5 motive pentru a te inscrie la studii de master sau MBA in strainatate

10.02.2023

De ce sa studiezi un program de master sau MBA?


Vrei sa aplici la un program de master sau MBA in strainatate? Consultantii educationali IntegralEdu iti sunt alaturi pe tot parcursul procesului de aplicare. Participa la evenimentul Master's & MBA Virtual Event - pe langa informatii esentiale despre astfel de programe, iti facem legatura cu reprezentanti ai universitatilor de top din strainatate.

1. Imbunatatirea cunostintelor profesionale

Diploma de master este mai mult decat o modalitate de a-ti continua viata de student. Studiile de master sau MBA in strainatate iti ofera posibilitatea de a face upgrade la cunostintele si abilitatile dobandite in timpul programului de licenta, precum si de a te profila, astfel incat sa iti ocupi cu siguranta locul profesional visat. Programele de master in strainatate dureaza 1 sau 2 ani, in functie de domeniu si de curriculum. In majoritatea tarilor din Europa de Vest, principala cerinta pentru candidatii la un program de master este sa aiba o diploma de licenta intr-un domeniu similar. Pentru cei care nu indeplinesc aceasta conditie se ofera un an sau un semestru pregatitor pentru obtinerea creditelor necesare (asa-numitul pre-master).

2. Castiguri materiale mai mari

Un master in strainatate este o investitie suplimentara, asa ca e normal sa te intrebi: oare merita? Desigur, aceasta va fi una dintre cele mai bune investitii din viata ta. In foarte multe domenii profesionale, cu un master vei castiga mai mult decat cu o diploma de licenta in majoritatea tarilor.

In medie, absolventii de master isi gasesc job-uri mai repede si obtin posturi mai inalt calificate in comparatie cu cei ce nu au aceasta diploma.

3. Avansare in cariera

Poate ai reusit sa obtii un loc de munca grozav dupa studiile de licenta, dar nu poti avansa in companie decat intr-o anumita masura pentru ca nu ai suficiente cunostinte. Programul de master poate insemna o rampa de lansare in cariera ta, pentru ca vei putea aplica pentru posturi mai avansate, te vei califica automat pentru o marire de salariu si iti vei asigura un loc in companie ca angajat valoros.

4. Schimb de cariera sau specializare

Ai absolvit si sa nu vrei sa continui in domeniul studiat, sau ai realizat ca recalificarea pentru o profesie cu potential financiar mai mare ar fi o decizie buna? Primul pas spre acest obiectiv poate fi un program de master la o alta facultate. Un numar mare de programe de master in strainatate sunt disponibile pentru studentii de la facultati conexe. Al doilea pas este sa cercetezi si sa gasesti studii relevante.

5. Dezvoltare personala

Studiile de master sunt prin natura lor autonome. Asta inseamna ca trebuie sa te bazezi doar pe tine in aceasta perioada, ca trebuie sa-ti organizezi propria invatare si sa te incurajezi sa impingi intregul proces pana la capat. Profesorii sunt acolo pentru a te indruma, dar cea mai mare parte a muncii este responsibilitatea ta.

Nu intamplator acest grad de educatie incurajeaza dezvoltarea unei game largi de abilitati personale si profesionale, cum ar fi automotivarea, gestionarea timpului si independenta. De asemenea, daca ai decis sa-ti finalizezi masterul in strainatate, abilitatile tale de comunicare si inteligenta sociala vor fi puse la incercare. Vei fi deschis catre alte culturi, atitudini, moduri de gandire. In aceasta perioada se castiga increderea in sine profesionala. Toate aceste abilitati sunt de nepretuit in avansarea in cariera si in viata in general.

Vrei sa ai parte de toate aceste beneficii prin parcurgerea unui program de master sau MBA in strainatate? Participa la evenimentul Master's & MBA Virtual Event - pe langa informatii esentiale despre astfel de programe, iti facem legatura cu reprezentanti ai universitatilor de top din strainatate.

Stiri asociate

Open Call Volunteers | World Education Fair

De ce sa devii voluntar la targul educational World Education Fair? Ai sansa de a capata experienta profesionala atat in promovare, marketing, PR, social media, vanzari, cat si in ceea ce priv...
16.04.2024 Vezi mai mult

Nu se modifică admiterea pentru studenții din Olan...

Nu se înregistrează modificări în ceea ce privește admiterea studenților străini în Țările de Jos pentru anul universitar 2024-2025, iar informațiile despre o viitoare reducere drast...
11.02.2024 Vezi mai mult

Studiaza Arta, Design, Fashion si Media | Bursa pe...

Cea mai mare academie privata de artă din Italia - Nuova Accademia di Belle Arti (NABA), va acorda o bursă de până la 7.000 de euro celor mai talentați candidați din Romania. Concursurile...
06.02.2024 Vezi mai mult

Experiența lui Victor la universitate - Cum a gasi...

Experiența din universitate Am terminat studiile cu bine și am primit calificativul maxim la licență și master. Am terminat cursul "Computer Science" cu First Class și cursul de m...
21.12.2023 Vezi mai mult

Ce fac studentii romani din strainatate de sarbato...

Pentru cei plecati la studii in strainatate reprezinta o perioada in care trebuie sa ia multe decizii.  Sa merg acasa sau sa stau in destinatia de studiu?  Care este cea mai buna perioad...
20.12.2023 Vezi mai mult

Care sunt cele mai cautate destinatii si domenii d...

In urma targului de consultanta educationala World Education Fair, iti impartasim statisticile din baza de date IntegralEdu. Acestea arata interesul tinerilor si tendintele in educatia internatio...
06.11.2023 Vezi mai mult

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: