Educatie elvetiana deblocheaza potentialul de leadership

02.05.2022


Ca fost student si acum membru al grupului, pot spune ca, pe langa legaturile noastre puternice cu industria, avem o atitudine personala puternica fata de studentii nostri. Incercam sa ne conectam cu ei si chiar cu familiile lor.

Kristina Kirilova, Swiss Education Group

 

Ospitalitatea si turismul sunt printre cele mai interesante si mai dinamice sectoare, iar interesul studentilor romani pentru oportunitatile de educatie si cariera este fara indoiala mare.

  • Care sunt avantajele si particularitatile educatiei in aceste domenii?
  • Ce este necesar pentru implementarea cu succes?

La aceste intrebari si la multe altele va raspunde Kristina Kirilova, managerul regional al Swiss Education Group (SEG).

I: Ai absolvit colegiul Cezar Ritz, Elvetia. Formarea profesionala a indeplinit asteptarile? Ce ti-a oferit, cum te-a schimbat, care sunt cele mai frumoase amintiri ale tale?

K: Mi-am terminat masterul la Cesar Ritz Colleges, Switzerland si formarea a indeplinit cu siguranta asteptarile mele si chiar as spune ca le-a depasit. Intreaga experienta, prelegerile si proiectele interesante si utile, cunostintele, legaturile stabilite si Elvetia insasi ca tara m-au schimbat in bine, intr-un mod foarte firesc. Am devenit foarte adaptabila, am invatat sa lucrez in echipa cu nationalitati si mentalitati diferite. Unele dintre cele mai stralucitoare amintiri ale mele sunt legate de frumusetea si puritatea incredibila care te inconjoara si, bineinteles, de forumul de cariera pe care SEG il organizeaza pentru studentii sai. A fi in acelasi loc cu unii dintre cei mai renumiti si de succes oameni din industria turismului este pur si simplu extraordinar!

I: Educatia la institutele de elita, parte a SEG, deschide usa catre oportunitati interesante de cariera. Care sunt celelalte avantaje ale institutiei?

K: Ca fost student si acum membru al grupului, pot spune ca, pe langa legaturile noastre puternice cu industria, avem o atitudine personala puternica fata de studentii nostri. Incercam sa ne conectam cu ei si chiar cu familiile lor. Eu personal petrec mult timp discutand cu fiecare dintre studenti in timpul procesului de admitere pentru a ma asigura ca alegem programul si facultatea potrivita si ca apoi sa poarte cu mandrie numele colegiului in intreaga lume. In plus, SEG reuneste 4 universitati si 5 campusuri in diferite parti ale Elvetiei, oferind cea mai mare varietate de programe si specialitati.

I: Ce aptitudini si calitati sunt necesare pentru succesul in domeniul turismului si ospitalitatii?

K: Succesul este foarte relativ si sfatul meu pentru tineri este sa nu incerce sa se incadreze intr-un domeniu in care nu se potrivesc. Abilitatile pe care le predam studentilor nostri sunt aplicabile acum, astfel incat acestia sa poata intra pe piata muncii si sa se distinga prin cunostinte si profesionalism. Munca in echipa este extrem de importanta, dar descoperirea potentialului lor de leadership este un pas de care ii invatam sa nu se teama. Calitatile pe care incercam sa le dezvoltam in ei sunt aplicabile nu numai in domeniul turismului si ospitalitatii, ci mai presus de toate sunt calitati personale astfel incat studentii nostri sa aiba succes in orice domeniu. Reteta mea personala pentru realizarea cu succes in industria noastra: un strop de motivatie, doua de ambitie, multa flexibilitate si adaptabilitate, autodisciplina, capacitatea de a asculta si intelege nevoile clientilor si in toate acestea presar educatie de calitate .

I: Turismul este un sector extrem de dinamic. Cum raspunde educatia in aceste domenii la schimbarile si noile tendinte din industrie?

K: Intr-adevar, acesta este unul dintre cele mai dinamice sectoare si noi, ca grup educational, urmarim tendintele, ne adaptam programele, cream altele noi, adaugam specialitati sau le eliminam. Desigur, pentru a raspunde schimbarilor, angajam noi profesori cu expertiza si cunostintele de care viitorii lideri si manageri au nevoie acum.

I: Care sunt sfaturile tale pentru studentii care cauta o educatie de 5 stele?

K: Imi place sa-l citez pe unul dintre cei mai minunati oameni din echipa SEG, Max Behesht, care spune: „Asculta muzica din interiorul tau”. Acesta va fi intotdeauna unul dintre cele mai importante sfaturi ale mele. Invata ceea ce iti place, urmareste-ti visele, indiferent cat de dificil ar parea sa le realizezi. Pentru noi, cel mai important factor in care un candidat va fi sau nu acceptat este motivatia personala, ambitia si pasiunea. Desigur, realizarile academice si personale sunt importante si dau competitivitate.

Vrei sa afli mai multe despre industria hoteliera si despre oportunitatile educationale oferite de Swiss Education Group? Participa la  Masterclass-ul oferit de IntegralEdu si Swiss Education Group, care va avea loc pe 21 mai, la Hotel Epoque in Bucuresti!

Poti gasi mai multe despre eveniment si linkul de inregistrare aici apasand butonul de mai jos!

Cuvinte cheie:

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: