INFORMATICA

Calea catre oportunitati de cariera noi si promitatoare

Informatica a fost unul dintre domeniile cu cea mai rapida crestere in ultimele decenii. Acesta se ocupa cu intelegerea hardware-ului si software-ului si utilizarea acestora pentru procesarea informatiilor, cat si studiul algoritmilor, utilizarea si procesarea bazelor de date, proiectarea si modelarea sistemelor de calculatoare si retele si crearea inteligentei artificiale. Domeniul de aplicare al  informaticii se extinde de la componentele mici ale procesorului, prin limbaje de programare, simulari pe computer, imagini vizuale si grafice, conectivitatea dispozitivelor si obiectelor dintr-o retea globala de internet pana la spatii cloud si realitatea virtuala.
 

Ce se invata?

Informatica este o activitate majora cu multe discipline care se suprapun, cum ar fi programarea, matematica, tehnologia informatiei (IT), logica, inginerie. In esenta sa, crearea de software ajuta la rezolvarea unor probleme complexe din diverse domenii precum electronica, fizica, biologie, chimie, finante, psihologie etc. In tehnologia informatiei, accentul cade pe transferul si stocarea informatiilor, in timp ce ingineria software combina programarea cu utilizarea tehnicilor si abilitatilor de inginerie. Abilitatile de comunicare si lucru in echipa sunt calitati cautate si multe programe includ astfel de module.

 

Alaturi de unele dintre cele mai utilizate limbaje de programare - C#, Java, JavaScript, Python, HTML, CSS, Oracle, studentii au, de asemenea, optiunea de a studia discipline precum Securitatea Cibernetica, Dezvoltarea software cu sursa deschisa, programare pentru realitate virtuala si inteligenta artificiala, programare web. De obicei, in primul an de studiu, programul include module obligatorii, in timp ce trecand la un curs superior, studentilor li se ofera mai multa libertate de a-si alege profilul sau specializarea in domeniu. Majoritatea universitatilor in strainatate acorda cel putin un semestru studentilor pentru completarea unui internship, fiind un element crucial al formarii lor.

Ce cariere poti urma dupa absolvire?

Fiind una dintre industriile cu cea mai dinamica dezvoltare, domeniul IT ofera in mod constant oportunitati de cariera noi si promitatoare. Absolventii lucreaza ca ingineri software si hardware, dezvoltatori de software si aplicatii, arhitecti software, manageri de proiecte IT, analisti de date, creatori de jocuri pe computer, precum si antreprenori IT.
 

PROGRAME

Specializari in informatica

  • IT - Informatica
  • Informatica de afaceri
  • Securitatea calculatorului
  • Modelarea sistemelor informatice si de afaceri
  • AI - Inteligenta Artificiala
  • Proiectare si dezvoltare de jocuri pe calculator
  • Securitate cibernetică si hacking etic
  • Matematica si Informatica
  • Tehnologia Informatiei si Inginerie Software
  • Proiectarea si programarea sistemelor integrate (MA)
TARI IN CARE POT FI STUDIATE PROGRAMELE DE INFORMATICA

TARI

CE ALTCEVA TE-AR PUTEA INTERESA?

Teste de orientare Profesionala

Scrisoarea de motivatie

Finantare

CONTACTEAZA UN CONSILIER EDUCATIONAL INTEGRALEDU

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE

Completeaza formularul si programeaza o sedinta cu unul dintre consultantii nostri educationali.

Rezerva acum

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: