Cum să alegi tabăra educațională potrivită – 8 sfaturi

23.11.2022

Taberele de vară sunt în mod invariabil experiențe care schimbă viața participanților.


Există numeroase tipuri de tabere care să corespundă diverselor nevoi și preferințe. Tabere academice, sportive, lingvistice: engleză, germană, franceză etc., tabere de aventură, tabere în domenii precum: STEM, medicină, computer science sunt doar câteva dintre opțiunile disponibile. Oricare ar fi interesele copiilor, există tabere potrivite.

Experiența dintr-o tabără educațională îi poate ajuta să-și dea seama ce domeniu li se potrivește, îi conectează cu persoane care au aceleași preocupări, îi pregătește pentru viață, îi ajută să-și îmbunătățească limba engleză și le sporește încrederea; beneficiile sunt nelimitate. Dar cum alegeți?

Trimiterea copilului în tabăra de vară potrivită este una dintre cele mai bune investiții pe care le puteți face pentru viitorul lui, dar este o decizie importantă, cu mulți factori de luat în considerare. Dacă alegeți bine, ar putea fi cele mai bune două săptămâni din viața copilului. Așadar, ce puteți face pentru a vă asigura că luați decizia corectă?

Urmați acești 8 pași pentru care vă vor ajuta să luați cele mai bune decizii pentru copilul dumneavoastra:

1 Apelați la consultanții educaționali care vă vor ajuta să faceți cea mai potrivită alegere. Ei au cercetat și ales deja cele mai bune programe și vi le pot recomanda. Consultanții au ani de zile în industrie, au trimis nenumărați copii în tabere educaționale, au vizitat taberele și au o imagine de ansamblu asupra variantelor disponibile. Ei vor recunoaște abilitățile și nevoile educaționale ale copilul dumneavoastră și vor oferi sfaturi personalizate pentru a vă ajuta să luați cea mai bună decizie. Aceștia vă vor putea ajuta cu planificarea călătoriei iar în cazul în care vor apărea diverse probleme, ei vă vor reprezenta și vă vor ajuta să le rezolvați.

2. Verificați ofertele pentru taberele de grup. Tabăra de grup este o alegere excelentă pentru începători. Ei călătoresc cu un lider de grup, astfel încât să știți că întotdeauna există cineva în locație care vorbește limba copilului dumneavoastră.

3. Participați la târgurile educaționale când au loc în orașul dvs. De cele mai multe ori, reprezentantul taberei, prezent la târg va fi și persoana de contact din tabără, astfel vă veți simți încrezători că copilul dumneavoastră va fi pe mâini bune. De asemenea, vei avea ocazia să te întâlnești cu reprezentanții multor școli, să înveți lucruri noi și să iei o decizie informată cu privire la tabăra care este cea mai potrivită pentru copilul tău.

4. Adresați întrebări consultantului în așa fel încât să luați o decizie informată.

– Ce naționalități sunt reprezentate în tabără? Cele mai bune programe vor avea un plafon de aproximativ 20%/naționalitate și un mix de naționalități. Taberele educaționale precum cele organizate la DLD LondonSidcot School sau Schule Schloss Heessen ajung de multe ori sa găzduiască elevi din 60 de țări diferite. Imaginați-vă câți prieteni își va face copilul dvs.!

  • Întrebați despre raportul dintre cursanți- profesori/ staff. Cele mai bune școli vor avea clase cu număr redus de elevi și un raport potrivit cursanți – staff pe durata excursiilor. Spre exemplu o grupă este recomandat să aibă max. 15 elevi și un raport elevi – staff de 10:1 pe durata călătoriilor.
  • Întrebați despre numărul de ore de studiu. Taberele academice oferă 25-30 de ore de studiu pe săptămână. Unele școli de limbi străine vor oferi aprox. 15 ore de instruire, restul fiind timp liber. Așadar, ia în considerare ce vrei să obțină copilul tău: vrei un program educațional prestabilit sau un mediu mai relaxat în care copilul tău să fie lăsat în voia lui?
  • Aflați care este programul excursiilor. Unele organizații pregătesc programul excursiilor din timp, staff-ul din tabără însoțind copiii pe durata vizitelor. Alți organizatori însă acordă elevilor timp liber de mișcare stabilind numai punctele de întâlnire. Totul depinde de obiectivele dvs.!
  • Întrebați despre rutina zilnică. Taberele educaționale vor avea deja planificat acest lucru.
     

5. Rezervați devreme locul în tabără – Rezervarea înainte de vacanța de iarnă asigură adesea o reducere generoasă.

6. Siguranța este prioritatea numărul unu a fiecărei școli. Bunăstarea copilului pe durata taberei este extrem de importantă. În marea britanie de exemplu, taberele sunt controlate în mod amănunțit, astfel încât să puteți fi sigur că copilul dumneavoastră este pe mâini sigure. Căutați organizații care au fost acreditate de BAC, OFSTED sau ISI.

7. Dați-le șansa să se acomodeze! Este dificil pentru toată lumea la început, dar și mai dificil pentru dvs. să știți că copilul este departe de casă și este neliniștit. Acest lucru este complet normal; se află într-un mediu nou și pot fi departe de casă, fără familia lui, pentru prima dată. Copilul va putea depăși orice obstacol odată ce a trecut peste acest prag. Nu vă descurajați dacă vă sună imediat ce au ajuns pentru a spune că vrea să vină acasă. Spuneți-i să zâmbească și să intre în discuții cu cei din jur. Va uita că îi era dor de casă până la finalul primei zile. Discutați preocupările dumneavoastră cu staff-ul, notificați-vă agentul, liderul de grup sau școala și vom lucra împreună pentru a oferi copilului dumneavoastră o experiență de neuitat.

8. Anunțați consultantul educațional în cazul în care copilul necesită medicație pentru anumite afecțiuni sau dacă există restricții alimentare.

Meniul din tabără poate fi diferit față de cel cu care copilul este obișnuit acasă, datorită influențelor locale. În situația în care copilul are intoleranțe sau restricții alimentare, organizația trebuie anunțată din timp pentru a-i asigura un meniu potrivit. De asemenea, este important să ne anunțați dacă copilul necesită medicație pentru anumite afecțiuni pentru a i se oferi asistență de către staff-ul taberei.

Consultanții educaționali vă ajută sa identificați tabăra potrivită copilului, vă răspund la întrebări și se asigură că experiența copilului in tabără va fi una de neuitat. Colaborăm cu organizații care au experiență în organizarea taberelor și care primesc anual un număr impresionant de copii in campusuri, din toate colțurile lumii. Astfel, ne asigurăm că elevii vor fi în siguranță pe durata deplasării, că programul educațional și recreativ se ridică la nivelul așteptărilor în așa fel încât copilul să își amintească cu drag de experiența trăită și să aștepte cu nerabdare să descopere alte destinații de vacanță.

Cuvinte cheie:
Tabere in strainatate

Stiri asociate

Descopera cariera visurilor tale printr-o tabara i...

De ce sa alegi o tabara educationala in strainatate?  Perioada adolescentei este cea a autocunoasterii, atat pe plan personal, cat si pe plan academic si profesional. Incepi sa te intrebi spre c...
13.03.2023 Vezi mai mult

Tabere de vara in Elvetia - Discount 20% in cadrul...

Elvetia a primit distinctia de „Cea mai buna tara din lume”, conform Best Countries Report 2018 (Washington, D.C.), un studiu cu criterii de evaluare complexe, de la influenta economica, c...
10.01.2023 Vezi mai mult

Din culisele EduTaberelor de grup

“Ce e mai frumos decat sentimentul de apartenenta la un grup?” (M. T., parintele unui copil de 11 ani) Un grup cu vise si interese comune, impreuna cu care sa explorezi locuri noi, sa iei...
09.04.2021 Vezi mai mult

Top 5 sporturi in EduTabere mai putin practicate i...

Intr-un cadru prietenos, cum este cel al unei EduTabere, studiul unei limbi straine nu mai e perceput ca un proces de invatare chinuitor sau plictisitor, mai ales atunci cand lucrurile se intampla int...
09.04.2021 Vezi mai mult

Tot ce trebuie sa stii inainte sa alegi o tabara d...

Vara este un moment de respiro, de crestere, de reinventare si de descoperire a unor noi pasiuni si orizonturi. Iar tu, ca parinte, vrei sa te asiguri ca ii poti oferi copilului tau prilejul unor astf...
09.04.2021 Vezi mai mult

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: