ECONOMIE

Cultura generala larga si pregatire practica

Economia studiaza modul in care guvernele, companiile si indivizii utilizeaza si aloca resurse limitate pentru a isi satisface nevoile, precum si modul in care aceste decizii afecteaza echilibrul social si de ce anumite alternative sunt alese in detrimentul altora. Specializarile in economie permit combinarea domeniului cu alte programe conexe precum marketing, management, resurse umane. Economistii sunt indispensabili pentru institutiile guvernamentale si marile corporatii datorita nivelului ridicat de cultura generala, cunostintelor de baza in multe domenii si pregatirii practice. Sfatul lor este adesea cautat pentru a evalua masuri pe subiecte precum impozitarea, normele legislative privind salarizarea, managementul proprietatilor, tarifarea, modificarile ratelor dobanzilor etc. 

Ce se invata?

Studentii ce urmeaza un program in domeniul economic dobandesc abilitati necesare evaluarii analitice si critice a politicilor diferitelor organizatii, dar si in vederea identificarii mecanismelor care stau la baza diferitelor fenomene economice intr-o anumita tara, regiune sau organizatie. Principalele ramuri economice, micro si macroeconomie, sunt studiate in combinatie cu domenii de specialitate precum finantele publice, politici monetare si bancare, comertul international, economia muncii, economia agriculturii, organizarea industriala etc. Programul include, de asemenea, pregatire teoretica avansata bazata pe teorii economice, politici de dezvoltare, concepte, metode de rezolvare a cazurilor complexe si decizii de management, interpretarea datelor specifice, analizelor si opiniilor.
 

Ce cariere poti urma dupa absolvire?

Economia modeleaza lumea in care traim si, prin urmare, gestionarea ei adecvata este extrem de importanta pentru intreaga societate, iar oportunitatile profesionale in aceasta sfera sunt diverse. Absolventii isi pot alege o cariera de specialisti in sectorul de business, institutii de stat, in domeniul investitiilor, politicii fiscale si monetare, operatiunilor valutare si financiare, previziunii economice; experti si manageri in organizatii de cercetare si consultanta, agentii specializate, institutii financiare si bancare, organizatii guvernamentale, neguvernamentale si economice internationale.
 

PROGRAME

Specializari in economie

 • Economie
 • Managementul afacerilor si economie
 • Economie si Finante / Finante Internationale
 • Economie si politica
 • Economie si matematica 
 • Economie si Geografie
 • Economie si o limba straina
 • Stiinte economice si juridice
 • Economie si Psihologie
 • Economia transporturilor
 • Economia muncii
TARI IN CARE POT FI STUDIATE PROGRAMELE DE ECONOMIE

TARI

CE ALTCEVA TE-AR PUTEA INTERESA?

Teste de orientare Profesionala

Scrisoarea de motivatie

Finantare

CONTACTEAZA UN CONSILIER EDUCATIONAL INTEGRALEDU

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSULTANTA

Completeaza formularul si programeaza o sedinta cu unul dintre consultantii nostri educationali.

Rezerva acum

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: