INTREBARI FRECVENTE

STUDII IN STRAINATATE

Cum aleg tara in care voi studia?

Alegerea unei specializari este unul dintre cei mai importanti pasi atunci cand aplici in strainatate. Decizia de a studia programul ales implica adesea raspunsul la intrebari precum: "Care este continutul cursurilor din cadrul programului?" si "Este inclus un stagiu de practica?", "Care sunt oportunitatile de cariera dupa absolvire?". Programele care implica un studiu mai aprofundat sau cercetare sunt mai tipice pentru universitatile academice sau traditionale, in timp ce alte programe de studii tehnice, creative, de afaceri, IT implica o aplicare mai practica si pot fi studiate atat in universitati academice, cat si in universitati orientate spre practica.

Cand incepe procesul de aplicare?

 

Se recomanda sa incepi pregatirea dosarului inca din perioada liceului, clasele 10-11, aplicarea propriu-zisa fiind la inceput de clasa a 12-a. Selectarea din timp a destinatiilor, a universitatilor si a specializarii ar ajuta la o mai buna pregatire pentru aspectele specifice ale procesului si, prin urmare, ar creste sansele de reusita.

Pot aplica in paralel in mai multe tari?

Da, nu exista nicio limita in ceea ce priveste numarul de tari in care poti aplica. Important este sa respecti si sa te incadrezi in termenele de aplicare.

Care sunt cerintele de admitere?

Cerintele de admitere difera de la o institutie la alta, iar principalele solicitari pot include: Foaia matricola, diploma de bacalaureat (daca exista la momentul aplicarii), un certificat de limba (difera in functie de limba de predare), scrisoare de motivatie, scrisori de recomandare, teste suplimentare, proceduri de selectie sau un interviu cu un coordonator de program. 

La cate universitati ma pot inscrie in acelasi timp?

Diferite destinatii permit un numar diferit de universitati la care se poate aplica. De cele mai multe ori, viitorii studenti se inscriu la 3-5 universitati din tara dorita.

Ce certificat de limba pot folosi?

Pentru a atinge nivelul de competenta pentru limbile engleza, franceza, germana, spaniola sau orice alta limba, trebuie sa promovezi un examen recunoscut la nivel international in limba respectiva. IELTS, CAE, TOEFL sunt examenele de obicei solicitate pentru programele de studii in limba engleza; DELF, DALF pentru limba franceza; DSD, TestDaF pentru limba germana, DELE pentru specializarile in limba spaniola.

Exista posibilitatea unui stagiu de practica in timpul studiilor?

Da, majoritatea universitatilor din strainatate ofera posibilitatea de a face un stagiu de practica in cadrul studiilor. Acesta dureaza intre 3 luni si 1 an, in functie de tara si de specializare. Valoarea salariului este stabilita de compania care ofera stagiul. Un mare avantaj il reprezinta ajutorul din partea universitatilor care ofera asistenta in gasirea unui stagiu.

FINANTARE

Sunt disponibile imprumuturi sau burse si de ce fel?

Imprumuturile si bursele sunt specifice fiecarei universitati si pot fi acordate de stat, de institutie sau de organizatii private. Contactati consilierii educationali IntegralEdu pentru mai multe detalii.

Ce costuri implica studiul in strainatate?

Cazarea intr-un camin studentesc costa in medie intre 300-800eur/luna, la care se adauga costurile de trai, materiale de studiu, transport, mancare. Pentru informatii detaliate privind costurile in functie de tara, puteti solicita ghidul nostru financiar dedicat acestui subiect.

Am voie sa lucrez in timp ce studiez?

Da. Studentii care studiaza in Europa de Vest pot lucra part-time, insa cu recomandarea sa nu depaseasca 20h/sapt. Salariul pentru studenti este de aprox. 10-15 euro/ora.

Ajuta universitatea sa va gasiti un loc de munca dupa absolvire?

Unul dintre indicatorii importanti pentru universitatile din strainatate este numarul de studenti care au o cariera dupa absolvire. Procentul ridicat se datoreaza unei combinatii de factori, cum ar fi predarea de calitate, lectori excelenti, o retea puternica de absolventi, dar si calitatile personale ale studentilor si performantele lor in timpul studiilor. Universitatile nu garanteaza un loc de munca dupa absolvire, dar ofera sprijin pentru viitorul profesional al absolventilor lor.
 

CAZARE

Cazarea este asigurata?

In Regatul Unit si in SUA, unde universitatile traditionale au campusuri, studentii din primul an sunt cazati in caminele studentesti in apropierea cladirilor universitare. In tari precum Danemarca, Tarile de Jos si Germania, unde universitatile au parteneriate cu agentiile private de cazare, caminele au o capacitate limitata si este deosebit de important sa se aplice din timp.

Pot gasi cazare in sectorul privat?

Cazarea privata este o alternativa atunci cand nu exista camine studentesti sau aceasta nu este asigurata de catre universitate. Atunci cand optezi pentru o astfel de cazare, este important sa acorzi o atentie deosebita termenilor contractului, sa verifici agentia, sa fii vigilent la nereguli si la riscul de frauda. Este indicat sa cauti cazare prin agentiile sigure, recomandate pe site-urile universitatilor sau sa contactezi un consilier profesional pentru asistenta.

SERVICII DE CONSULTANTA EDUCATIONALA

De ce sa apelezi la ajutorul unui consultant educational IntegralEdu?

Pentru ca aplicatia sa fie mai usoara, mai rapida si mai relaxata.

Oferiti asistenta in ceea ce priveste traducerea si legalizarea documentelor?

Da, poti traduce si legaliza documentele necesare pentru aplicatii prin intermediul nostru.

Oferiti indrumare in cariera?

Puteti sa va trasati o strategie educationala de succes si sa alegeti domeniul potrivit prin sustinerea unui test de orientare profesionala precum MyCareerChoices, MyUniChoices sau MyCareerPath, cu analiza rezultatelor de catre un consultant educational.

Pot conta pe ajutorul consultantului educational si dupa ce plec?

Bineinteles! Ne-ar face placere sa primim feedback-ul tau dupa inceputul anului universitar, precum si sa iti raspundem la orice intrebari suplimentare. Ajutam in mod frecvent studentii in ceea ce priveste prelungirea imprumutului pentru studenti in UK, ajutor pentru cazare pentru al doilea an si alte cazuri sau intrebari specifice.

CONTACTEAZA UN CONSILIER EDUCATIONAL INTEGRALEDU

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSULTANTA

Completeaza formularul si programeaza o sedinta cu unul dintre consultantii nostri educationali.

Rezerva acum

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: