ORIENTARE PROFESIONALA

TESTARI DE ORIENTARE PROFESIONALA CAMBRIDGE OCCUPATIONAL ANALYSTS

DE CE SA FACI O TESTARE A ORIENTARII PROFESIONALE?

Alegerea profesiei este un moment important in viata fiecarui individ de aceea crearea carierei profesionale este un proces care se desfasoara de-a lungul vietii, incepand de timpuriu cu un test de careira, mai apoi cu traseul educational si cu cel profesional. Cariera nu inseamna neaparat prestigiu sau castiguri materiale mari, ci inseamna un echilibru intre lucrurile care conteaza cel mai mult pentru tine, indiferent de profesia pe care o ai. O decizie si un plan bun de cariera cresc sansele de reusita - oamenii care au mare succes, indiferent de domeniu, folosesc mult mai mult timp pentru pregatire si planificare decat cei care au mai putin succes.

Daca descoperi la ce te pricepi cel mai bine, deja ai facut primul pas spre succes si pentru ca dorim sa te ajutam in acest demers iti punem la dispozitie testele de orientare profesionala ce te vor ajuta in procesul de cunoastere de care ai nevoie pentru urmarea planului.

Vezi ce fel de program de studiu ti se potriveste sustinanad un test de orientare profesionala!

Testele de orientare profesionala, MyFutureChoice, oferite de IntegralEdu si concepute de Cambridge Occupational Analysts, ofera o evaluare obiectiva si o directie generala a parcursului academic al elevilor candidati.

Stiai ca succesul realizarii profesionale nu depinde doar de univeristatea pe care o absolvi, ci si de specialitatea pe care o alegi?

Acest lucru este, de asemenea, un aspect principal de a discuta din ce in ce mai mult despre importanta unui ghid in cariera pentru elevi.

Schimbarile recente in sistemul educational si selectia unui profil de a studia la liceu au impus si nevoia unei orientari timpurii pentru cei care planuiesc sa-si continue studiile in strainatate si doresc sa aiba sanse egale de admitere cu alti solicitanti internationali.

Din fericire, elevii de liceu se pot bucura de o varietate de metode ce ii ajuta sa gaseasca cea mai avantajoasa specializare. Fie ca aleg un test sau un curs de orientare in cariera, ei vor gasi directia primordiala pentru urmatoarea etapa a educatiei lor.

Pe langa faptul ca ofera flexibilitatea si libertatea de a-l face oricand si oriunde in lume, poti alege unul dintre cele 3 teste MyFutureChoice, si vei primi raspunsuri atat despre ce sa studiezi, cat si o idee despre ce ai putea face in viitor. 

Importanta orientarii profesionale

 

MyCareerPath
MyCareerPath

Te intereseaza sa dezvolti o cunoastere aprofundata a mai multor profesii/ocupatii si a cerintelor de formare specific?

Afla mai multe
MyUniChoices
MyUniChoices

E momentul sa te decizi asupra universitatii la care vei studia?

Afla mai multe
MyCareerChoices
MyCareerChoices

Vrei sa afli ce domeniu sau cariera ti se potriveste?

Afla mai multe

DE CE SA FACI O TESTARE A ORIENTARII PROFESIONALE?

Descoperi oportunitatile in cariera care ti se potrivesc cel mai bine.

Stim din experienta ca nu exista o solutie general valabila si ca nu exista un singur domeniu care sa se potriveasca unei singure persoane. Fiecare dintre noi avem talente diferite, suntem interesati de domenii diferite, iar drumul nostru poate cunoaste cai variate. Rolul principalelor teste de orientare profesionala este de a oferi indrumari cu privire la specializarile care coincid cel mai mult cu personalitatea si abilitatile persoanei care-l sustine. Testul de orientare in cariera oferit de IntegralEdu este dezvoltat de specialisti britanici care creeaza un chestionar online cu 150 de intrebari psihometrice care urmaresc sa iti identifice potentialul. Rezultatul este o interpretare personalizata la cele mai relevante cursuri si specializari, adaptate intereselor, notelor scolare si programelor de invatamant ale sutelor de universitati din intreaga lume.

Ai incredere in rezultatele obtinute.

Adesea, elevii isi aleg cariera si programul academic prin influenta parintilor, prietenilor, influcencerilor, modelelor sau chiar ultimelor trenduri fara a face o cerecetare amanuntita asupra domeniului de interes. Drept urmare, decizia lor se dovedeste adesea a fi gresita, iar timpul, banii si efortul lor sunt irosite. Constatam ca aproape 70% dintre oameni nu lucreaza in specialitatea lor, iar aproape jumatate dintre studentii din Romania nici macar nu isi finalizeaza studiile superioare. In acelasi timp, testele de cariera, sau orientare profesionala, exclud astfel de factori externi si ofera o evaluare complet impartiala a elevului, bazata exclusiv pe interesele si abilitatile lor, iar explicatiile vor fi oferite de catre un consultant educational experimentat. Semnificativ este faptul ca recomandarile includ adesea programe pe care elevii de liceu nici macar nu le-au luat in considerare si acest lucru este ceea ce determina, de fapt metodele valoroase de orientare in cariera.

Cunoaste-te mai bine.

Un test de orientare profesioanala nu numai ca ii ajuta pe viitorii studenti sa gaseasca cele mai potrivite programe universitare in strainatate, dar le ofera si posibilitatea de a afla mai multe despre ei ca indivizi, interesele si punctele lor forte. Odata ce aceste informatii sunt validate de test, toata lumea poate face o alegere in cunostinta de cauza a specializarii si poate intreprinde pregatirea adecvata pentru a obtine calificarea educationala necesara.

Planificati-ti strategia educationala alaturi de un consultanta InegralEdu.

Testul de orientare in cariera, ofera studentilor informatiile de care au nevoie pentru a stabili pasii catre o aplicare de succes si o admitere. Citirea corecta a rezultatelor este de cea mai mare importanta si aici intervine asistenta consultantilor educationali, care pot ajuta la construirea unei strategii complete. Asistenta lor de specialitate include, de asemenea, indrumari valoroase cu privire la pregatirea necesara si aduce liniste sufleteasca si asigurarea ca niciun termen limita sau detaliu nu a fost ratat.

Vino sa sustii un test de orientare profesionala, ia legatura cu un consultanta educational IntegralEdu!

CONTACTEAZA UN CONSILIER EDUCATIONAL INTEGRALEDU

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSULTANTA

Completeaza formularul si programeaza o sedinta cu unul dintre consultantii nostri educationali.

Rezerva acum

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: