UNIVERSITATI IN SUA

Universitati de prestigiu, educatie avansata si oportunitati nelimitate

1. NOIEMBRIE / 1. IANUARIE

1. NOIEMBRIE / 1. IANUARIE

Termen limita pentru aplicare

15

15

Universitati in reteaua World Education

300

300

Programe de studii

40 - 100 000 dolari

40 - 100 000 dolari

Taxa de studii

FINANTARE

FINANTARE

Posibilitati pentru burse de studii in strainatate si finantare

AMERICA (SUA) CA DESTINATIE DE STUDII IN STRAINATATE

Cunoscuta ca tara oportunitatilor nelimitate, America este o destinatie educationala aleasa de mai mult de un milion de studenti internationali. Sistemul de invatamant ofera predare de prima clasa, diplome recunoscute international, libertate si flexibilitate in alegerea specializarii si a curriculumului. Pe langa sapte dintre primele zece universitati din lume, America gazduieste si companii globale de tehnologie precum Google, Apple, Amazon si Tesla. Statele Unite ale Americii au ceva de oferit fiecarui antreprenor, artist, calator - de la orase mari, muzica si cinema pana la natura uimitoare, bucatarie internationala si multe altele.

CE ESTE IMPORTANT DE STIUT

Cu unul dintre cele mai bune sisteme educationale din lume, Statele Unite ale Americii gazduiesc peste 5.000 de colegii si universitati. Printre avantajele studiului in SUA se numara grupurile mici de studiu, abordarea individuala si flexibilitatea in selectarea domeniului dorit. Toate universitatile din SUA ofera posibilitatea unica de a alege specializarile intr-o etapa ulterioara de studiu, precum si libertatea de a combina discipline din diferite domenii.

Cele mai mici taxe de scolarizare la universitatile publice sunt de 24.000 de dolari SUA (USD). Taxa de scolarizare pentru un an universitar la o universitate privata este in medie de de 40.000 USD, ajungand la 80.000 USD pentru universitatile de tip Ivy League. Studentii pentru studii postuniversitare de prestigiu in SUA trebuie sa conteze pe taxe de scolarizare intre 60.000 si 80.000 de dolari. Studentii au posibilitatea de a aplica pentru burse bazate pe excelenta, realizari academice si competitive sau burse sportive pentru sportivi remarcabili.

Un mare avantaj este cazarea, fiind garantata studentilor straini in campusul universitar, iar mancarea este adesea inclusa. Suma medie pentru acoperirea acestor costuri este de 13.000 USD. In plus, sunt necesari 6.000 USD-9.000 USD pentru cheltuieli personale, transport, materiale de studiu si multe altele, in functie de locatia universitatii.

Pentru fiecare student admis este necesara o viza de student din SUA. Este recomandat sa aplicati pentru aceasta cu cel putin 2 luni inainte de inceperea anului universitar. Este important sa depuneti un document care dovedeste resurse financiare suficiente pentru a acoperi cheltuielile de scolarizare si de trai pentru primul an.

PROGRAME DE STUDII IN AMERICA

PROGRAME

Afaceri si Management

Arhitectura

Arta si Design

Drept

Economie

Filologie

Finante, contabilitate, banci

Informatica

Inginerie

Medicina

Mass-media si comunicare

Psihologie

Stiintele naturii

Stiinte politice

Turism, Ospitalitate si Arte Culinare

CE ALTCEVA TE-AR PUTEA INTERESA?

Test de Orientare Profesionala

Scrisoarea de motivatie

Finantare

INTREBARI FRECVENTE

Cand sa aplici pentru studii in America?

Exista mai multe runde de admitere in SUA: early action, early decision (I and II), restrictive early action si regular decision. Aplicarea timpurie este pana la 1 noiembrie si este tipica pentru unele universitati din Ivy League. Termenul limita pentru aplicatiile standard este stabilit de fiecare universitate si este perioada din decembrie pana in mai.

Este necesar sa promovez examenul SAT pentru a aplica in SUA?

O cerinta standard pentru admiterea la universitatile de top din SUA este ca solicitantii sa obtina un scor bun in SAT si sa il depuna in momentul depunerii cererii. Din cauza pandemiei, cerinta privind examenele obligatorii a fost eliminata la majoritatea universitatilor; pentru mai multe detalii va rugam sa va adresati unui consultant educational care va indica universitatile care inca solicita acest examen.

Se acorda burse de studii complete?

Studentii pot primi finantare pentru a studia in Statele Unite direct de la universitate sau de la stat. Bursele complete sunt acordate studentilor exceptionali cu realizari internationale, de asemenea o categorie aparte pot fi considerate si bursele sportive cu merite deosebite in competitii.

Este necesara scrisoarea de motivatie pentru a aplica la o universitate din SUA?

O alta caracteristica pentru admiterea in SUA este completarea unor eseuri tematice, cu o limita de cuvinte/caractere. Anumite universitati pot solicita pana la 8 eseuri tematice; universitatile doresc sa vada partea creativa din fiecare candidat, fiind prima modalitate de a cunoaste candidatul, inainte de interviul ce preceda dosarul de admitere. Doar o parte dintre candidati sunt invitati la interviu, fiind primul semnal ca dosarul de admitere este considerat ca fiind unul bun. Interviul va fi ultima parte a admiterii, raspunsul fiind oferit intre 10-14 zile.

CONTACTEAZA UN CONSILIER EDUCATIONAL INTEGRALEDU

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSULTANTA

Completeaza formularul si programeaza o sedinta cu unul dintre consultantii nostri educationali.

Rezerva acum

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: