UNIVERSITATI IN SPANIA

Atmosfera iberica si educatie contemporana in spaniola si engleza

1. IULIE

1. IULIE

Termen limita pentru aplicare

2

2

Universitati in reteaua World Education

50

50

Programe de studii

€ 2100 - 13 000

€ 2100 - 13 000

Taxa de studii

FINANTARE

FINANTARE

Posibilitati pentru burse de studii in strainatate si finantare

SPANIA CA DESTINATIE DE STUDII IN STRAINATATE

Nu exista loc in Spania care sa nu captiveze prin atmosfera incitanta, clima placuta si specialitatile locale. Barcelona, Madrid, Valencia, Bilbao - este clar ca a trai intr-o tara cu plaje nesfarsite, fotbalisti legendari, mari azurii si festivaluri spectaculoase este foarte distractiv.

Cu toate acestea, Spania este mult mai mult decat atat - este, de asemenea, un centru tehnologic de varf pentru peste 1.700 de companii start-up si antreprenori din intreaga lume, precum si o destinatie atractiva pentru studii in strainatate. De asemenea, studiul in Spania are taxe de scolarizare si standarde de viata accesibile, precum si oportunitati de a invata perfect una dintre cele mai comune limbi din lume - spaniola. Majoritatea programelor de studii de acolo sunt oferite in spaniola, iar unele cursuri sunt chiar intr-o limba regionala, cum ar fi catalana. Cu toate acestea, datorita popularitatii destinatiei, numarul oportunitatilor de a studia in limba engleza la nivel de licenta si master a crescut in ultimii ani. Acest lucru se datoreaza in principal universitatilor internationale prestigioase, cu accent pe domeniul afacerilor din Madrid si Barcelona.

CE ESTE IMPORTANT DE STIUT

Exista 50 de universitati publice si 29 de universitati private in Spania. Predarea este axata pe inovare si educatie practica. Exista oportunitati de inscriere la studii de licenta si master, care se desfasoara in intregime in limba engleza, la universitati private si de stat. Studiile de baza dureaza 4 ani, iar masterul de la 1 la 2 ani.

Taxa medie de scolarizare pentru un an de studii de baza la universitatile publice din Spania variaza intre 750 si 2.100 de euro si este determinata individual de fiecare regiune autonoma. Pentru studiile de master si doctorate, intervalul de pret este de la 900 la 3.300 de euro pe an. Dupa cum era de asteptat, cele mai scumpe studii sunt in domeniile medicinei si ingineriei. La universitatile private, taxele de scolarizare variaza intre 5.200 si 12.900 de euro pe an pentru studiile de baza, iar pentru studiile de master sau doctorat pot ajunge pana la 20.000 de euro pe an. Unele universitati spaniole ofera diferite burse in functie de performanta academica sau de venitul parintilor.

Cele mai populare optiuni de cazare pentru studentii internationali in Spania sunt cazarea pentru studenti sau cazarea privata, iar preturile variaza foarte mult in functie de zona, tipul camerei, dimensiunea camerei si alte costuri suplimentare. Potrivit unui sondaj recent efectuat pe 86 de locuinte din 17 orase principale din regiunile autonome ale Spaniei, pretul mediu al unei camere private cu pensiune completa si utilitati incluse este in medie de 900 de euro. Cele mai scumpe optiuni sunt in Madrid si Barcelona si mai ieftine de la 350 de euro pe luna in sus. Chiria unui apartament este de la 450 la 700 de euro, iar in orasele mai mari poate ajunge la 1.200 de euro pe luna. Studentii au optiunea de a locui cu familii locale, caz in care chiria lunara este de 700-800 de euro si include 3 mese pe zi.

PROGRAME DE STUDII IN SPANIA

PROGRAME

Afaceri si Management

Arta si Design

Economie

Finante, contabilitate, banci

Drept

Mass-media si comunicare

Turism, Ospitalitate si Arte Culinare

CE ALTCEVA TE-AR PUTEA INTERESA?

Test de Orientare Profesionala

Scrisoarea de motivatie

Finantare

INTREBARI FRECVENTE

Trebuie sa vorbesc spaniola pentru a studia in Spania?

Nu! Desi in Romania inca circula mitul ca nu exista programe in limba engleza la universitatile din Spania, acest lucru nu este adevarat. Exista o multitudine de programe cu predare in engleza la facultatile spaniole.

Pot aplica pentru bursa de studii?

Da. Unele universitati spaniole ofera burse bazate pe performanta academica sau pe venitul parintilor.

Ce documente trebuie sa iau cu mine neaparat?
  • Pasaport
  • Polita de asigurare suplimentara de sanatate
Va trebui sa particip la un interviu? Va fi in spaniola?

Depinde de universitate. Multe universitati din Spania nu au acest pas in procesul de aplicare. In ceea ce priveste limba - daca ati ales un program in limba spaniola, interviul se va desfasura in limba spaniola, dar daca studiile dorite sunt in limba engleza, interviul va fi in limba engleza.

Ce cheltuieli vor fi? De ce suma voi avea nevoie in fiecare luna?

Suma depinde daca alegi un oras relativ mic precum Tarragona sau Murcia sau daca mergi in Barcelona, Bilbao sau Madrid. In primul caz, vei avea nevoie de intre 150-250 de euro pentru cazare, aproximativ 100 de euro pentru facturi si aproximativ 200 de euro pentru bani de buzunar. Cu toate acestea, daca alegi unul dintre marile orase, costurile lunare sunt aproape duble.

CONTACTEAZA UN CONSILIER EDUCATIONAL INTEGRALEDU

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSULTANTA

Completeaza formularul si programeaza o sedinta cu unul dintre consultantii nostri educationali.

Rezerva acum

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: