Cum ma pregatesc pentru interviul de viza?

17.03.2023

Tips & Tricks Viza J1 pentru Work & Travel USA


Felicitari! Mai ai putin si pleci in America! Mai este un singur pas de facut: interviul de viza. Si contrar a ceea ce ai auzit, interviul nu este dificil, dar trebuie sa te pregatesti inainte putin si succesul va fi 100% garantat.

Interviul de viza pentru programul de Work and Travel USA, in ochii multor studenti, poate parea cel mai important pas in drumul spre SUA, pentru ca odata ce viza J1 este obtinuta, nimic nu te mai poate opri in a-ti indeplini visul.

Da, emotiile sunt inevitabile, dar scopul nostru este de a te ajuta sa treci cu succes interviul. Mai jos vei regasi cateva sfaturi care sa te ajute in acest proces.

📍1. Du-te odihnit la interviu! 
Da, cele minim 8 ore de somn sunt esentiale pentru a avea mintea relaxata. 

📍2. Asigura-te ca ai citit Wilberforce-pamphlet!
Este esential sa stii care iti sunt drepturile pe perioada in care vei munci in SUA.

📍3. Asigura-te ca iti cunosti foarte bine oferta de munca si locul unde vei sta pe perioada verii!
Este esential sa stii unde si de ce pleci. 

📍4. Fii punctual!
E important sa fii la Ambasada cu cel putin 10 min inainte de ora programarii.

Sfatul nostru este sa ajungi cat de devreme poti (nu chiar 6 dimineata, doar in cazul in care vii din afara Bucurestiului si atunci ai ajuns cu trenul/masina), ora de programare nu se respecta si vei fi nevoit sa astepti la o coada afara si la altele in interiorul ambasadei. Fiind foarte multi studenti care sustin interviul, coada se va face pe principiul „primul venit, primul servit”.

📍5. Fii natural! 
Interviul dureaza doar cateva minute, timp in care consulul iti va adresa cateva intrebari uzuale, la care trebuie sa raspunzi cat mai natural.

Din acest motiv, este indicat sa porti incaltaminte comoda pentru ca vei avea ceva de asteptat in picioare si sa fii imbracat decent.

Nu iti lua bagaje mari cu tine pentru nu vei avea voie sa intrii cu ele. La intrarea in ambasada vei fi controlat ca intr-un aeroport.

Dupa ce vei trece de securitate, vei mai astepta si la o alta coada in interior. Aici ti va cere foaia de confirmare si vei primi dosarul pentru viza care contine actele pe care le-ai tot adus tu la agentie.

Sunt mai multe ghisee unde consulii sustin interviul si veti fi despartiti de un geam din sticla. Cand vine randul tau la un ghiseu liber, ii vei da dosarul, ti se vor inregistra amprentele si apoi urmeaza intrebarile.

Ce documente trebuie sa iei cu tine la interviul de viza:

 • Pasaportul in original;
 • Confirmarea formularului DS-160;
 • Permis de munca;
 • Daca ai mai fost plecat prin programul Work and Travel USA, trebuie sa ai si boarding pass-ul in original, pentru a dovedi ca te-ai intors la timp.

Ce intrebari poti primi:

 • Unde esti student? In ce an? Ce specializare?
 • La ce angajator vei lucra? In ce zona?
 • Pe ce data pleci? (in cazul in care pleci inainte de terminarea sesiunii de pe semestrul al doilea, este important sa metionezi daca esti intrebat, ca ai vorbit cu profesorii si vei sustine examenele mai devreme)
 • Ce alte tari ai mai vizitat?
 • Ce vrei sa vizitezi in State?
 • De ce vrei sa pleci in State?

Sa nu raspunzi ca te vei duce pentru bani. Obiectivele programului Work and Travel sunt: sa iti faci prieteni noi, sa iti imbunatatesti engleza, sa experimentezi cultura Americana, sa vizitezi locuri pe care le-ai vazut in filme, sa inveti sa te descurci pe cont propriu etc

 • Ce vei face la toamna, cand se termina programul?

ATENTIE! Este foarte important sa raspunzi ca iti vei continua studiile in Romania, sa nu dai de inteles ca vrei sa ramai in SUA. Daca esti in an terminal, trebuie sa iti pregatesti un raspuns: ca vei incepe un noua facultate/master si sa iti pregatesti si un exemplu, sau ca ai primit o oferta de munca sau iti continui contractul de la prezentul angajator etc. Important este sa spui ca te intorci in Romania.

 • Intrebari surpriza, care nu au nicio legatura cu tine sau cu programul Work and Travel insa scopul acestora este ca ofiterii consulari sa se asigure ca intelegeti ce sunteti intrebati si puteti oferi un raspuns

Cum stiu daca am luat sau nu viza - Raspunsul il vei afla pe loc, cel mai probabil ofiterul consular iti va ura “Have a great summer J”.  Daca vei lua viza, iti vor opri pasaportul ca sa-ti puna viza, restul documentelor ti le vor returna.

Daca nu vei lua viza (speram sa nu fie insa cazul), ti se vor returna toate documentele. Poti da un al doilea interviu de viza, insa acesta se sustine doar in ultimele 2 saptamani din luna iunie, trebuie achitata din nou taxa de viza si trebuie sa apara o schimbare la dosarul tau de viza.

Cum intru in posesia pasaportului cu viza – in functie de varianta mentionata de tine la momentul programarii, il vei ridica de la sediul FedEx (vei primi mail sau sms cand poti merge sa ridici pasaportul) sau il vei primi acasa, pentru care va trebui sa platesti o taxa celor de la FedEx.

Iti dorim multa bafta la interviul de viza si nu uita sa zambesti! 

Go live the real american experience! Agentii Work & Travel USA IntegralEdu iti stau la dispozitie pentru a te ajuta cu alegerea jobului, costurile programului, si in tot procesul de aplicare. Daca nu esti din Bucuresti si vrei sa aplici pentru programul Work and Travel USA, trebuie sa stii ca avem birouri peste tot in tara. Consultatii nostri Work and Travel USA te asteapta in Bucuresti, Iasi, Craiova, Constanta si Galati.

Cuvinte cheie:
Work&Travel USA

Stiri asociate

Cum poti pleca in State cu Creditul Work and Trave...

Vrei sa vizitezi America, sa traiesti o super experienta prin programul Work and Travel, dar fondurile tale sunt limitate? S-ar putea sa avem o solutie care sa iti ia aceasta grija de pe cap. Banca Tr...
06.05.2024 Vezi mai mult

Atlas cultural – Do’s and Don’ts in America

In ciuda procedurilor dificile pe care este posibil sa le fi indurat pentru a ajunge in SUA, inclusiv problemele legate de vize, controalele de securitate din aeroport si altele asemenea, Statele Unit...
19.12.2023 Vezi mai mult

Aventuri epice din Work and Travel USA

MIHAELA PRICOP: „Cum este de asteptat, parerea mea despre proiectul Work and Travel USA (cum cred ca este a tuturor participantilor acestui proiect) este una uimitoare. Am avut parte d...
19.12.2023 Vezi mai mult

5 lucruri de facut in Work and Travel USA

Experienta Work and Travel in tara tuturor posibilitatilor ne ofera oportunitati nelimitate pentru amintiri de neuitat, emotii unice si prietenii pe viata! Oricine a petrecut macar o vara i...
13.12.2023 Vezi mai mult

My American Experience: once in a life time – Teod...

Mă numesc Teodora, sunt din București și am 26 de ani. Sunt fostă participantă a programului de schimb cultural „Work and Travel USA”, cea mai recentă plecare spre Statele Unite...
07.12.2021 Vezi mai mult

Top 10 lucruri pe care sa le faci in Boston

Dupa terminarea perioadei de munca din cadrul programului Work and Travel probabil ca o sa vrei sa alegi cateva destinatii pe care sa le vizitezi, tocmai de aceea propunem o serie top 10 locuri de viz...
06.12.2021 Vezi mai mult

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: