AFACERI SI MANAGEMENT

Pregatirea pentru decizii si abordari manageriale corecte

Cele doua cuvinte sunt adesea folosite ca sinonime, insa au propriile lor particularitati. O scurta definitie a termenului afacere este desfasurarea unei activitati, adesea comerciale, in vederea obtinerii unui profit, iar modalitatea eficienta de lucru pentru atingerea unui anumit scop poate fi definita in linii mari ca management.

 

In multe cazuri, cei doi termeni sunt strans legati. Succesul unei afaceri sau organizatii este conditionat de existenta unor elemente fundamentale precum cultura organizationala, structura si organizare clara, mecanisme si sisteme de management, procese de afaceri si nu in ultimul rand - resurse umane care impartasesc misiunea, viziunea si obiectivele companiei. Managementul unei afaceri este definit, de asemenea, ca fiind modul in care o organizatie isi gestioneaza relatiile cu ceilalti, atat la nivel local, cat si la nivel global. Astfel, capacitatea managerilor si liderilor de a gandi rapid si de a actiona corespunzator este cheia dezvoltarii durabile a oricarei organizatii.

 

Intrucat experientele profesionale determina intelegerea unei afaceri in esenta, o mare parte a programelor includ o perioada de internship de la cateva luni pana la durata unui an academic. Totodata, ca si parte a programului de studiu se pot aprofunda doua mari domenii in acelasi timp - afaceri si informatica, afaceri si matematica, managementul sistemelor informationale etc.

 

Ce se invata?

Structura programelor de afaceri si management ofera flexibilitate si varietate, dezvoltand astfel adaptabilitatea studentilor. Alaturi de discipline obligatorii, precum: fundamentele managementului, marketing, finante, contabilitate, statistica, economie, managementul resurselor umane, dupa primul an studentii au posibilitatea de a alege dintr-o paleta variata de module. Astfel, antreprenoriat si inovatie, marketing digital, management strategic, finantare corporativa si economie manageriala sunt doar cateva dintre optiunile puse la dispozitie de majoritatea universitatilor din strainatate.

 

Specializarile pot fi orientate catre latura umanistica (licenta in arte - BA) sau catre latura stiintifica si materii ce apartin profilului economic (licenta in stiinte - BSc). Din ce in ce mai multe facultati din strainatate ofera programe in sfera afacerilor internationale, orientate catre relatiile comerciale si mediul de afaceri la scara globala si incluzand studiul unei limbi straine suplimentare - franceza, rusa, mandarina, spaniola, germana etc. Acest lucru ofera studentilor posibilitatea de a studia timp de un semestru sau un an intr-o tara a carei limba materna o studiaza in cadrul programului de studiu.
 

Ce cariere poti urma dupa absolvire?

Orice program de Afaceri si Management este caracterizat de parcurgerea unui set de materii variate - de la economie si matematica, la psihologie si management, si chiar productie si tehnologie. Toate acestea dezvolta in randul absolventilor un set de abilitati transferabile, cum ar fi gandirea critica si analitica, rezolvarea de probleme complexe, abilitatile de lucru in echipa, creativitatea si abilitatile digitale care sunt solicitate in multe alte arii profesionale. Le sunt deschise posturi intr-o gama extrem de larga de domenii. Printre ocupatiile comune se numara consultant in management de proiect, manager resurse umane, manager de marketing, analist financiar sau de afaceri, auditor, antreprenor.

PROGRAME

Specializari in afaceri si management

 • Afaceri si management
 • Afaceri internationale
 • Afaceri internationale si invatarea unei limbi straine
 • Administrarea afacerilor
 • Managementul marketingului
 • Marketing digital
 • Management financiar
 • Managementul sistemelor informatice
 • Management de proiect
 • Drept si afaceri
 • Afaceri si informatica
 • Management
 • Economie si Management
 • Managementul Sanatatii
 • Afaceri si finante internationale
 • Publicitate si branding
 • Afaceri creative
 • Antreprenoriat
TARI IN CARE POT FI STUDIATE PROGRAMELE DE AFACERI SI MANAGEMENT

TARI

CE ALTCEVA TE-AR PUTEA INTERESA?

Test de orientare Profesionala

Scrisoarea de motivatie

Finantare

CONTACTEAZA UN CONSILIER EDUCATIONAL INTEGRALEDU

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSULTANTA

Completeaza formularul si programeaza o sedinta cu unul dintre consultantii nostri educationali.

Rezerva acum

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: