Universitati in Anglia

Universitati de top cu diplome recunoscute international

15. IANUARIE

15. IANUARIE

Termen limita pentru aplicare

75

75

Universitati in reteaua World Education

700

700

Programe de studii

12,860

12,860

Studenti romani pe an

9 250 - 60 000 £

9 250 - 60 000 £

Taxa de studii

ANGLIA CA DESTINATIE DE STUDII IN STRAINATATE

Prestigiul, traditia si numeroasele oportunitati sunt cele trei avantaje cheie ale studiilor din Anglia, o destinatie care atrage peste 485.000 de studenti straini la peste 150 de universitati si 50.000 de programe de studii. Anglia gazduieste unele dintre cele mai renumite institutii de invatamant din lume - Oxford, Cambridge, UCL, King's College London sunt doar cateva dintre institutiile de invatamant respectate in care un numar mare de romani isi realizeaza potentialul academic in fiecare an. Ca centru industrial global cu companii precum AstraZeneca, Unilever, Barclais, British Petroleum, Burberry, Vodafone, Anglia este un loc ideal pentru a incepe o cariera de succes, iar o diploma de prestigiu de la o universitate britanica este primul pas catre aceasta.

 

UNIVERSITATI IN ANGLIA


Pe langa calitate, facultatea din Anglia ofera o varietate exceptionala de studii, posibilitatea de a combina doua specializari, alegerea unor materii optionale suplimentare in functie de interese. Studiile de licenta dureaza trei sau patru ani, iar in studiile de patru ani, studentii aleg daca vor include practica intr-o parte a studiilor lor (asa-numitul an sandwich sau an de plasament), daca se vor specializa intr-un domeniu ales sau vor petrece un an. pe un program de schimb pentru studenti straini . Programele sunt impartite in functie de abordare si specializare si distingem intre BA, BSc, BEng si alte diplome de licenta. Programele de master in Anglia dureaza unul sau doi ani, iar in ultimii ani numarul universitatilor care ofera studii online a crescut. Laboratoarele moderne si zonele specializate ale institutiilor de invatamant ofera studentilor oportunitati de munca de cercetare in domeniul biostiintei, medicinei, farmaciei, simularea cazurilor din viata reala; filmarea si crearea de efecte speciale in industria de film si televiziune; simulare de zbor si altele asemenea. Posibilitatea de a locui in caminele studentesti face ca studentii sa se obisnuiasca mai usor cu un mediu nou.

  PROGRAME DE LICENTA PROGRAME DE MASTER
TAXE DE STUDII 11 000 - 32 000 GBP / an 12 000 - 30 000 GBP / an
FINANTARE partiala partiala
BURSE
CAZARE 350 - 600 EUR / luna 350 - 600 EUR / luna
COSTURI DE TRAI 200-350 GBP / luna 200-350 GBP / luna

CE ESTE IMPORTANT DE STIUT

Bursele din Anglia sunt impartite in urmatoarele categorii:

  • Prestatiile sociale - se bazeaza pe venitul familiei, iar la cerere este necesara depunerea anumitor documente referitoare la veniturile parintilor, afaceri private, imobiliare si date similare. Valoarea grantului social variaza intre 500 L si 3 000 L pe an.
  • Academic - se acorda pe baza performantelor excelente din timpul liceului sau al invatamantului superior cu posibilitatea de prelungire pentru anii urmatori de studiu, mentinand in acelasi timp performanta academica ridicata. Valoarea acestei burse variaza de la L 1,000 la L 5,000 pe an.
  • Pe baza concursului - aplicare printr-o scrisoare motivationala, video sau alt tip de proiect relevant. Beneficiarii acestei burse primesc, in general, o suma forfetara cuprinsa intre 1000 L si 3000 L.
  • Sport - pentru candidatii cu realizari sportive excelente la nivel national si international. Este adesea necesar sa se furnizeze dovezi ale unui nivel atins de excelenta intr-un anumit sport; sub forma unui videoclip sau a unei recomandari a trainerului. Bursele pentru sport pot fi de pana la 5.000 de lire sterline.

De la 1 august 2021, cetatenii tarilor UE nu mai au posibilitatea de a utiliza imprumuturile de stat pentru studenti.

Traditia de a gazdui studentii in campusuri merge mana in mana cu traditia educationala engleza. Fiecarui boboc i se garanteaza cazare intr-un camin studentesc, la cerere, in conformitate cu termenele limita specifice pentru fiecare universitate. Studentii au si optiunea de a-si alege camerele, precum si daca vor avea propria lor baie si chiar optiunea de catering (mancare). Preturile variaza in functie de locatie si conditii, in medie de la 90 L la 200 L pe saptamana.

Toti cei care doresc sa studieze in Marea Britanie trebuie sa treaca prin procesul de solicitare a vizei. Aplicarea pentru o viza de student costa 348 L. Se elibereaza in timpul studiilor si da dreptul de a ramane si de a lucra in tara pana la 20 de ore pe saptamana. Salariul minim in Marea Britanie este de 6 GBP pe ora. Conform ultimelor modificari, dupa finalizarea studiilor, studentii au posibilitatea de a obtine o viza de munca pentru 2 ani si astfel sa dobandeasca experienta de munca in Marea Britanie.

PROGRAME DE STUDII IN MAREA BRITANIE

PROGRAME

Afaceri si Management

Arhitectura

Arta si Design

Drept

Economie

Filologie

Finante, contabilitate, banci

Informatica

Inginerie

Medicina

Mass-media si comunicare

Psihologie

Stiintele naturii

Stiinte politice

Turism, Ospitalitate si Arte Culinare

INREGISTRARE GRATUITA UCAS

INREGISTRAREA PE UCAS

IntegralEdu este centrul oficial UCAS pentru inscrierea candidatilor romani in Regatul Unit si, ca atare, ofera confort, siguranta si incredere.

INREGISTRAREA PE UCAS

Inregistrarea pe platforma UCAS

Facem inregistrarea pentru tine, te ajutam sa completezi datele necesare, sa alegi universitatile si programele de studiu dorite, sa verifici si sa trimiti cererea.

UCAS Extra

Daca nu ai obtinut un loc in programul dorit sau nu esti multumit de alegerea ta, consultantii nostri te vor sfatui si te vor ajuta in procesul de aplicare.

UCAS Clearing

Nu ai intrat la programul dorit sau aplici dupa 30 iunie? Iti oferim informatii, inregistrare UCAS si cerere pentru posturile vacante ramase in Regatul Unit dupa 30 iunie.

CE ALTCEVA TE-AR PUTEA INTERESA?

Teste de Orientare Profesionala

Scrisoarea de motivatie

Finantare

INTREBARI FRECVENTE

La cate universitati pot aplica in Marea Britanie?

Aplicatiile in Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord se fac prin sistemul centralizat UCAS prin care pot fi depuse 5 cereri pentru programe de studii.
* IntegralEdu este centrul oficial de inscriere UCAS pentru Romania.

Exista universitati cu taxe reduse dupa Brexit?

Da, aproape 50 institutii in Marea Britanie au confirmat ca vor pastra taxa de studii sau ofera suport financiar aditional studentilor europeni.

Pot face un internship in timpul studiilor?

Da, majoritatea programelor ofera plasament sau un an sandwich, adica un stagiu de un an in profesie in timpul celui de-al treilea an de studiu.

Care sunt cele mai bune universitati pentru domeniul meu de studiu?

Exista diferite clasamente mondiale, cum ar fi QS World University Rankings , unde puteti gasi mai multe informatii despre fiecare universitate. La cercetarea celui mai bun program universitar si de studii este necesar sa se studieze posturile de pe clasament, dar si alte criterii precum posibilitatea de studii postuniversitare si de specializare, activitati suplimentare, orasul in care se afla universitatea si nu numai.

Care este termenul limita de aplicare?

Termenul limita de inscriere in Marea Britanie este 15 ianuarie, cu exceptia programelor la Oxford si Cambridge si a programelor precum medicina, stomatologia si medicina veterinara, care au ca termen limita de aplicare 15 octombrie.

Care sunt oportunitatile de angajare dupa absolvire?

Universitatile au centre de cariera foarte dezvoltate care ii ajuta pe studenti sa se pregateasca pentru cautarea locului de munca. La universitatile bine cotate, procentul studentilor angajati cu succes in decurs de 6 luni de la obtinerea diplomei este de peste 85%.

CONTACTEAZA UN CONSILIER EDUCATIONAL INTEGRALEDU

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSULTANTA

Completeaza formularul si programeaza o sedinta cu unul dintre consultantii nostri educationali.

Rezerva acum

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: