INTREBARI FRECVENTE

Despre tabere si cursuri in strainatate

Care este diferenta dintre o tabara in strainatate cu Integral si taberele in strainatate organizate de o scoala?

Alegand o tabara in strainatate cu Integral, studentii au posibilitatea de a explora o mare varietate de optiuni pentru diferite destinatii, formate, locatii, perioade, intervale de pret, datorita retelei noastre de parteneri consacrati la nivel mondial. Majoritatea scolilor lucreaza cu doar 1-2 centre de limbi straine in strainatate, ceea ce face alegerea mult mai limitata.

 

Copiii din toata Romania calatoresc in taberele noastre in strainatate, ceea ce este o oportunitate pentru noi cunostinte si dezvoltarea independentei. Calatoria se face cu avionul, nu cu autobuzul, iar parintii au dreptul de a insoti copiii daca doresc.

Cat costa o tabara lingvistica in strainatate?

Pretul este determinat de durata cursului de limba, destinatia si perioada. Un alt criteriu il reprezinta componentele incluse - fie ca este vorba doar de scolarizare si cazare, fie de un pachet complet cu servicii precum transfer, program after-school, asigurare medicala. Cel mai mic pret pentru un curs care include doar scolarizare este de 520 EUR pentru un sejur minim de 2 saptamani. Pentru un curs all-inclusive, pretul incepe de la 1.300 EUR pentru 2 saptamani.

 

Plata se poate face in etape, cu termenul limita de primire a sumei integrale cu pana la 6 saptamani inainte de plecare.

Am nevoie de pregatire prealabila?

Nu. Exista o varietate de cursuri pentru incepatori completi.

Care este cea mai buna varsta pentru a calatori?

Raspunsul scurt este: cand elevul este pregatit. Majoritatea calatorilor au varste cuprinse intre 8 si 17 ani, dar exista tabere lingvistice si programe de studii in strainatate pentru toate varstele, de la copii de 3-5 ani pana la persoane adulte. Copiii atat de mici, desigur, pleaca impreuna cu unul dintre parintii lor sau cu o ruda, asa-zisa vacanta de familie. Optiunile pentru intensitatea si formatul antrenamentului, cazarea si petrecerea timpului liber sunt numeroase si complet adaptate varstei, obiectivelor si preferintelor studentilor.

Cum se determina nivelul elevului si se face alocarea pe grupe de studiu?

Majoritatea organizatiilor de formare efectueaza un test la fata locului dupa sosirea cursantilor, care include o parte scrisa si una orala. Asa se evalueaza abilitatile gramaticale si lexicale, pronuntia si libertatea de utilizare a limbii. Pe baza acestui test se face repartizarea cu alti elevi cu un nivel identic de competenta. Unele organizatii efectueaza testul online cu 2-3 saptamani inainte de plecare si doar interviul oral are loc la fata locului.

Imi pot prelungi sederea la fata locului?

Da, se poate.In aceasta situatie, este indicat sa-ti anunti consultantul personal in ultima saptamana de studii, pentru ca acesta sa poata organiza continuarea cursului si cazarea la centrul de limbi straine.

In ce perioada a anului pot calatori?

Perioada cel mai des aleasa a anului este vara din cauza vacantelor scolare mai lungi, dar vacantele lingvistice sunt organizate pentru toate varstele si toamna, iarna si primavara.

Este posibil sa iau lectii individuale suplimentare?

Unele organizatii ofera optiunea de cursuri individuale. Poti cere consultantului tau personal mai multe informatii si recomandari, cine sunt si in ce conditii sunt organizate.

Este posibil sa calatoresc de mai multe ori catre destinatii diferite?

Da, desigur. Nu exista limita pentru numarul de calatorii, durata si varietatea de limbi.

Cate saptamani este indicat sa calatoresti?

Depinde in intregime de atitudinea, obiectivele si experienta elevului. Daca este o prima calatorie, sfatul consultantilor este ca vacanta sa fie de 2-3 saptamani. Daca studentul este mai independent si mai dispus, sunt potrivite si vacantele mai lungi. Aceasta perioada mai lunga duce, de asemenea, la rezultate mai bune ale invatarii.

Exista un certificat la sfarsitul cursului?

Toate organizatiile lingvistice elibereaza propriile certificate de competenta lingvistica, dar acestea sunt mai mult o dovada informala de competenta si nu au forta documentelor oficiale.

 

Există programe specifice de pregătire pentru examene de specialitate pentru certificatele stabilite care sunt necesare și recunoscute oficial atunci când aplicați la universitate sau la muncă, cum ar fi IELTS, TestDaf, DELE și altele.

CONTACTEAZA UN CONSILIER EDUCATIONAL INTEGRALEDU

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSULTANTA

Completeaza formularul si programeaza o sedinta cu unul dintre consultantii nostri educationali.

Rezerva acum

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: