Statele Unite anunta extinderea programelor STEM OPT

28.01.2022


Statele Unite anunta extinderea programelor STEM OPT – pentru a atrage studenti cu merite deosebite pentru aceste programe

Administratia Biden-Harris a anuntat un alt pas in directia atragerii talentelor globale in universitatile americane si in vederea unei cariere de succes worldwide. Acest pas include recunoasterea mai multor domenii de studii.

Despre anunt

In data de 21 ianuarie 2022, la doar un an de la preluarea mandatului de catre administratie, Departamentele de Stat si de Securitate Interna au promis noi actiuni de sprijinire a studentilor internationali care doresc o cariera in domeniile stiintei, tehnologiei, ingineriei si matematicii (STEM). Actiunile vor „avansa predictibilitatea si claritatea cailor de acces pentru bursierii, studentii, cercetatorii si expertii STEM internationali pentru a contribui la eforturile de inovare si de creare de locuri de munca”.

Aceste actiuni comune si sprijinul administratiei Biden-Harris demonstreaza un sprijin si o recunoastere suplimentara pentru studentii internationali si imigrantii care aduc inovatie si talent in munca lor in domeniile STEM. Acesta este inca un exemplu al dorintei SUA de a primi studentii internationali si experientele lor in universitatile si companiile din intreaga natiune.

Mai multe optiuni STEM OPT

Acest anunt include decizia ca 22 de noi domenii de studiu sa fie incluse in programul STEM OPT prin intermediul Student and Exchange Visitor Program (SEVP). Acest program permite studentilor F-1 care obtin diplome de licenta si de masterat in anumite domenii STEM sa ramana in SUA pentru o perioada de pana la 36 de luni pentru OPT dupa finalizarea studiilor. Potrivit anuntului, aceste domenii de studiu adaugate sunt in principal domenii noi, multidisciplinare sau emergente. SEVP va comunica aceste noi domenii de studiu universitatilor si studentilor in zilele urmatoare.

Actiuni suplimentare ale administratiei Americane

In plus, anuntul Departamentelor include urmatoarele actiuni pentru ca SUA sa primeasca mai multi studenti internationali in tara:

 • Initiativa de cercetare STEM la inceputul carierei: Biroul pentru Afaceri Educationale si Culturale (ECA) va facilita accesul vizitatorilor de schimb BridgeUSA neimigranti care vin in SUA pentru a efectua cercetari STEM. ECA va facilita, de asemenea, mai multa pregatire academica pentru studentii J-1 de licenta si absolventi in domeniile STEM pentru o perioada de pana la 36 de luni.
 • Statutul si sprijinul O-1A: Statutul de nonimigrant O-1A este disponibil pentru persoanele cu abilitati extraordinare in domeniile stiintei, afacerilor, educatiei sau sportului. Homeland Security publica o actualizare a manualului sau de politici referitoare la statutul de nonimigrant O-1A pentru a clarifica mai bine ce dovezi sunt necesare pentru a indeplini criteriile O-1A.
 • Imigratie: Homeland Security isi actualizeaza manualul de politici cu privire la modul in care Serviciile de Cetatenie si Imigrare ale SUA (USCIS) determina derogarile de interes national pentru imigrantii cu abilitati exceptionale in domeniile lor de activitate.

Ce este STEM?

Conceptul de STEM este in prezent mai mult ca oricand in atentia profesorilor din intreaga lume. Acronimul STEM se refera la predarea – invatarea integrata a disciplinelor Stiinte, Tehnologie, Inginerie si Matematica, organizata in general sub forma experimentului. Importanta care i se ofera este legata de locurile de munca din domeniul STEM, printre care, pentru a enumera doar cateva: programator, inginer electric si petrochimist, biochimist, geolog, cercetator stiintific in medicina sau biochimie. Numerele locurilor de munca pentru aceste domenii sunt in continua crestere, iar in prezent salariile medii oferite pentru acestea echivaleaza cu aproape dublul sumei salariilor medii oferite in toate celelalte domenii la un loc, conform unui articol de pe site-ul de stiri CBS news.

Desi Statele Unite au fost in mod istoric un lider in aceste domenii STEM, mai putini studenti s-au concentrat recent pe aceste subiecte. Potrivit Departamentului Educatiei din SUA, doar 16% dintre elevii de liceu sunt interesati de o cariera STEM si si-au dovedit competenta in matematica. In prezent, aproape 28% dintre elevii de liceu declara ca sunt interesati de un domeniu legat de STEM, spune un site web al departamentului, dar 57% dintre acesti studenti isi vor pierde interesul pana la absolvirea liceului.

IntegralEdu va pune la dispozitie serviciul de consultanta educationala pentru candidatura de admitere in Statele Unite Ale Americii. In portofoliul IntegralEdu puteti regasi urmatoarele universitati din SUA oferind aceste specializari, iar procesul de candidatura este in plina desfasurare.

 • Hawaii Pacific University
 • Colorado State University
 • Drew University
 • George Mason University
 • Illinois State University
 • Oregon State University
 • Saint Louis University
 • Suffolk University
 • The University of Alabama at Birmingham
 • Washington State University
 • Johnson & Wales University
 • Kaplan Business School
 • Marshall University
 • University of South Florida

Stim ca in anii finali de studiu TIMPUL este cea mai importanta resursa a unui student, astfel un consultant IntegralEdu iti va asigura un proces de admitere rapid si eficient. Ia legatura cu un consultant specializat SUA, contactandu-ne in unul dintre birourile IntegralEdu.

Stiri asociate

Care sunt cele mai cautate destinatii si domenii d...

In urma targului de consultanta educationala World Education Fair, iti impartasim statisticile din baza de date IntegralEdu. Acestea arata interesul tinerilor si tendintele in educatia internatio...
06.11.2023 Vezi mai mult

Open Call Volunteers | World Education Fair

De ce sa devii voluntar la targul educational World Education Fair? Ai sansa de a capata experienta profesionala atat in promovare, marketing, PR, social media, vanzari, cat si in ceea ce priv...
14.07.2023 Vezi mai mult

Noua universitate in reteaua World Education: Duce...

Suntem incantati sa te anuntam ca am devenit recent un reprezentant oficial al Ducere Global Business School - o scoala de afaceri globala de clasa mondiala cu diplome universitare complet acredi...
06.07.2023 Vezi mai mult

Teacher Training "Mind the Gap" (Online, Zoom)

INREGISTRARE GRATUITA   Obtine excelenta in predare de la profesori straini! Alatura-te training-ului gratuit, organizat de IntegralEdu si Bucksmore Education, special conceput pentru profesor...
09.01.2023 Vezi mai mult

Ce fac studentii romani din strainatate de sarbato...

Pentru cei plecati la studii in strainatate reprezinta o perioada in care trebuie sa ia multe decizii.  Sa merg acasa sau sa stau in destinatia de studiu?  Care este cea mai buna perioad...
23.12.2022 Vezi mai mult

Tilburg si-a pastrat statutul de cea mai buna univ...

Tilburg University, una dintre cele mai populare universitati din Olanda, si-a confirmat reputatia internationala pentru calitatea predarii si cercetarii in domeniile Business & Economie, Drept si...
23.11.2022 Vezi mai mult

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: