STIINTE POLITICE

Intelegerea puterii si o poarta spre diverse oportunitati de cariera

Stiinta politica este o disciplina de stiinte sociale care se ocupa de sistemele de guvernare si de analiza ale activitatilor politice. Se concentreaza pe studiul teoriei si practicii guvernarii si politicii la nivel local, statal, national si international. Studentii de la stiinte politice studiaza puterea din perspective interne, internationale si comparative. Aceasta include o intelegere a ideilor politice, ideologiilor, institutiilor, politicilor, proceselor si comportamentului, precum si a grupurilor, claselor, guvernarii, diplomatiei, dreptului, strategiei si razboiului. Eforturile de a analiza si de a prezice problemele critice ale vietii noastre sunt, de asemenea, o parte integranta a stiintelor politice. 

Ce se invata?

Scopul stiintelor politice este de a dezvolta capacitatea studentilor de a intelege in mod independent, critic si rational procesele si fenomenele politice din societate. Folosind o varietate de instrumente si metodologii, politologii examineaza procesele, sistemele si dinamica politica a tarilor si regiunilor din intreaga lume si modul in care acestea afecteaza societatea si scena mondiala. In primul an, studentii studiaza subiecte precum istoria ideilor politice, fundamentele politicii, constitutie si politica, sisteme si institutii politice comparate, teorii ale relatiilor internationale si comunicare politica. In plus, sunt incluse limbi straine, teorii generale in sociologie, filozofie si drept, introducere in economie, guvern si administratie publica.

 

In anii II si III, se ofera mai multa libertate pentru cursurile optionale, inclusiv fundamentele psihologiei sociale, educatia media si ideile politice. In ultimul an, accentul se pune pe un stagiu de practica si pe elaborarea si sustinerea unei teze de licenta sau de absolvire.

Ce cariere poti urma dupa absolvire?

O diploma in stiinte politice ar putea deschide usa catre o varietate de oportunitati de cariera ca politolog, specialist in politica, expert si analist in institutii guvernamentale, lucrand in organizatii internationale guvernamentale si neguvernamentale. Absolventii pot, de asemenea, sa urmeze cariere intr-o gama larga de domenii, inclusiv relatii publice, studii de piata, drept, administratie publica etc. 

PROGRAME

Specializari in stiinte politice

  • Stiinte politice
  • Politica comparativa
  • Relatii internationale
  • Economie politica
  • Studii europene
  • Cercetarea pacii si a conflictului 
  • Politica Statelor Unite ale Americii
  • Ordine publica
TARI IN CARE POT FI STUDIATE PROGRAMELE DE STIINTE POLITICE

TARI

CE ALTCEVA TE-AR PUTEA INTERESA?

Teste de Orientare Profesionala

Scrisoarea de motivatie

Finantare

CONTACTEAZA UN CONSILIER EDUCATIONAL INTEGRALEDU

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSULTANTA

Completeaza formularul si programeaza o sedinta cu unul dintre consultantii nostri educationali.

Rezerva acum

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: