STUDII IN OLANDA

Training modern de calitate si peste 2100 de programe in limba engleza

15. IANUARIE/1. MAI

15. IANUARIE/1. MAI

Termen limita pentru aplicare

18

18

Universitati partenere

240

240

Programe de studii

€2530

€2530

Taxa de studii

Finantare

Finantare

Posibilitati pentru burse de studii in strainatate si finantare

OLANDA CA DESTINATIE DE STUDII IN STRAINATATE

Olanda este o destinatie principala pentru educatia in strainatate datorita calitatii si educatiei moderne si a peste 2.100 de programe in limba engleza. Sistemul educational inovator, bazele tehnologice moderne si preturile extrem de accesibile sunt o forta atractiva pentru 120.000 de studenti internationali care aleg sa studieze acolo. De asemenea, Olanda atrage candidati cu mediul sau multicultural dinamic si oportunitatile de dezvoltare in corporatii precum Philips, Heineken, KLM, Shell, ING si Unilever. Pe langa faptul ca 95% din populatie vorbeste limba engleza, olandezii sunt extrem de primitori, iar clasamentele ii plaseaza printre primele cinci cele mai fericite natiuni din lume. Acest lucru nu este intamplator, deoarece tara morilor de vant, lalelelor si bicicletelor ofera o aventura culturala si istorica de neuitat!

CE ESTE IMPORTANT DE STIUT

Studentii romani pot solicita finantare in doua forme - imprumut pentru studenti si ajutor financiar.

 

* Creditul pentru studenti acopera taxa de scolarizare si are o rata anuala a dobanzii de 0%.

* Ajutorul financiar poate ajunge pana la 403 EUR/luna, iar pentru aceasta studentii trebuie sa combine cu succes studiile universitare, 56 de ore de munca pe luna si venitul familiei pentru a indeplini o anumita suma . Pe langa cele doua forme de finantare, studentii pot beneficia si de un card gratuit pentru transportul public sau de asa-numitul produs Travel.

Universitatile din Olanda nu au camine proprii, asadar colaboreaza cu agentii de cazare prin care studentii pot obtine un camin sau o cazare. IntegralEdu a incheiat un parteneriat cu agentia olandeza SimpleStay , care ajuta la gasirea de cazare si integrarea initiala a bobocilor, precum si cu sectorul privat global platforma de cazare Housing Anywhere.

Studentilor din Olanda li se permite sa lucreze cu jumatate de norma. Se recomanda ca numarul de ore sa nu depaseasca 20 pe saptamana, iar salariul mediu pentru studenti este de 10 euro pe ora. Fluenta in limba olandeza este considerata un avantaj atunci cand cautati un loc de munca in timpul studiilor.

Care sunt optiunile de burse in Olanda?

Cum iti poti finanta studiile in Olanda?

Tarile de Jos atrag viitorii studenti prin taxele de scolarizare accesibile. Taxa de scolarizare pentru un program de licenta in Olanda este de 2.530 € pe an. Aceasta este aceeasi pentru toate universitatile publice si este stabilita de Ministerul Educatiei din Tarile de Jos. Pentru masterat, taxele incep de la 2.000 de euro, iar pentru unele universitati taxele de masterat sunt mult mai mari.

 

Olanda nu ofera burse studentilor din Uniunea Europeana, deoarece Ministerul Educatiei acopera peste 70% din taxa pentru acesti studenti, iar acestia platesc doar 2.530 de euro. Daca sunteti dintr-o tara din afara Uniunii Europene, atunci veti plati intreaga taxa, care se ridica la 9.000 de euro.

 

Ajutorul financiar pentru care studentii romani pot aplica consta in doua parti:

Prima este un imprumut pentru studenti (STUDENT LOAN). Acesta acopera doar taxa de scolarizare, iar rata dobanzii este de aproximativ 1%. Conditiile pentru a obtine acest imprumut sunt:

 • Sa fii student cu varsta sub 30 de ani dintr-un stat membru al UE
 • Sa fii acceptat intr-un program de studii cu norma intreaga la o universitate din Olanda
 • Sa ai propriul numar de asigurare sociala si un cont bancar in Olanda.

 

UNIVERSITATILE DE CERCETARE SI UNIVERSITATILE DE STIINTE APLICATE

UNIVERSITATI DE CERCETARE

 • Orientare stiintifica
 • 3 ani de formare
 • Prelegeri si pregatire teoretica, proiecte individuale si de grup 
 • Programe de masterat si doctorat 
 • Programe Numerus Fixus
 • Gandire critica

UNIVERSITATI DE STIINTE APLICATE

 • Orientare profesionala
 • 4 ani de studiu/inclusiv un an de stagiu obligatoriu in specialitate/
 • Proiecte si lucru in echipa, prezentari sustinute de profesionisti, formare PBL (Problem Based Learning)
 • Organizatii si institutii partenere
 • Educatia si cariera ca un intreg
PROGRAME DE STUDII IN OLANDA

PROGRAME

Afaceri si Management

Arhitectura

Arta si Design

Economie

Filologie

Finante, contabilitate, banci

Informatica

Inginerie

Medicina

Mass-media si comunicare

Drept

Psihologie

Stiintele naturii

Stiinte politice

Turism, Ospitalitate si Arte Culinare

De ce sa alegi sa studiezi in Olanda?

Avantajele universitatilor din Olanda

De ce sa alegi sa studiezi in Olanda?

1. Exista peste 2.100+ programe de licenta si postuniversitare in limba engleza

Olanda se afla pe primul loc cu cel mai mare numar de programe internationale in limba engleza. In plus, peste 95% din populatia Olandei vorbeste fluent limba engleza.

2. Educatie de renume mondial, la preturi accesibile

Educatia olandeza este relativ accesibila si, in acelasi timp, este considerata una dintre cele mai prestigioase din lume. Taxa anuala se ridica in prezent la aproximativ 2.000 de euro pe an, exista posibilitatea de a plati taxa in rate sau posibilitatea unui imprumut pentru studenti. Costurile zilnice nu sunt mai mari decat in orice tara din Uniunea Europeana. De asemenea, Olanda este una dintre putinele tari in care studentii primesc finantare suplimentara daca lucreaza si studiaza in acelasi timp.

3. Mediu exclusiv international

Studentii internationali din Olanda provin din peste 160 de nationalitati diferite. Universitatile lucreaza la o strategie a Ministerului Educatiei din Olanda pentru a crea o clasa internationala, adica cat mai multi studenti din diferite tari intr-o singura clasa. In Tarile de Jos, se considera ca oricine a fost student international devine apoi un membru international al personalului.

4. Educatie moderna si practica

Sistemul educational din Tarile de Jos este foarte modern. Metodele de predare sunt variate si interactive. Se acorda multa atentie gandirii, opiniei personale si creativitatii, nu memoriei. Cele mai multe programe de licenta includ un stagiu obligatoriu care ii pregateste pe studenti pentru viitoarea lor profesie.

 

5. Olanda se afla in inima Europei

Olanda este una dintre cele mai sigure si mai fericite tari din Europa. Olandezii sunt extrem de deschisi si primitori. Nu veti intalni discriminare impotriva strainilor sau a persoanelor diferite. Totul este aproape, la doar cateva ore de capitale precum Paris, Berlin, Bruxelles, Londra... Studentii profita de weekenduri pentru a le vizita.

6. Realizarea rapida dupa absolvire

Datorita educatiei orientate spre practica si a stagiilor obligatorii, studentii de la universitatile olandeze se realizeaza foarte repede. Potrivit celor mai recente date ale universitatilor, peste 80% dintre absolventi isi gasesc un loc de munca in specialitatea lor la 1-2 luni dupa absolvire. Majoritatea studentilor continua sa lucreze in compania in care au facut stagiul de practica, bineinteles daca au performante bune. Olanda este a 17-a cea mai mare economie din lume. Unele dintre cele mai renumite companii in care studentii isi fac stagiile de practica sunt Philips, Heineken, Philips, KLM, Shell, ING Bank, Unilever, Intel, Bosh, etc.

CE ALTCEVA TE-AR PUTEA INTERESA?

Orientare Profesionala

Scrisoarea de motivatie

Finantare

UNIVERSITATI PARTENERE

CONTACTEAZA UN CONSILIER EDUCATIONAL INTEGRALEDU

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSULTANTA

Completeaza formularul si programeaza o sedinta cu unul dintre consultantii nostri educationali.

Rezerva acum

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: