STUDII DE MASTER IN STRAINATATE

O gama larga de domenii academice si programe universitare

O diploma de master reprezinta mai mult decat o modalitate de a-ti continua viata de student. Aceasta iti ofera posibilitatea de a te baza pe cunostintele si abilitatile dobandite din diploma de licenta, precum si de a te prezenta in asa fel incat sa iti poti asigura locul de munca. Programele de master au o durata de 1 sau 2 ani, in functie de domeniu si de programa scolara. In programele de masterat de doi ani, studentii au posibilitatea de a petrece un semestru ca stagiu sau schimb de experienta la o universitate partenera. In majoritatea tarilor din Europa de Vest, o cerinta de baza pentru solicitantii unui program de masterat este de a detine o diploma de licenta intr-un domeniu similar. Pentru cei care nu indeplinesc aceasta conditie, se ofera un an pregatitor sau un semestru pentru a achizitiona creditele necesare (asa-numitul pre-master).

TIPURI DE PROGRAME DE MASTERAT

Master in Arte (MA)

Un Master in Arte (MA) este de obicei acordat pentru studiul domeniilor umaniste, precum artele, comunicarea, educatia, limbile straine, lingvistica, stiintele sociale, literatura, geografia, istoria si muzica.  

Master in Filosofie (MPhil)

Un Master in Filosofie (MPhil) este de obicei un program de doi ani care preceda programele doctorale, iar completarea lui poate fi o conditie pentru a continua cu un doctorat. In contrast cu programele de masterat ce au o orientare mai practica, aceasta calificare este orientata spre cercetare, iar in timpul perioadei de studiu studentii lucreaza la un proiect independent de cercetare, sub indrumarea unui supervizor din domeniul ales. 

Master in Drept

Este o extensie naturala pentru absolventii unui program de licenta in drept cu pregatire legala profesionala, sau dintr-un domeniu inrudit. In multe tari, studentii la drept absolva direct cu diploma de master, care este singura calificare ce permite practicarea profesiei juridice. 

Master in Stiinta (MS, MSc)

Un Master in Stiinta (MS, MSc) presupune componente tehnice, matematice si analitice mai pronuntate si se obtine in studiul disciplinelor precum biologie, chimie, inginerie, medicina si sanatate, statistica. Anumite domenii precum economia si stiintele sociale se pot incadra deopotriva in programe de arta si de stiinte, fiind la latitudinea institutiei respective de invatamant sa decida cum denumeste si clasifica programul. 

Master de Cercetare

Masteratul de cercetare combina actualizarea cunostintelor in anumite discipline dintr-un anumit domeniu cu munca de cercetare independenta in cadrul unui proiect care duce la dobandirea de expertiza in domeniu. Acest tip de calificare de masterat este potrivit pentru candidatii care au un interes sporit pentru o cariera universitara pentru care cunostintele aprofundate si teoretice sunt indispensabile.

Master of Business Administration (MBA)

Un MBA este o diploma recunoscuta la nivel international, conceputa pentru a va dezvolta abilitatile tehnice, manageriale si de conducere necesare pentru o cariera in afaceri si management. Masteratul in administrarea afacerilor ofera cunostinte valoroase de afaceri, va extinde reteaua de contacte profesionale si creeaza noi oportunitati. Este solutia perfecta daca doriti sa va accelerati cresterea in cariera, sa va realizati intr-o noua industrie sau sa deveniti antreprenor.

CUM SA ALEGI UN PROGRAM DE MASTER IN STRAINATATE?

Detinatorii unei diplome de studii superioare finalizate au setul complet de discipline studiate si numarul corespunzator de credite pentru calificarea lor, astfel indeplinind principalele criterii academice necesare pentru aplicarea la programul de masterat dorit. Acest lucru permite o alegere mai usoara, informata si optima a diplomelor de master adecvate. Cercetati termenele limita si inscrieti-va la examenul de certificat lingvistic cat mai curand posibil.

Incepe cercetarea si selectia inca de la inceputul  ultimului an de studiu.  Acorda timp pentru a obtine documentele  necesare, pregateste si sustine examenul de  certificat  de  limba de predare.  Afla daca exista cerinte pentru anumite discipline studiate in  diploma de licenta pentru a-ti planifica  alegerile din ultimul an. Compara termenii si termenele de finantare.

Fa cercetari detaliate cu privire la programele care sunt concepute special pentru solicitantii fara diploma de licenta necesara intr-un  domeniu conex.  Verifica daca cerintele pentru creditele ECTS  pot fi acoperite prin experienta de lucru acumulata sau prin module suplimentare pe care unele institutii de invatamant le ofera in timpul verii.

MAI MULTE DESPRE PROGRAMELE DE MASTER

De ce sa alegi o diploma de master in strainatate?
 • mediu multicultural
 • orientare practica - posibilitatea unui stagiu de practica in timpul studiilor
 • conectat cu afacerile
 • diploma de la o universitate de prestigiu
 • posibilitatea de a lucra intr-un mediu international
Unde pot studia un master la distanta?

Masteratele la distanta sunt o optiune ideala pentru cei care nu doresc sa calatoreasca si sa ramana in strainatate pentru o perioada mai lunga de timp. Astfel de programe ofera flexibilitate si posibilitatea de a economisi pentru cheltuielile de trai. Instruirea se face in cadrul platformelor online, in grupuri mici. Durata medie a acestor programe este de 24 de luni. Ele sunt oferite de obicei cu date de incepere in primavara si toamna.

Cat costa? Exista burse?

Nu se ofera finantare integrala pentru programele de masterat, deoarece scopul principal al acestor programe este de a oferi profesionistilor posibilitatea de a-si actualiza, imbunatati sau completa calificarile pentru a avea mai mult succes in cariera si parcursul lor profesional.
In functie de destinatie, sunt disponibile diverse instrumente financiare, cum ar fi imprumuturi partiale si burse pe langa taxa de scolarizare, in timp ce solicitantii isi acopera singuri cheltuielile de cazare, transport si trai. Oportunitatile suplimentare de ajutor financiar sunt actualizate anual si analizate pentru universitatile dorite. In tari precum Germania, Austria, Danemarca, Suedia, Norvegia si Franta, programele de masterat sunt accesibile sau chiar gratuite.

INFORMATII DE LA CONSULTANTII EDUCATIONALI INTEGRALEDU

CONSULTANTII EDUCATIONALI INTEGRALEDU IMPARTASESC:

Diploma de master potrivita este adesea un pas important spre consolidarea unei pozitii in dezvoltarea carierei. Pe langa factori precum satisfactia personala si profesionala, oportunitatile de crestere, un mediu de lucru dinamic, salariul ocupa, de asemenea, un loc fruntas. Care sunt cele mai bine platite domenii? Studii recente la nivel mondial arata ca acestea sunt medicina si asistenta medicala, afaceri si finante, inginerie, inginerie IT si software, aviatie, drept corporativ, marketing. Salariile anuale in aceste domenii pot varia de la 100.000 dolari la 430.000 dolari.

Mai mult

Aplicarea la programele de masterat atat in aceste domenii, cat si in alte domenii de interes este un proces selectiv, in care solicitantii sunt obligati sa indeplineasca cerinte specifice si sa furnizeze anumite documente, inclusiv:

 • Succes academic ridicat - peste 70% rata de succes pe diploma
 • Examene de admitere - GMAT, GRE
 • Certificat de competenta lingvistica recunoscut la nivel international
 • Experienta de lucru
 • Recomandari academice
 • Scrisoare de intentie sau tema de cercetare
PROGRAME DE STUDII DE MASTER IN STRAINATATE

PROGRAME

Afaceri si Management

Arhitectura

Arta si Design

Drept

Economie

Filologie

Finante, contabilitate, banci

Informatica

Inginerie

Medicina

Mass-media si comunicare

Psihologie

Stiintele naturii

Stiinte politice

Turism, Ospitalitate si Arte Culinare

TARI

CE ALTCEVA TE-AR PUTEA INTERESA?

Test de Orientare Profesionala

Scrisoarea de motivatie

Finantare

CONTACTEAZA UN CONSILIER EDUCATIONAL INTEGRALEDU

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSULTANTA

Completeaza formularul si programeaza o sedinta cu unul dintre consultantii nostri educationali.

Rezerva acum

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: