Burse disponibile pentru anul scolar 2021-2022

10.05.2021


Majoritatea scolilor independente ofera burse candidatilor cu aptitudini speciale. Acestea se traduc prin reducerea partiala a costurilor de scolarizare, iar procentele difera de la un caz la altul, in functie de bugetul anual alocat de fiecare institutie in parte.

Tipurile de burse pe care le intalnim sunt: academice, sportive, muzicale sau artistice (fie ca vorbim de arte plastice, performative etc.) si se acorda elevilor care dau dovada de performante deosebite intr-una dintre aceste arii.

Daca esti interesat de o astfel de bursa, adreseaza-te consultantilor educationali IntegralEdu pentru a afla care sunt etapele de pregatire pentru obtinerea acesteia.

Taunton School International, Marea Britanie

Taunton School International este o scoala incluziva, prietenoasa, progresista, locul in care tuturor elevilor li se ofera pregatirea si sprijinul de care au nevoie pentru a-si atinge potentialul.

Scoala ofera programele GCSE de 2 ani, pre-IB (1 an), IB, A-levels, BTEC.

Programul de burse este deschis oricarui aplicant cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani cu performante in domeniile: academic, artistic, muzical sau sportiv. Acest premiu recunoaste abilitatea remarcabila a elevului si ii ofera posibilitatea de a face parte din colectivul de elevi ai Taunton School.

Toti solicitantii de burse trebuie sa sustina un test de limba engleza si sa prezinte o scrisoare de intentie de 300 – 500 de cuvinte care sa evidentieze motivul pentru care se considera un candidat adecvat pentru bursa. Candidatii pot aplica pentru max. 2 domenii. Bursa este valabila pentru primul an de studiu.

Cuantumul bursei: Cu ocazia celebrarii a 25 de ani de existenta, Tanton School International ofera 10 burse ‚Foxcombe” in valoare de 25% reducere din taxele de scolarizare.

Deadline pentru aplicatii: 23 iulie 2021.

Cardiff Sixth Form College, Marea Britanie

Cardiff Sixth Form College (CSFC) este situat in capitala Tarii Galilor, Cardiff. Colegiul are o reputatie academica excelenta, 100% dintre absolventi fiind acceptati la universitati din Russell Group, inclusiv Oxbridge. Ani de-a randul s-a pozitionat in fruntea clasamentelor din Marea Britanie la rezultatele obtinute la examenele A-Levels. Programele suplimentare si experienta profesionala dobandita prin stagii practice sunt o premisa pentru alegerea informata a profesiei si pentru o cariera de succes. Predarea in clase mici, abordarea individuala si numeroasele activitati extrascolare sunt o garantie pentru parinti in ceea ce priveste investitiile facute. In procesul de invatare, elevii sunt sfatuiti cum sa utilizeze eficient timpul de pregatire.

Cuantumul bursei: pana la 50% din taxa de scolarizare pentru elevii internationali. In vederea admiterii, este necesar testul IELTS, iar pe langa interviul de admitere, se sustin teste la toate cele 4 materii de studiu la A-levels.

Earlscliffe College, Marea Britanie

Colegiul Earlscliffe ofera pregatire elevilor cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani, in vederea admiterii la cele mai competitive universitati. Institutia construita in 1870, ofera o atmosfera favorabila dezvoltarii armonioase a elevului, instruirea fiind centrata pe nevoie de invatare ale acestuia.

Cuantumul bursei: pana la 50% din taxa anuala (scolarizare + cazare si masa). Candidatii sustin teste de admitere la lb. engleza si matematica si un interviu de admitere.

Rochester Independent College, Marea Britanie

Rochester Independent College (RIC) este una dintre cele mai bune colegii cu internat din Anglia si pregateste elevii pentru universiati competitive si profesii cheie. RIC pregateste in vederea admiterii la universitatii in domeniul stiintelor si matematicii cat si in domeniul artelor creative si vizuale. Parte din grupul educational Dukes Education, RIC ofera cea mai buna pregatire viitorilor candidati la Oxford, Cambridge, Russell Group sau US Ivy League. La RIC este posibil sa se studieze programul A-levels cu durata de doi ani – durata standard, 18 luni sau, pentru elevii foarte bine pregatiti, intr-un an de studiu. De asemenea, se ofera cursuri GCSE de un an, de doi ani si un curs Pre A-level pentru elevii internationali.

Nu există uniforma, iar elevii si personalul isi spun pe nume.

Se ofera un numar redus de burse academice si artistice. Bursele de arta si design sunt oferite in urma prezentarii unui portofoliu, a unui test de desen si a unui interviu.

Cuantumul bursei: bursa pentru A-levels acopera până la 30% din taxe si se acordă in urmatoarele domenii:

Matematica si Stiinte, Stiinte Sociale, Film si mass-media, Artele creative și spectacolului

D’Overbroeck’s College, Oxford, Marea Britanie

Colegiul are o reputatie academica excelenta si este potrivit pentru elevii independenti, foarte motivati si ambitiosi, care vizeaza aplicarea la universitati de prestigiu precum Oxford si Cambridge, Imperial, LSE, UCL, Newcastle, Leeds, etc. Nivelul academic de predare, atmosfera prietenoasa neoficiala, relatiile elev-profesor bazate pe incredere si participarea activa a elevilor in procesul de invatare stau la baza rezultate-lor bune la examenele finale. D’Overbroeck’s College ofera Friendship Ambassador Award elevilor admisi in programul de IGCSE ce doresc sa joace un rol activ in viata scolara. Bursele oferite pentru programul A-levels recunosc performantele acadmice, artistice (muzica, arte vizuale, teatru, film/ videp/ fotografie), media (jurnalism) sau sportive ale candidatilor.

Cuantumul bursei:

IGCSE: pana la 6000 GBP din taxa de scolarizare

Sixth Form: maxim 25% din taxa de scolarizare

Oxford Sixth Form College, Marea Britanie

Oxford Sixth Form College este un colegiu independent care ofera programele educationale GCSE, A-Level si BTEC. De-a lungul anilor, si-a conturat o reputatie excelenta pentru buna pregatire oferita elevilor pentru examenele publice, iar metodele de predare alese sunt asemanatoare cu cele de la universitatile Cambridge sau Oxford. Colegiul este situat in epicentrul universitar al orasului Oxford, pe King Edward Street.

Cuantumul bursei: acopera pana la 40% din taxa de scolarizare pentru elevii admisi in programele GCSE, A-levels sau BTEC. Domeniile de studiu pentru care se ofera burse: medicina, stomatologie, medicia veteri-nara, inginerie, drept, arta, business. Pe langa testul de limba engleza si interviu academic, candidatii sus-tin teste in functie de domeniul pe care urmeaza sa-l aprofundeze.

Oxford International College, Marea Britanie

Oxford International College este scoala selectiva ce ofera programele GCSE, A-levels si o serie de cursuri intensive, de scurta durata. OIC se claseaza pe locul 1 in randul scolilor independente din UK in ceea ce proveste media rezultatelor obtinute la A-levels de catre absolventi. Elevii au sansa sa studieze intr-un mediu care sustine dezvoltarea lor personala si academica, bucurandu-se, de asemenea, de viata culturala a acestui oras frumos. Situat la scurta distanta de mers pe jos de centrul orasului Oxford, colegiul atrage elevi din intreaga lume ce formeaza o comunitate diversa si plina de viata. Elevii studiaza sub indrumarea unora dintre cei mai competenti profesori din Oxford, experti in domeniul lor de activitate, majoritatea fiind fosti studenti ai universitatii Oxford.

Cuantumul bursei: acopera pana la 50% din taxa de scolarizare. Pe langa testul de limba engleza si interviu academic, candidatii sustin teste la toate materiile pe care urmeaza sa le studieze la A-levels.

Kensington Park School, Londra, Marea Britanie

Kensington Park School este o scoala independenta noua, situata in inima Londrei, care se adreseaza elevilor cu varsta cuprinsa intre 11 si 18 ani. Scoala este noua, insa conducerea si profesorii scolii au o experienta indelungata si au obtinut rezultate notabile la unele dintre cele mai bune scoli din Marea Britanie. Directorul departamentului de economie, profesori experimentati de matematica si stiinte si membri din conducerea scolii, vin de la renumita scoala St. Paul. O buna parte dintre acestia au peste 25 de ani de experienta in pregatirea elevilor pentru obtinerea unor rezultate exceptionale la examenele GCSE si A-Level si in pregatirea acestora pentru admiterea la universitati din Russell Group si din Ivy League.

Tipuri de burse: academice, pentru talente artistice/muzicale si sportive.

Cuantumul bursei: Acesta variaza de la caz la caz, in functie de performantele candidatilor.

Bursele academice pentru admitere in programul A-levels in anul 2021-2022, pot coperi 30- 40% din taxele de scolarizare.

DLD Colleges, Marea Britanie

Grupul de colegii Abbey DLD este format din trei colegii independente situate in Cambridge, Londra și Manchester. Ofera programele de studii: GCSE, A-Level, BTEC, Foundation. Din 1931, Abbey DLD a oferit o educatie de calitate superioara si a pregatit pentru destinatii universitare de top. Colegiile folosescmetode de predare inovatoare, in special prin adresarea nevoilor individuale ale fiecarui student. Predarea se face in clase mici, cu teste periodice pentru a evalua progresul. Unii dintre profesori sunt membri ai comisiilor nationale de examinare.

Profesorii sunt specialisti in materie, absolventi ai universitatilor de top si cu o vasta experienta in predarea curriculumului din Marea Britanie.

Cuantumul bursei: Grupul de colegii Abbey DLD ofera burse de pana la 40% (50% DLD London) din taxele de scolarizare. Valoarea maxima a bursei va fi oferita candidatilor cu rezultate exceptionale la scoala anterioara si la testele de admitere la Abbey DLD.

Collège & Lycée Saint-Charles, Elvetia

Infiintata in 1897, Collège & Lycée Saint-Charles este o scoala privata din Elvetia, care se distinge printr-un sistem de valori inspirat de umanism. Aici, cunostintele si individul sunt in prim plan, iar scoala face tot ce este posibil pentru a face din elevii sai, viitori adulti-cetateni ai lumii. Saint-Charles incurajeaza si sustine curiozitatea si sentimentul de toleranta si libertate, si cauta in mod constant un echilibru intre traditie si avangarda.

Cuantumul bursei: se acorda burse (Prestige scholarships) elevilor ce aplica pentru programul IB (International Baccalaureate) si Middle Year Programme. Cuantumul bursei este de 5000 CHF/ an (10.000 CHF/ 2 ani), dar, pentru candidati exceptionali, bursele oferita pot fi si mai mari.

St Bees School, Marea Britanie

Scoala St Bees are peste 430 de ani de existenta, fiind una dintre cele mai vechi scoli din Anglia – reabilitata recent, noua St Bees isi trage traditiile din aceste radacini. Situata la marginea parcului national Lake District din patrimoniul mondial UNESCO, St Bees pregateste elevi cu varste intre 11 si 18 ani. Programele disponibile elevilro internationali sunt: GCSE (curs de 2 ani si curs de 1 an) si A- levels. Prin Global Awarness Programme, fiecare elev invata abilitati esentiale de viata care il vor ajuta sa isi dezvolte increderea si abilitatile de lucru in echipa. Scoala are un concept unic de fuziune a rigorii academice a unui curriculum britanic cu trasaturi precum munca in echipa si leadership skills, alaturi de trasaturi de caracter occidentale, cum ar fi munca, profunzimea si determinarea.

Cuantumul bursei: Scoala pune la dispozitie mai multe tipuri diferite de burse pentru anul 2021, care pot contribui cu o reducere a taxei anuale de pana la 50%. Acestea sunt: burse academice, artistice, sportive, in domeniul ingineriei (STEM).

Cuvinte cheie:
Licee in strainatate

Stiri asociate

Este Marea Britanie inca standardul de aur al educ...

În ciuda contribuțiilor economice și a excelenței academice, provocări precum Brexit și noile reforme în domeniul educației pot pune în pericol statutul său pe scena mondială. &Icir...
24.04.2024 Vezi mai mult

Liceele de tip boarding din Elveția: ușa către op...

Liceele din Elveția au fost considerate de mult timp un bilet de intrare în lumea oportunităților de viitor pentru elevii din întreaga lume, inclusiv pentru cei din România. Aceste i...
21.12.2023 Vezi mai mult

Liceu international in Barcelona | Boarding school...

Scoala Internationala Hamelin-Laie este un boarding school de prestigiu situat in Barcelona. Scoala este aprobata de MEC (Ministerul Educatiei si Culturii din Spania) si autorizata de Centrul Internat...
18.06.2023 Vezi mai mult

Castiga una dintre bursele exclusive oferite de ca...

Colegiul este cunoscut pentru rata sa de succes de 100% la examenele de absolvire. Acest rezultat se datoreaza nivelului ridicat al educatiei bilingve (EN - FR) pe care profesorii o transmit elevilor....
12.06.2023 Vezi mai mult

Reusita la GCSE: Povestea lui Dragoș

Dragos este un elev roman care a terminat cu succes programul GCSE la Kings London, promovand cu 3 A si un B, iar acum avanseaza cu studiul Matematicii, Politicii si Psihologiei la A-Levels. Citeste...
08.02.2023 Vezi mai mult

Burse disponibile pentru anul scolar 2023-2024

Majoritatea scolilor independente ofera burse candidatilor cu aptitudini speciale, in functie de bugetul stabilit anual de catre institutie. Bursele reduc partial costurile de scolarizare, se ofera de...
13.01.2023 Vezi mai mult

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: