ARHITECTURA

Intersectia dintre creativitate si gandire matematica

 

Arhitectura este o specialitate complexa care necesita gandire creativa si abilitati de desen, precum si cunostinte de matematica si fizica. Un bun arhitect este un designer si artist inovator, un lider priceput, un inginer plin de resurse si un prezentator convingator. In functie de tara, studiile pentru obtinerea unei diplome pot dura intre 3 si 4 ani pentru o diploma de licenta si intre 1 si 2 ani pentru o diploma de master. O diploma de la o universitate acreditata, impreuna cu examene de trecere si o perioada de practica, sunt necesare pentru a obtine licenta obligatorie de la autoritatea de stat corespunzatoare pentru a practica in mod legal aceasta profesie. Specializarea in arhitectura poate fi cheia unui rol semnificativ si satisfacator in societate pentru a imbunatati mediul inconjurator prin planificare, proiectare si creare.

Ce se invata?

O specializare in arhitectura ofera o intelegere a istoriei si teoriei designului, precum si experienta practica in lucrarile de proiectare structurala si design arhitectural. Viitorii absolventi studiaza designul, planificarea si constructia, pentru care sunt esentiale creativitatea, precizia si abilitatile matematice. In urmatoarea etapa, cea a programelor de masterat, accentul se pune pe procesele de imbunatatire a mediului economic si social al oraselor. Exemple de module de studiu includ: studii de proiectare; ilustratie digitala; tehnologia constructiilor; elemente de proiectare a cladirilor; tehnologia avansata a cladirilor; performanta cladirilor ecologice; investigarea si planificarea siturilor; modernism; modelarea arhitecturii durabile; cercetarea practicii europene; evaluarea si dezvoltarea proiectelor; tehnologia si inovarea in constructii; conversia si adaptarea cladirilor. Multe universitati ofera un internship de un an in acest domeniu, care ofera competente nepretuite si o sansa mai mare de angajare dupa absolvire.  

Ce cariere poti urma dupa absolvire?

Absolventii de arhitectura isi pot incepe cariera ca stagiari, manageri de proiect, designeri de arhitectura, specialisti CAD si multe altele. Exista posibilitati de angajare in firme de inginerie si arhitectura, ca liber profesionist sau in organizatii mari care doresc sa isi extinda activitatea, in companii de constructii si firme de proiectare in domeniile urbanismului, amenajarii teritoriului si urbanismului, studiilor de fezabilitate, proiectarii, implementarii de modele, elaborarii si coordonarii specificatiilor tehnice si a documentatiei, cercetarii si predarii.  


Arhitectura este o profesie extrem de specializata, dar domeniul in sine ofera o varietate de oportunitati de cariera, deoarece formarea dezvolta competente complexe. Cele mai solicitate profesii conexe sunt designul grafic, productia vizuala, designul de produs si ingineria software.

PROGRAME

Specializari in arhitectura

 • Arhitectura 
 • Tehnologie arhitecturala
 • Arhitectura si planificare
 • Arhitectura si design interior
 • Arhitectura peisagistica 
 • Arhitectura peisagistica si design urban
 • Mediul Construit
 • Managementul constructiilor
 • Inginerie arhitecturala
 • Arhitectura si Ingineria Mediului
 • Proiectare si tehnologie arhitecturala
TARI IN CARE POT FI STUDIATE PROGRAMELE DE ARHITECTURA

TARI

CE ALTCEVA TE-AR PUTEA INTERESA?

Test de Orientare Profesionala

Scrisoarea de motivatie

Finantare

CONTACTEAZA UN CONSILIER EDUCATIONAL INTEGRALEDU

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSULTANTA

Completeaza formularul si programeaza o sedinta cu unul dintre consultantii nostri educationali.

Rezerva acum

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: