Burse disponibile pentru anul scolar 2023-2024

13.01.2023

Burse pentru licee in strainatate


Majoritatea scolilor independente ofera burse candidatilor cu aptitudini speciale, in functie de bugetul stabilit anual de catre institutie. Bursele reduc partial costurile de scolarizare, se ofera de obicei pentru un ciclu de studiu (de ex. GCSE, A-levels/ IB), procentele difera de la o institutie la alta si depind de rezultatele candidatului la probele de admitere.

Bursele pot fi academice, sportive sau artistice (arte plastice, muzica, teatru etc.) si se acorda elevilor care dau dovada de performante deosebite intr-una dintre aceste arii.

Daca esti interesat de o astfel de bursa, adreseaza-te consultantilor educationali IntegralEdu pentru a afla care sunt etapele de pregatire pentru obtinerea acesteia.

Mai jos, o selectie a burselor disponibile pentru anul academic 2023-2024:

St. Clare’s, Oxford

Colegiul St. Clare’s din Oxford se bucura de reputatia unei scoli ce ofera un program IB de prim rang si este unul din putinele colegii care organizeaza seminarii pentru instruirea si calificarea profesorilor. Fondat in anul 1953, acesta combina cu succes metoda actuala si progresiva de invatare cu traditiile indelungate, ce fac din Oxford una din capitalele invatamantului mondial.

Scoala este situata in eleganta suburbie Summertown din vestul Oxfordului si se adreseaza elevilor cu varste intre 15 si 19 ani. Programe oferite: Pre-IB, IB, Foundation.

Filosofia scolii este ca fiecare elev trebuie sa se dezvolte ca o individualitate intr-un mediu degajat, stimulandu-se gandirea creativa, imbogatirea conceptiilor despre lume si toleranta in relatiile cu ceilalti. In colegiu, invata elevi de aproximativ 40 de nationalitati. Toti profesorii sunt calificati, experti in domeniul lor de activitate. Colegiul se mandreste cu realizarile impresionante la examenele IB din fiecare an.

Burse disponibile: numar limitat de burse care acopera partial sau integral taxele programului International Baccalaureate (ultimii 2 ani de liceu).

Deadline aplicatii: 27 ianuarie 2023

Rochester Independent College, Rochester

Rochester Independent College (RIC) face parte din grupul Dukes Education, accepta elevi in regim de internat pentru programele GCSE si A levels. Scoala doreste sa reprezinte o alternativa a scolii tarditional britanice, orientandu-se catre nevoia de invatare ale elevului tratat ca un tanar adult, promovand gandirea critica, creativitatea si individualitatea. Scoala de tip internat a fost inaugurata in 1984 fiind specializata initial pe programul Sixth Form (A-levels), matematica si stiinte exacte. De atunci, colegiul a fost recunoscut si pentru domeniile: Art, English Literature, Film Studies.

Burse disponibile: bursa de max. 20% reducere din taxele scolare pentru domeniile: matematica si stiinte, stiinte sociale, film & media, creative & performing arts. Scoala acorda si burse sociale (max. 50% din taxele scolare). Bursa in domeniul artelor, Ralph Steadman Art & Design Scholarship este acordata o data la 2 ani prin competitie si poate acoperi integral taxele de scolarizare.

Kent College, Canterbury

Kent College a fost fondat in anul 1885, iar din 1970 functioneaza ca scoala mixta de zi siin regim de pensiune. Este situat in comitatul Kent si detine doua campusuri, unul pentru scoala primara si altul pentru liceu, aflate la aproximativ o mila unul de celalalt. Scoala primara este situata in apropierea satului pitoresc Harbledown, iar liceul se afla in imprejurimile orasului istoric Canterbury din sud-estul Angliei. Londra este la numai o ora de mers cu trenul, iar portul si tunelul La Mancha la numai 20 de minute de mers cu masina.

Kent College se distinge prin atmosfera prietenoasa si placuta. Parintii sunt in legatura permanenta cu personalul scolii, iar pregatirea solida a consilierilor constituie o garantie pentru progresul fiecarui elev. Sportul, muzica, arta si celelalte activitati extrascolare sunt extrem de populare si ofera multiple posibilitati de exprimare.

Programe disponibile: 2 years GCSE, 1 year GCSE, A levels, IB.

Burse disponibile: academica, IB, arta, design, teatru, muzica, sport.

Cuantumul bursei se stabileste de catre scoala in urma testarii specifice in functie de domeniul ales si a interviului.

Cardiff Sixth Form College, Cardiff

Cardiff Sixth Form College (CSFC) este situat in capitala Tarii Galilor, Cardiff. Colegiul are o reputatie academica excelenta, majoritatea absolventilor fiind acceptati la universitati din Russell Group, inclusiv Oxbridge. Ani de-a randul s-a pozitionat in fruntea clasamentelor din Marea Britanie la rezultatele obtinute la examenele A-Levels. Programele suplimentare si experienta profesionala dobandita prin stagii practice sunt o premisa pentru alegerea informata a profesiei si pentru o cariera de succes. Predarea in clase mici, abordarea individuala si numeroasele activitati extrascolare sunt o garantie pentru parinti in ceea ce priveste investitiile facute. In procesul de invatare, elevii sunt sfatuiti cum sa utilizeze eficient timpul de pregatire.

Burse disponibile: bursa academica pana la 50% din taxa de scolarizare pentru elevii internationali. In vederea admiterii, este necesar testul IELTS, iar pe langa interviul de admitere, se sustin teste la toate cele 4 materii de studiu la A-levels si un test de abilitati cognitive.

Oxford Sixth Form College, Oxford

Oxford Sixth Form College este un colegiu independent care ofera programele educationale GCSE, A-Level si BTEC. De-a lungul anilor, si-a conturat o reputatie excelenta pentru buna pregatire oferita elevilor pentru examenele publice, iar metodele de predare alese sunt asemanatoare cu cele de la universitatile Cambridge sau Oxford. Colegiul este situat in epicentrul universitar al orasului Oxford, pe King Edward Street.

Burse disponibile: acopera pana la 40% din taxa de scolarizare pentru elevii admisi in programele A-levels sau BTEC. Domeniile de studiu pentru care se ofera burse: medicina, stomatologie, medicia veterinara, inginerie, drept, arta, business. Pe langa testul de limba engleza si interviu academic, candidatii sustin teste in functie de domeniul pe care urmeaza sa-l aprofundeze.

Oxford International College, Oxford

Oxford International College este un liceu selectiv ce ofera programele GCSE, A-levels si o serie de cursuri intensive, de scurta durata. OIC se claseaza pe locul 1 in randul scolilor independente din UK in ceea ce proveste media rezultatelor obtinute la A-levels de catre absolventi. Elevii au sansa sa studieze intr-un mediu care sustine dezvoltarea lor personala si academica, bucurandu-se, de asemenea, de viata culturala a acestui oras frumos. Situat la scurta distanta de mers pe jos de centrul orasului Oxford, colegiul atrage elevi din intreaga lume ce formeaza o comunitate diversa si plina de viata. Elevii studiaza sub indrumarea unora dintre cei mai competenti profesori din Oxford, experti in domeniul lor de activitate, majoritatea fiind fosti studenti ai universitatii Oxford.

Burse disponibile: acopera pana la 50% din taxa de scolarizare. Pe langa testul de limba engleza, testul de abilitati cognitive si interviul academic, candidatii sustin teste la toate materiile pe care urmeaza sa le studieze la A-levels.

Abbey DLD, Londra/ Manchester/ Cambridge

Grupul de colegii Abbey DLD este format din trei colegii independente situate in Cambridge, Londra și Manchester. Ofera programele de studii: GCSE, A-Level, BTEC, Foundation. Din 1931, Abbey DLD a oferit o educatie de calitate superioara si a pregatit pentru destinatii universitare de top. Colegiile folosesc metode de predare inovatoare, in special prin adresarea nevoilor individuale ale fiecarui student. Predarea se face in clase mici, cu teste periodice pentru a evalua progresul. Unii dintre profesori sunt membri ai comisiilor nationale de examinare.

Profesorii sunt specialisti in materie, absolventi ai universitatilor de top si cu o vasta experienta in predarea curriculumului din Marea Britanie.

Burse disponibile:

DLD London: Alpha Scholars programme oferit prin concurs (10 burse disponibile anual pentru elevi internationali) cu reducere de max. 50% din taxele de scolarizare. Domenii: Humanities, Economics, Science. Valoarea maxima a bursei va fi oferita candidatilor cu rezultate foarte bune la scoala anterioara, interviul academic si la testele de admitere.

Abbey College Cambridge: bursa presupune o reducere de max. 30% din taxa de scolarizare si va fi oferita in urma testului de admitere si al interviului

Abbey College Manchester: bursa presupune o reducere de max. 20% din taxa de scolarizare si va fi oferita in urma testului de admitere si al interviului

Deadline aplicatii: 31 martie 2023

ACS Cobham, Cobham (Surrey)

ACS Cobham International School este una dintre foarte putinele scoli care ofera laolalta programul educational International Bacalaureate Diploma Programme (IBDP) si US High School Diploma (inclusiv Advanced Placement – AP). Situata in comitatul Surrey, intr-un campus cu o suprafata de 128 de acri si la doar 30 de minute de Londra, scoala este “o casa departe de casa” pentru 110 copii, baieti si fete, cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani.

ACS are experienta de peste 30 de ani de predare a IB-ului. In randul destinatiilor universitare ale absolventilor se numara nume cu rezonanta din Russell Group (precum: King’s College, LSE, Imperial College, Cambridge, Oxford etc.) si Ivy League (Cornell University, Princeton University, Harvard University, Yale University, Stanford University, MIT etc.). De asemenea, scoala pune accentul pe sport, arte, pe programe de leadership – toate aceste activitati contribuie la formarea unor personalitati puternice, independente si armonioase.

Burse disponibile: Premier International Award (oferit pentru elevii romani recomandati de IntegralEdu) de max 40% reducere din costurile pentru pensiunea completa (boarding)

St Bees School, Saint Bees (Cumbria)

Scoala St Bees are peste 430 de ani de existenta, fiind una dintre cele mai vechi scoli din Anglia – reabilitata recent, noua St Bees isi trage traditiile din aceste radacini. Situata la marginea parcului national Lake District din patrimoniul mondial UNESCO, St Bees pregateste elevi cu varste intre 11 si 18 ani. Programele disponibile elevilor internationali sunt: GCSE (curs de 2 ani si curs de 1 an) si A- levels. Prin Global Awarness Programme, fiecare elev invata abilitati esentiale de viata care il vor ajuta sa isi dezvolte increderea si abilitatile de lucru in echipa. Scoala are un concept unic de fuziune a rigorii academice a unui curriculum britanic cu trasaturi precum munca in echipa si leadership skills, alaturi de trasaturi de caracter occidentale, cum ar fi munca, profunzimea si determinarea.

Burse disponibile: Scoala pune la dispozitie o bursa academica ce poate contribui cu o reducere a taxei anuale de pana la 40%. In plus, pentru aplicatiile depuse in luna ianuarie 2023, nu se achita taxa de inregistrare/registration fee (100 GBP).

St. Andrews College, Cambridge

St. Andrews College infiintat in 1976 face parte din grupul educational Dukes si este situat in apropierea centrului orasului Cambridge. Elevii sunt grupati in clase mici (6-7 pers.), au tutore personal si pot participa la programul de pregatire Oxbridge. Programe oferite: Pre Alevel, A-level, Foundation.

Burse disponibile: bursa academica de max. 75% reducere din taxele de scolarizare pentru programul A-levels si de max. 35% pentru Pre-Alevel si Foundation. Candidatii sustin teste de engleza, matematica, interviu si teste specifice pentru combinatia de materii aleasa pentru studiu la A-levels.

David Game College, Liverpool

Campusul nou inaugurat in Liverpool de colegiul David Game beneficiaza de experienta de peste 65 de ani a colegiului cu acelasi nume, din Londra. David Game College Liverpool in parteneriat cu Steven Gerrard Academy, ofera elevilor posibilitatea de a studia programul A-levels si in acelasi timp de a se alatura academiei de fotbal de elita, Steven Gerrard. Elevii au la dispozitie mai multe variante pentru cazare: familie gazda, resedinta academiei Steven Gerrard sau o resedinta aflata la 15min de colegiu, care gazduieste studenti internationali ce studiaza in Liverpool.

Burse disponibile: max. 50% reducere din taxa de scolarizare pentru programul A-levels.

MPW Colleges, Londra/Cambridge/Birmingham

MPW Group a fost fondat in 1973 de catre trei absolventi ai Universitatii Cambridge, se constituie din trei colegii distincte, situate in Londra, Cambridge si Birmingham, si ofera programe de studiu flexibile si diversificate. Colegiile sunt administrate dupa un model de management unic si impartasesc principii si metode comune de studiu. Reputatia excelenta se datoreaza reunirii urmatoarelor concepte: metode individuale de studiu, conforme cu nevoile si obiectivele concrete ale elevilor; studiu in grupe mici de maximum 8 cursanti; orientare practica a cursurilor; programa scolara echilibrata si flexibila, cu o mare varietate de materii si posibilitati de combinare; monitorizare permanenta a progresului fiecarui elev; orientare profesionala si suport pe durata procesului de admitere la universitate. O atentie deosebita se acorda insusirii tehnicilor de examinare.

MPW publica propriile manuale si materiale de studiu pentru majoritatea materiilor predate, iar cei mai multi dintre profesori au doctoratul in stiinte si fac parte din comisiile de evaluare la materiile pe care le predau. Atmosfera placuta si relaxata contribuie la dezvoltarea creativitatii, autodisciplinei, precum si la formarea competentelor de cercetare, analiza si munca in echipa.

Burse disponibile: bursa academica si bursa in domenii creative (arta, teatru, muzica) de max. 40% reducere din taxa de scolarizare.

Kings Colleges, Londra/ Bournemouth/ Oxford/ Brighton

Kings Colleges sunt unul din principalele grupuri de colegii internationale din Marea Britanie care ofera programe specializate pentru integrarea cu succes in sistemul de invatamant britanic si pentru inscrierea la universitati britanice de elita. Colegiile sale au fost premiate an de an de catre guvernul Marii Britanii si de reprezentantii sistemului educational britanic, pentru succes in intreaga activitate desfasurata.

Vom anunta in curand o competitie pentru burse! Stay close!

Stiri asociate

Este Marea Britanie inca standardul de aur al educ...

În ciuda contribuțiilor economice și a excelenței academice, provocări precum Brexit și noile reforme în domeniul educației pot pune în pericol statutul său pe scena mondială. &Icir...
24.04.2024 Vezi mai mult

Liceele de tip boarding din Elveția: ușa către op...

Liceele din Elveția au fost considerate de mult timp un bilet de intrare în lumea oportunităților de viitor pentru elevii din întreaga lume, inclusiv pentru cei din România. Aceste i...
21.12.2023 Vezi mai mult

Liceu international in Barcelona | Boarding school...

Scoala Internationala Hamelin-Laie este un boarding school de prestigiu situat in Barcelona. Scoala este aprobata de MEC (Ministerul Educatiei si Culturii din Spania) si autorizata de Centrul Internat...
18.06.2023 Vezi mai mult

Castiga una dintre bursele exclusive oferite de ca...

Colegiul este cunoscut pentru rata sa de succes de 100% la examenele de absolvire. Acest rezultat se datoreaza nivelului ridicat al educatiei bilingve (EN - FR) pe care profesorii o transmit elevilor....
12.06.2023 Vezi mai mult

Reusita la GCSE: Povestea lui Dragoș

Dragos este un elev roman care a terminat cu succes programul GCSE la Kings London, promovand cu 3 A si un B, iar acum avanseaza cu studiul Matematicii, Politicii si Psihologiei la A-Levels. Citeste...
08.02.2023 Vezi mai mult

Viata unui elev din Romania la Sidcot School, din...

Teodor, din Iasi, a plecat in anul 2018, pentru primul an de GCSE. Acum Teodor este Head of Students la Sidcot School, in Marea Britanie, si ne va povesti despre viata elevilor acolo. &nb...
04.11.2021 Vezi mai mult

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: