BURSE DE STUDII, IMPRUMUTURI STUDENTESTI, SUBVENTII

Finantarea studiilor in strainatate

Atunci cand te gandesti sa alegi care este programul universitar potrivit pentru tine, este necesar sa tii cont de aspectul financiar al studiilor in strainatate.


O intrebare frecventa pe care o pun studentii este cum sa obtina o bursa pentru studii in strainatate sau o alta forma de ajutor financiar care le va permite sa se inscrie in programul de studii dorit. Asistenta financiara este oferita sub diferite forme - burse pentru studii in strainatate, imprumuturi pentru studenti, stimulente financiare suplimentare. Ele pot fi obtinute de la stat, precum si de la organizatii private sau universitati din strainatate.


Bursele pentru studii in strainatate care sunt deosebit de semnificative in acest context sunt cele pentru studii in Marea Britanie. Marea Britanie, sau universitatile situate acolo, anunta o serie de burse de studiu in strainatate in fiecare an pentru a permite studentilor internationali sa-si continue educatia la cele mai bune universitati din Europa.


In contextul destinatiilor care sunt adaptate financiar oportunitatilor studentilor, este important sa evidentiem Italia. Studiul in Italia este disponibil pentru toti studentii internationali datorita oportunitatilor, ajutorului guvernamental si burselor. Pe langa Italia, exista Olanda pentru toti studentii care au cetatenie UE.

Te intereseaza cum sa obtii o bursa pentru a studia in strainatate? IntegralEdu te indruma in toate aspectele studiului in strainatate. Contacteaza-ne pentru ajutor si toate informatiile necesare!

Vezi ce burse sunt disponibile!

Afla mai multe

FINANTARE

Tipurile de burse variaza in functie de universitate si de tara, dar in principiu sunt impartite in 4 tipuri:


Social - se bazeaza pe venitul familiei, iar pentru veniturile obtinute din venituri, proprietati imobiliare etc., trebuie sa se prezinte anumite documente financiare la cerere. 
Academic - se acorda pe baza unei note excelente in diploma finala, cu posibilitatea de a fi prelungita pentru anii urmatori daca se mentin notele mari. 
Competitiv - prin trimiterea unui eseu motivational, a unui videoclip sau a unui alt tip de proiect.
Sport - pentru candidatii cu rezultate sportive excelente la nivel national si international. Adesea, o cerinta este aceea de a furniza dovezi de competenta intr-un anumit sport, care pot fi sub forma unui videoclip sau a marturiilor antrenorilor.

Cand vorbim despre imprumuturi pentru studenti, ne referim la cele acordate de stat sau de organizatii guvernamentale. Acesta este un tip de finantare care acopera integral sau partial taxele de scolarizare. Conditiile de rambursare sunt preferentiale - o rata a dobanzii mai mica si pentru o perioada de timp fixa. Doua dintre cele mai populare tari cu imprumuturi pentru studenti sunt Olanda si Marea Britanie. Imprumutul care acopera taxele de scolarizare din Olanda, are o dobanda de 0% pentru anul 2023 si incepe sa fie rambursat la 2 ani dupa absolvire. 
Odata cu iesirea Marii Britanii din UE de la 1 ianuarie 2021, doar viitorii studenti cu statut settled sau pre-settled - sunt in prezent eligibili pentru a solicita un imprumut traditional pentru acoperirea taxelor de scolarizare oferit de Student Loans Company.

Finantarea, pentru a ajuta la acoperirea costurilor de trai in timpul studiilor, este adesea supusa anumitor conditii. Politica sociala a unor tari precum Olanda si Danemarca vizeaza acordarea de asistenta financiara, care poate fi legata de o combinatie de munca cu fractiune de norma si studii universitare cu norma intreaga, precum si de un prag maxim fix al venitului familiei. In alte cazuri, studentii pot solicita finantarea unei parti din chiria lunara pentru cazare sau camin. Exista, de asemenea, posibilitati de finantare a cheltuielilor de trai din partea unor organizatii sau fundatii private, caritabile, care nu sunt legate de o anumita universitate sau specializare. Pentru mai multe detalii te rugam contacteaza un consultant educational IntegralEdu.

TARI

Finantarea studiilor in Olanda

Olanda se numara printre tarile preferate de studentii romani si ocupa un loc fruntas in Europa in ceea ce priveste invatamantul universitar. Datorita sistemului de invatamant, orientat spre dezvoltarea abilitatilor si dobandirea experientei profesionale, universitatiile au intrat in parteneriat cu mari companii din intreaga lume, unde studentii se pot angaja, pot face internship-uri sau urma stagii de practica. Investitia in sistemul de invatamant superior reprezinta una dintre prioritatiile guvernamentale, asftel universitatiile dispun de zone special amenajate pentru petrecerea timpului liber, confortabile si primitoare, precum si sali de curs sau de lectura dotate cu aparatura moderna. Fie ca vorbim de un program de licenta sau masterat in Olanda, costul de scolarizare anuale se ridica la aproximativ 2314 euro. Durata unui program de licenta este de 3 sau 4 ani (pentru programele care includ un an de practica) sau de unul sau 2 ani pentru programele de masterat.

 

Care sunt cheltuielile unui student in Olanda?

In medie, un student in Olanda va cheltui in jur de 1000 de euro/luna. Suma include costurile de trai (600 - 900 de euro, cu tot cu chirie) si taxa lunara de studiu (178.58 de euro). In functie de orasul sau de tipul de cazare ales, chiria variaza intre 400 si 900 de euro/luna.


Cum se pot acoperi costurile?

Exista 4 surse de finantare a costurilor care, in total, nu trebuie sa depaseasca cuantumul de 1076.14 euro/luna. Sumele imprumutate se vor rambursa in termen de 35 ani, iar procesul de rambursare incepe la 2 ani de la terminarea studiilor. Rambursarea va incepe doar in momentul in care absolventul depaseste un prag minim al veniturilor. Pentru anul 2018 pragul de venit a fost setat la 15925.65 euro/an, in anul 2019 la 16292 euro/an, iar pentru 2020 se pastreaza cel anterior.

77% dintre studenti au solicitat si beneficiaza de aceste finantari

Surse de finantare

Imprumut pentru costurile de trai (Regular Loan)

Conditiile de acordare a acestui imprumut sunt:

  • Studentul nu trebuie sa depaseasca varsta de 30 de ani,
  • Sa urmeze cursurile unei instutitii de invatamant Olandeze, tipul programului fiind full-time
  • Sa desfasoare activitati profesionale de o norma de lucru de minim 56 de ore / lunar, in daza unui contract de munca

Aceasta forma de imprumut va fi rambursata in termen de 35 de ani de la absolvire, tinand cont de pragul minim de venit. In cazul in care acest prag nu este atins in 35 de ani de la terminarea studiilor, nu va ma rambursa imprumutul. Un avantaj al acestui imprumut este acela ca dobanda este 0%, iar sumele de rambursat se vor calcula ca fiind 4% din venitul ce depaseste pragul salarial impus de 16292 euro/an.

Card pentru transportul public (Travel Product)

Studentul care a primit acordul pentru Basic Grant poate beneficia de pana la 165 de euro pe luna pentru acoperirea costurilor de transport.
 

Finantare suplimentara pentru costul de trai (Supplementary Grant)

Suma maxima care poate fi obtinuta este de 403.17 euro/luna.

Pe langa conditiile de acordare pentru Basic Grant, se adauga conditia ca veniturile parintilor sa nu depaseasca pragul de 46.000 euro, venit brut anual.
 

Imprumut pentru taxa de studii (Tuition fee loan)

Imprumutul este menit sa acopere costul anual al taxei de studiu aferente programului de licenta sau de masterat. Suma corespunde taxei de studiu (in 2023-2024 este de 2314 de euro/an, iar in primul an de studiu este 1157 de euro) virata lunar in contul studentului in 12 transe egale dupa inceperea studiilor.
 

Taxa de studiu trebuie platita, insa, inaintea inceperii studiilor. Studentul trebuie sa aiba sub 30 de ani, sa urmeze un program full time si sa detina BSN de resident pe teritoriul Olandei. Acesta se primeste doar in momentul in care acesta declara adresa de resedinta din Olanda. Rambursarea integrala a imprumutului se face in termen de 15 ani de la absolvire, cu plata lunara minima de 46 de euro si posibilitate de amanare de pana la 5 ani. Rata dobanzii este stabilita anual de catre Guvern, insa pentru 2022 este de 0%.
 

CONTACTEAZA UN CONSILIER EDUCATIONAL INTEGRALEDU

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSULTANTA

Completeaza formularul si programeaza o sedinta cu unul dintre consultantii nostri educationali.

Rezerva acum

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: