Articolul dedicat studiului medicinei in strainatate, te ajuta sa descoperi raspunsurile la urmatoarele intrebari:
- Cand ar trebui sa incepi sa te pregatesti pentru aplicarea la scolile de medicina?
- Ce trebuie sa pregatesti pentru a aplica la facultatea de medicina?
- Ce pasi trebuie sa faci pentru a pregati o aplicatie de succes?
- Care sunt conditiile de inscriere si ce teste/examene ar trebui sa promovez?
- Care sunt termenele?
- Ce curs medical este potrivit pentru tine?
- Care sunt diferentele dintre scolile de medicina?
MEDICINA – drumul spre juramantul lui Hipocrat
Medicina este o stiinta pentru diagnosticarea, tratarea si prevenirea bolilor, precum si un domeniu stiintific de baza in institutiile de invatamant de specialitate, dupa finalizarea careia se obtine o calificare medicala. Domeniul este extrem de dificil de studiat si practicat, dar cei mai multi medici realizati considera ca este un pret binemeritat pentru marea satisfactie si mandrie a datoriei sociale indeplinite, tratarea cu succes a pacientilor, descoperirea de noi terapii si tratamente.
Studiul medicinei este o mare obligatie si este foarte important sa afli cat mai multe informatii si sa incepi sa te pregatesti cat mai devreme daca vrei sa candidezi cu succes la facultatea de medicina.
Tot ceea ce tine de pregatire – de la conditiile de admitere pana la gradul de absolvire si performanta a profesiei, este supus unor reglementari stricte de stat, indiferent de destinatia de invatamant. In functie de tara si de specialitatea aleasa, scolarizarea dureaza intre 5 si 10 ani si trebuie sa includa practica.
Curriculum (subiecte incluse in ciclul de studii)
Subiectele de anatomie, fiziologie, toxicologie, neurologie, biofizica, biochimie medicala, boli infectioase si farmacie se bazeaza pe diferite specialitati medicale. Desigur, nici medicii stomatologi nu rateaza aceste fundatii care pun bazele educatiei medicale. Farmacia, pe de alta parte, include, pe langa aceste discipline de baza, multe programe farmaceutice specializate, cum ar fi procesele de tehnologie si productia unui anumit produs medical.
Cariere in domeniul medical:
- Zeci de specialitati cu accent predominant chirurgical sau terapeutic
- Medicina generala
- Medicina dentara
- Medicina Veterinara
- Stiinte biomedicale si ale sanatatii (farmacie, farmacologie, biomedicina, stiinte moleculare ale vietii, inginerie biomedicala, sanatate publica europeana, stiinte biomedicale, chimie medicala)
- Genetica
- Fizioterapie
Ca sa faci cunostiinta cu studiile de medicina din strainatate, te invitam sa urmaresti webinar-ul – Studiaza Medicina in Strainatate – oferit de colega nostra Svetlina Abadzhieva, Senior Educational Consultant, IntegralEdu.