UNIVERSITATI IN FRANTA

Alegerea francofonilor. O traditie lingvistica si culturala unica

6 APRILIE

6 APRILIE

Termen limita pentru aplicare

5

5

Universitati din reteaua World Education

80

80

Programe de studii

2 770 - 32 000 €

2 770 - 32 000 €

Taxa de studii

FINANTARE

FINANTARE

Posibilitati pentru burse de studii in strainatate si finantare

FRANTA CA DESTINATIE DE STUDII IN STRAINATATE

Viata culturala bogata, stilul inconfundabil si inalta calitate academica pe fondul taxelor de scolarizare accesibile fac Franta una dintre cele mai populare destinatii pentru studentii internationali. In 2020, sunt pe locul sase in lume dupa SUA, Marea Britanie, Australia, Germania si Rusia - peste 300.000 de straini au decis sa urmeze studii superioare la una dintre cele peste 3.500 de institutii de invatamant superior din tara.

 

De asemenea, Franta este una dintre tarile lider in ceea ce priveste investitiile in cercetare si dezvoltare in invatamantul superior. Fondurile mari pe care statul le investeste in aceste domenii sunt o garantie a calitatii inalte a diplomelor lor. Politica nationala a statului de a acoperi o mare parte din taxele de scolarizare ale fiecarui student (de la 10.000 la 14.000 de euro pe an) la universitatile de stat permite ca taxele de scolarizare sa fie la unul dintre cele mai scazute niveluri din lume, iar calitatea - garantata a fi sus.

CE ESTE IMPORTANT DE STIUT

Universitatile sunt institutii de invatamant superior care sunt finantate integral de stat. Raspandite in Franta, acestea ofera trei niveluri de programe de studiu - studii de licenta, studii de master si studii de doctorat. Cursurile oferite acopera toate domeniile educatiei, de la inginerie si stiinte umaniste pana la arte, sanatate si sport.

Ecoles specialisees sunt institutii de invatamant superior specializate ce pun accent pe dezvoltarea profesionala in domenii precum arta si design, comert, turism, jurnalism, arte culinare si altele. Cursurile dureaza de la doi la cinci ani si se obtine o diploma de studii recunoscuta de stat.

Les Grandes ecoles sunt institutii de invatamant superior publice sau private cu o istorie de peste 200 de ani. Ofera programe in inginerie, arte, politica, arhitectura, medicina veterinara si management. Ele se caracterizeaza prin educatie de calitate, posibilitatea de stagii si parteneriate cu organizatii din diverse industrii, ceea ce este o conditie prealabila pentru un procent ridicat de angajare. Desi exista peste 230 de scoli dintre cele mai de elita din Franta, pe langa diploma, admiterea selectiva poate include clase pregatitoare (prepas de clasa) si un punctaj ridicat obtinut la examenele corespunzatoare.

PROGRAME DE STUDII IN FRANTA

PROGRAME

Afaceri si Management

Arta si Design

Economie

Filologie

Finante, contabilitate, banci

Informatica

Mass-media si comunicare

Stiinte politice

Psihologie

Turism, Ospitalitate si Arte Culinare

CE ALTCEVA TE-AR PUTEA INTERESA?

Test de Orientare Profesionala

Scrisoarea de motivatie

Finantare

CONTACTEAZA UN CONSILIER EDUCATIONAL INTEGRALEDU

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSULTANTA

Completeaza formularul si programeaza o sedinta cu unul dintre consultantii nostri educationali.

Rezerva acum

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: