Experiența lui Victor la universitate - Cum a gasit locul de munca ideal?

21.12.2023

Citeste povestea lui Victor, absolvent al universitatii Anglia Ruskin din Cambridge, Marea Britanie


Experiența din universitate

Am terminat studiile cu bine și am primit calificativul maxim la licență și master. Am terminat cursul "Computer Science" cu First Class și cursul de master "Cyber Security" cu Distinction. Mi-au plăcut cursurile oferite, erau logice, nu trebuia să tocesc ca în liceu, aveam suficient timp liber să învâț pe cont propriu, profesorii erau de treabă și materia era scurta și la obiect. Fără informații inutile sau invechite.

Campusul era superb, sală de gimnastică (eeh, mai mult vizitam sala de mese 😆), bibliotecă, locuri de relaxare, etc. Nu am avut de ce sa mă plâng, până când a venit pandemia.

Ultimul an de licență a fost complet online, am învățat doar din camera mea micuță, și socializarea a fost zero. Am făcut masterul imediat după licență și m-am bucurat ca a ținut doar un an, chiar daca era "hybrid", a fost peste 90% online.

Și deja eram sătul cu studiu de acasă. Și de atunci am decis să nu fac doctoratul, deoarece eram nerăbdător să mă angajez ca să pot lucra la birou alături de colegi, să mai fac o schimbare de peisaj și ca să devin independent financiar.

Experiența de la Internship (Placement Year)

In timpul licenței am făcut un an de internship la firma Sepura ca "Software Development Support Technician". Firma se ocupa cu producția aparatelor radio pentru companii ce necesita comunicare critică și pentru serviciile de urgență. 

A fost foarte frumos acolo, cladirea era modernă, eram înconjurați de natură și lumea era foarte politicoasă. Încă mai țin minte cât de mult m-am luptat ca să lucrez acolo.

Din păcate foarte puține firme ofera program de internship (plătit sau nu) pentru studenți. M-am luptat cu încă 9 candidați doar pentru locul acesta.

Angajarea la actualul loc de muncă

După ce am terminat masterul, m-am angajat la firma Genomics PLC ca "Graduate Site Reliability Engineer", și pot spune sincer că am avut un mare noroc să fiu aici. Colegul care m-a recrutat, m-a găsit pe LinkedIn datorită faptului că aveam amândoi un contact comun, și era colegul meu de muncă de la internship.
Plus, aveam deja un an experiență într-un domeniu similar cu actualul meu rol. Dacă nu aveam acest internship, mai mult ca sigur nu lucram unde sunt acum. Procesul de angajare a fost lung și plin de emoții.

Mă potriveam excelent cu cerințele lor, salariul oferit era foarte bun, contract nedeterminat, persoanele cu care am ținut interviurile erau de treabă și sediul lor era extrem de aproape de mine. Este locul meu de muncă ideal.

Cuvinte cheie:
Studii in strainatate

Stiri asociate

Open Call Volunteers | World Education Fair

De ce sa devii voluntar la targul educational World Education Fair? Ai sansa de a capata experienta profesionala atat in promovare, marketing, PR, social media, vanzari, cat si in ceea ce priv...
16.04.2024 Vezi mai mult

Nu se modifică admiterea pentru studenții din Olan...

Nu se înregistrează modificări în ceea ce privește admiterea studenților străini în Țările de Jos pentru anul universitar 2024-2025, iar informațiile despre o viitoare reducere drast...
11.02.2024 Vezi mai mult

Studiaza Arta, Design, Fashion si Media | Bursa pe...

Cea mai mare academie privata de artă din Italia - Nuova Accademia di Belle Arti (NABA), va acorda o bursă de până la 7.000 de euro celor mai talentați candidați din Romania. Concursurile...
06.02.2024 Vezi mai mult

Ce fac studentii romani din strainatate de sarbato...

Pentru cei plecati la studii in strainatate reprezinta o perioada in care trebuie sa ia multe decizii.  Sa merg acasa sau sa stau in destinatia de studiu?  Care este cea mai buna perioad...
20.12.2023 Vezi mai mult

Care sunt cele mai cautate destinatii si domenii d...

In urma targului de consultanta educationala World Education Fair, iti impartasim statisticile din baza de date IntegralEdu. Acestea arata interesul tinerilor si tendintele in educatia internatio...
06.11.2023 Vezi mai mult

Noua universitate in reteaua World Education: Duce...

Suntem incantati sa te anuntam ca am devenit recent un reprezentant oficial al Ducere Global Business School - o scoala de afaceri globala de clasa mondiala cu diplome universitare complet acredi...
06.07.2023 Vezi mai mult

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: