un set de intrebari directe, cat si specifice, ce genereaza nivelul de interes si de potrivire cu domeniul respectiv.

Ce job mi se potriveste? Ce aptitudini am? - MyCareerPath

MyCareerPath este cel mai complex test de orientare profesionala, deoarece combina pasiunea si interesul tau cu exemple din experienta practica a domeniului respectiv si cu un set de cerinte din acest domeniu de activitate. Astfel, poti intelege nu numai daca iti place meseria aleasa, dar si daca ti se potrivesc task-urile de zi cu zi pe care le-ai avea si stilul de viata asociat cu aceasta.

Sustine un test de orientare profesionala - profita de pretul de 690 lei pana pe 31 martie!

Alege testul de cariera perfect pentru tine si contacteaza-ne - click aici sau la 0737069011!

 

Stiri asociate

Profesiile viitorului - Cum noile tehnologii vor m...

Telegrafist, alchimist sau transportator de apă. Da, toate aceste profesii au existat în trecut, dar acum sunt uitate, înlocuite de tehnologiile contemporane și adesea înlăturate ca...
21.12.2023 Vezi mai mult

4 motive sa alegi un test de orientare profesional...

Testele de orientare profesionala, MyFutureChoice, oferite de IntegralEDu, ofera o evaluare obiectiva si o directie generala a parcursului academic al elevilor candidati. Stiai ca succesul realizarii...
19.07.2022 Vezi mai mult

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: