DREPT

Descopera noi solutii juridice cu o dimensiune globala

Dreptul este legat de aproape toate domeniile vietii moderne, afectand aspecte ale afacerilor, economiei, politicii, mediului, relatiilor internationale, comertului. Acest program se ocupa cu abordarea conflictelor si a cazurilor problematice, oferind un cadru pentru explorarea si intelegerea diferitelor societati si culturi. Astfel, diplomele de drept sunt o pregatire utila nu numai pentru cariere juridice, ci si pentru o gama larga de roluri si situatii profesionale si de viata. Studiile juridice nu sunt usor de studiat si, pentru a avea succes, studentii trebuie sa fie bine organizati si sa aiba abilitati analitice puternice pentru a interpreta cazurile si teoria juridica.  

Ce se invata?

In fiecare tara, programul de drept se concentreaza in primul rand pe sistemul juridic specific. Predarea se realizeaza printr-o combinatie de prelegeri, seminarii, lucru in grup, prezentari, discutii in clasa, precum si cu ajutorul unor ,,sesiuni de reflectie" si instruire practica in sala de judecata. Astfel, studentii reusesc sa isi dezvolte abilitati juridice importante, cum ar fi cercetarea si analiza, vorbirea in public si formularea argumentelor.

 

Un curriculum tipic include studiul teoriilor si principiilor de baza ale dreptului, cum ar fi justitia, dreptul contractual, drepturile civile si contractul social dintre cetatean si guvern. Modulele obligatorii sau optionale pot include, de asemenea, dreptul mass-media, dreptul succesoral, dreptul penal, dreptul societatilor comerciale, dreptul imigratiei, dreptul fiscal, dreptul militar si altele.

Ce cariere poti urma dupa absolvire?

Corporatiile, companiile de asigurari, firmele de consultanta si institutiile de sanatate apeleaza adesea la serviciile de specialitate ale avocatilor care detin o diploma de licenta in drept. Pe langa astfel de organizatii, acestia pot lucra in firme de avocatura ca asistenti juridici si administratori juridici. Alte oportunitati sunt disponibile in domeniul justitiei penale, al aplicarii legii si al securitatii cibernetice, cu posturi precum ofiter de penitenciare, ofiter de politie, investigator si detectiv. 

 

Majoritatea studentilor care obtin o diploma de drept in strainatate o fac cu intentia de a deveni avocati in cadrul unei firme sau cu o practica individuala. Multi urca in ierarhia firmei de avocatura pana la nivelul de partener. Altii urmeaza o cariera ca judecatori la diferite niveluri, procurori, notari, avocati, consilieri juridici, politicieni etc.

PROGRAME

Specializari in drept si studii juridice

 • Studii juridice
 • Drept administrativ
 • Dreptul afacerilor
 • Drept tehnologic
 • Drept civil
 • Drept penal
 • Drept international
 • Legea nationala 
 • Drept european
 • Studii juridice
 • Drept public
TARI IN CARE POT FI STUDIATE PROGRAMELE DE DREPT

TARI

CE ALTCEVA TE-AR PUTEA INTERESA?

Teste de Orientare Profesionala

Scrisoarea de motivatie

Finantare

CONTACTEAZA UN CONSILIER EDUCATIONAL INTEGRALEDU

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSULTANTA

Completeaza formularul si programeaza o sedinta cu unul dintre consultantii nostri educationali.

Rezerva acum

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: