5 motive pentru a te inscrie la studii de master sau MBA in strainatate

10.02.2023

De ce sa studiezi un program de master sau MBA?


Vrei sa aplici la un program de master sau MBA in strainatate? Consultantii educationali IntegralEdu iti sunt alaturi pe tot parcursul procesului de aplicare. Participa la evenimentul Master's & MBA Virtual Event - pe langa informatii esentiale despre astfel de programe, iti facem legatura cu reprezentanti ai universitatilor de top din strainatate.

1. Imbunatatirea cunostintelor profesionale

Diploma de master este mai mult decat o modalitate de a-ti continua viata de student. Studiile de master sau MBA in strainatate iti ofera posibilitatea de a face upgrade la cunostintele si abilitatile dobandite in timpul programului de licenta, precum si de a te profila, astfel incat sa iti ocupi cu siguranta locul profesional visat. Programele de master in strainatate dureaza 1 sau 2 ani, in functie de domeniu si de curriculum. In majoritatea tarilor din Europa de Vest, principala cerinta pentru candidatii la un program de master este sa aiba o diploma de licenta intr-un domeniu similar. Pentru cei care nu indeplinesc aceasta conditie se ofera un an sau un semestru pregatitor pentru obtinerea creditelor necesare (asa-numitul pre-master).

2. Castiguri materiale mai mari

Un master in strainatate este o investitie suplimentara, asa ca e normal sa te intrebi: oare merita? Desigur, aceasta va fi una dintre cele mai bune investitii din viata ta. In foarte multe domenii profesionale, cu un master vei castiga mai mult decat cu o diploma de licenta in majoritatea tarilor.

In medie, absolventii de master isi gasesc job-uri mai repede si obtin posturi mai inalt calificate in comparatie cu cei ce nu au aceasta diploma.

3. Avansare in cariera

Poate ai reusit sa obtii un loc de munca grozav dupa studiile de licenta, dar nu poti avansa in companie decat intr-o anumita masura pentru ca nu ai suficiente cunostinte. Programul de master poate insemna o rampa de lansare in cariera ta, pentru ca vei putea aplica pentru posturi mai avansate, te vei califica automat pentru o marire de salariu si iti vei asigura un loc in companie ca angajat valoros.

4. Schimb de cariera sau specializare

Ai absolvit si sa nu vrei sa continui in domeniul studiat, sau ai realizat ca recalificarea pentru o profesie cu potential financiar mai mare ar fi o decizie buna? Primul pas spre acest obiectiv poate fi un program de master la o alta facultate. Un numar mare de programe de master in strainatate sunt disponibile pentru studentii de la facultati conexe. Al doilea pas este sa cercetezi si sa gasesti studii relevante.

5. Dezvoltare personala

Studiile de master sunt prin natura lor autonome. Asta inseamna ca trebuie sa te bazezi doar pe tine in aceasta perioada, ca trebuie sa-ti organizezi propria invatare si sa te incurajezi sa impingi intregul proces pana la capat. Profesorii sunt acolo pentru a te indruma, dar cea mai mare parte a muncii este responsibilitatea ta.

Nu intamplator acest grad de educatie incurajeaza dezvoltarea unei game largi de abilitati personale si profesionale, cum ar fi automotivarea, gestionarea timpului si independenta. De asemenea, daca ai decis sa-ti finalizezi masterul in strainatate, abilitatile tale de comunicare si inteligenta sociala vor fi puse la incercare. Vei fi deschis catre alte culturi, atitudini, moduri de gandire. In aceasta perioada se castiga increderea in sine profesionala. Toate aceste abilitati sunt de nepretuit in avansarea in cariera si in viata in general.

Vrei sa ai parte de toate aceste beneficii prin parcurgerea unui program de master sau MBA in strainatate? Participa la evenimentul Master's & MBA Virtual Event - pe langa informatii esentiale despre astfel de programe, iti facem legatura cu reprezentanti ai universitatilor de top din strainatate.

Stiri asociate

Teacher Training "Mind the Gap" (Online, Zoom)

INREGISTRARE GRATUITA   Obtine excelenta in predare de la profesori straini! Alatura-te training-ului gratuit, organizat de IntegralEdu si Bucksmore Education, special conceput pentru profesor...
09.01.2023 Vezi mai mult

Ce fac studentii romani din strainatate de sarbato...

Pentru cei plecati la studii in strainatate reprezinta o perioada in care trebuie sa ia multe decizii.  Sa merg acasa sau sa stau in destinatia de studiu?  Care este cea mai buna perioad...
23.12.2022 Vezi mai mult

Tilburg si-a pastrat statutul de cea mai buna univ...

Tilburg University, una dintre cele mai populare universitati din Olanda, si-a confirmat reputatia internationala pentru calitatea predarii si cercetarii in domeniile Business & Economie, Drept si...
23.11.2022 Vezi mai mult

De vorba cu Nina EULER VESTEY – Studenta la “Globa...

FONDATORUL „SAL PARADISE” Tara de origine: Germania Inceputul studiilor: septembrie 2021 Industrie: moda „WHEN YOU SEE THIS DEGRADATION OF THE ENVIRONMENT AND REALIZE IT’S YOU...
15.06.2022 Vezi mai mult

Studiaza MEDICINA in strainatate

Articolul dedicat studiului medicinei in strainatate, te ajuta sa descoperi raspunsurile la urmatoarele intrebari: Cand ar trebui sa incepi sa te pregatesti pentru aplicarea la scolile de medicina?...
07.06.2022 Vezi mai mult

Danemarca suspenda programele cu predare in limba...

Guvernul danez a anuntat planurile de a inchide majoritatea programelor cu predare in limba engleza cu admitere din septembrie anul viitor, 2022-2023. Modificarea acopera academiile si coleg...
05.07.2021 Vezi mai mult

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: