Acte necesare pentru interviul de viza – J1 Work and Travel SUA 2022

30.03.2022


Ambasada SUA reia interviurile de viza J1 Summer Work and Travel incepand cu 4 aprilie 2022, de luni pana vineri (exceptie sarbatorile legale) – te-ai inscris in programul Work and Travel USA? Daca nu, inca mai poti sa o faci – click here!

In acelasi timp, Ambasada SUA din Bucuresti continua sa proceseze vize tuturor studentilor eligibili prin intermediul “𝗜𝗡𝗧𝗘𝗥𝗩𝗜𝗘𝗪 𝗪𝗔𝗜𝗩𝗘𝗥” valabil pentru studentii care au mai avut o viza de tipul J1 emisa in ultimele 48 de luni.

*Pentru a putea sustine interviul de viza trebuie sa ai dreptul de munca din State – formularul DS-2019 (se elibereaza doar pe baza unui job, toate actele aduse la dosar si costul programului achitat integral)

Daca ai dosarul complet, coordonatorul de program te va contacta si programa pentru interviul de viza.

ADRESA Ambasadei este: Bdul Dr. Liviu Librescu nr. 4-6, Sector 1, Bucuresti.

ATENTIE! Trebuie sa tii cont de ora interviului si sa ajungi in fata Ambasadei doar cu 15 minute inainte de ora programata.

Totodata este recomandat sa porti o masca de protectie corect, sa respecti masurile de distantare si indicatiile de preventie epidemiologica in vigoare! Nu sunt necesare dovezi de vaccinare/trecere prin boala pentru sustinerea interviurilor.

ACTE PE CARE TREBUIE SA LE AI LA TINE:

  1. Pasaport in original
  2. Formularul DS 2019 – Este necesar documentul in original (se elibereaza doar pe baza unui job, toate actele aduse la dosar si costul programului achitat integral)
  3. Pagina de confirmare a formularului DS-160

Formularul DS-160 poate fi completat dupa ce formularul DS 2019 a fost emis, completeaza cu atentie deoarece toate informatiile vor fi verificate de un consul al Ambasadei SUA

5. Pagina de confirmare a programarii

Dupa ce coordonatorul de program finalizeaza programarea ta, vei primi un e-mail cu subiectul Appointment Confirmation de la adresa – no-reply@ustraveldocs.com pe care trebuie sa il printezi.

6. O poza tip viza SUA printata

Poza tip viza SUA – trebuie sa aiba dimensiunea 5cm X 5cm – fundal alb – facuta in studio foto (bluza/camasa orice culoare in afara de alb, fara ochelari, pentru fete: fara machiaj, fara cercei si cu parul prins pentru ca urechile sa fie vizibile). Mai exact, poza folosita la completarea formularului DS-160.

7. In cazul in care ai mai avut o viza J1, si te incadrezi pentru “INTERVIEW WAIVER“

  • Pasaport vechi (doar in cazul in care ai o viza SUA printata in acest pasaport)
  • Dovada faptului ca te-ai intors la timp, variante: Boarding Pass zbor intoarcere, scrisoare de la compania aeriana sau I-94 (il poti accesa prin acest link: aici.)

NU UITA: trebuie sa citesti brosura Wilberforce care cuprinde drepturile angajatilor temporari in SUA. Ai la dispozitie aici versiunea in romana sau versiunea in engleza.

Iti poti verifica statusul aplicatiei accesand site-ul aici.

CE FACI DUPA CE AJUNGI LA AMBASADA:

Odata ajuns, vei primi indicatii din partea ofiterilor de securitate. Urmatorul pas este sa intri in prima incapere unde vei trece de un filtru de control. Iti recomandam sa nu ai bagaje voluminoase la tine, acestea nefiind acceptate mai departe de acest punct. Dupa ce treci de control, urmeaza sa intri in cladirea unde se sustin interviurile. Ti se vor lua amprentele si vei fi chemat la unul dintre ghisee pentru a sustine interviul de viza. Un alt aspect de care trebuie sa tii cont, este codul vestimentar. iti recomandam sa te imbraci decent, pana la urma participi la un interviu oficial.

CE FACI DUPA INTERVIU:

FOARTE IMPORTANT: Imediat dupa ce iesi de la interviu, contacteaza coordonatorul tau de program pentru a anunta rezultatul interviului tau.

Daca ai fost acceptat, pasaportul ramane la Ambasada SUA urmand a fi expediat in zilele urmatoare. Incepand de anul acesta trebuie sa achiti o taxa de livrare a pasaportului, iti recomandam sa o achiti imediat dupa interviu.

Daca esti nerabdator, pe acest LINK poti urmari pasaportul (este necesar numarul tau de pasaport).

𝗚𝗘𝗧 𝗬𝗢𝗨𝗥 𝗝𝗢𝗕 𝗗𝗢𝗡𝗘 𝗔𝗡𝗗 𝗚𝗘𝗧 𝗬𝗢𝗨𝗥 𝗩𝗜𝗦𝗔 𝗔𝗣𝗣𝗥𝗢𝗩𝗘𝗗!

Succes la interviu! 😊

 

Cuvinte cheie:

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: