UNIVERSITATI IN ITALIA

Traditii si inovatii educationale in centrul cultural al Europei

IANUARIE - APRILIE

IANUARIE - APRILIE

Termen limita pentru aplicare

8

8

Universitati in reteaua World Education

180

180

Programe de studii

€ 1 200 - 20 600

€ 1 200 - 20 600

Taxa de studii

FINANTARE

FINANTARE

Posibilitati pentru burse de studii in strainatate si finantare

ITALIA CA DESTINATIE DE STUDII IN STRAINATATE

Italia a fost intotdeauna o destinatie de vis pentru mii de studenti straini care merg in aceasta peninsula pitoreasca in fiecare an pentru a studia la una dintre cele mai vechi si mai prestigioase universitati din lume. Standardul academic ridicat si calitatea educatiei in toate formele de arta si design atrag peste 32.000 de studenti internationali. Institutiile de invatamant din Italia ofera o gama larga de programe de licenta si de master in limba engleza, caracterizate prin taxe de scolarizare medii-inalte si oportunitati de ajutor financiar.

Italia inspira prin eleganta si o gama unica de mostenire istorica, cu peste 50 de situri pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO - mai mult decat orice alta tara din lume. Climatul mediteranean placut, oamenii zambitori si prietenosi si experientele culinare autentice sunt un magnet pentru toata lumea, iar orase precum Roma, Venetia, Milano si Florenta incanta cu privelistile si cultura lor unica.

CE ESTE IMPORTANT DE STIUT

In Italia, putem distinge intre doua tipuri de institutii de invatamant - universitati si politehnice. Sectorul universitar include universitati private si de stat, iar sectorul politehnic - institute politehnice de design, academii de arta si alte politehnice cu cursuri specifice. Universitatile private si politehnicile sunt acreditate de Ministerul Educatiei din Italia, iar diplomele lor sunt recunoscute cu aceeasi valabilitate ca si cele de stat. Toate institutiile de invatamant superior din tara sunt autonome, adica isi determina individual conditiile si termenele limita de inscriere si inscriere. Anul universitar este organizat pe trimestre, iar la sfarsitul fiecarui trimestru studentii sustin examene.

Taxele de scolarizare la universitatile de stat sunt stabilite in functie de venitul familiei, iar din cauza diferentei de standarde din Romania si Italia, studentii romani au adesea optiunea de a folosi burse sau de a plati o taxa mica - pana la 1.200 de euro pe an. La universitatile private, taxele de scolarizare variaza intre 3.000 si 15.000 de euro. Aproape toate universitatile ofera studentilor burse si alte forme de ajutor financiar care pot acoperi o parte din scolarizare si cheltuielile de cazare si trai.

PROGRAME DE STUDII IN ITALIA

PROGRAME

Afaceri si Management

Arhitectura

Arta si Design

Economie

Filologie

Informatica

Inginerie

Medicina

Mass-media si comunicare

Psihologie

Stiinte politice

CE ALTCEVA TE-AR PUTEA INTERESA?

Test de Orientare Profesionala

Scrisoarea de motivatie

Finantare

CONTACTEAZA UN CONSILIER EDUCATIONAL INTEGRALEDU

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSULTANTA

Completeaza formularul si programeaza o sedinta cu unul dintre consultantii nostri educationali.

Rezerva acum

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: