FILOLOGIE SI LINGVISTICA

Puterea cuvantului si valoarea eterna a literaturii

Ca disciplina, filologia este intersectia dintre critica literara, istorie si lingvistica. Aceasta stiinta studiaza textele literare, precum si sursele istorice orale si scrise, urmarind astfel dezvoltarea grupurilor de limbi si a limbilor individuale. In acelasi timp, lingvistica examineaza limba din punct de vedere tehnic - sunetul, structura si influenta sa asupra gandirii umane. Lingvistica moderna include, de asemenea, o viziune mai larga asupra culturii noastre lingvistice ca un intreg. Lingvistii studiaza dimensiunile intelectuale ale limbajului, ale comunicarii si impactul lor semnificativ asupra vietii noastre de zi cu zi. Prin studierea limbii relevante, se cunosc traditiile culturale si istorice ale statului, relatiile sociale dintre oameni si unele trasaturi specifice ale mostenirii lor istorice.  


 

Ce se invata?

Diferitele tipuri de filologie au ca subiect de studiu domeniul unei limbi specifice - engleza, spaniola, italiana, franceza, germana; limbi inrudite - filologie slava si romanica sau grupuri de limbi - filologie clasica (greaca veche si latina), studii orientale etc. Lingvistica include subiecte precum psihologia, lingvistica istorica, sociolingvistica, lingvistica descriptiva, lingvistica cognitiva, lingvistica comparata etc.

 

Deoarece aceste specializari sunt in primul rand academice, programele de invatamant includ, de asemenea, imbunatatirea pregatirii pentru efectuarea de cercetari, analiza academica, prezentarea si scrierea de texte stiintifice. Latura practica a programelor poate include traducerea, interpretarea si scrierea de texte creative, invatarea unei a doua limbi straine.

Ce cariere poti urma dupa absolvire?

Diplomele in filologie si lingvistica ofera oportunitati de angajare in sectoare precum educatie, cercetare, IT, comunicatii, in diverse organizatii guvernamentale si neguvernamentale, managementul informatiilor, servicii de afaceri etc. Absolventii pot incepe si o cariera academica in domeniul educational si/sau stiintific.

PROGRAME

Specializari in filologie

  • Educatia lingvistica aplicata
  • Limbi moderne
  • Filologie
  • Limbi moderne si business
  • Lingvistica
  • Limbi moderne si Studii Europene
TARI IN CARE POT FI STUDIATE PROGRAMELE DE FILOLOGIE

TARI

CE ALTCEVA TE-AR PUTEA INTERESA?

Teste de Orientare Profesionala

Scrisoarea de motivatie

Finantare

CONTACTEAZA UN CONSILIER EDUCATIONAL INTEGRALEDU

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSULTANTA

Completeaza formularul si programeaza o sedinta cu unul dintre consultantii nostri educationali.

Rezerva acum

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: