SISTEMUL ELVETIAN (MATURA)

Unul dintre cele mai bune sisteme de invatamant din lume

SISTEMUL DE INVATAMANT ELVETIAN (MATURA)

Cu cele patru limbi oficiale, culturi diverse, natura frumoasa si un mediu linistit si sigur, Elvetia nu este doar o destinatie turistica populara, ci si un loc ideal pentru educatie. Liceele private din Elvetia au o lunga traditie de programe educationale individualizate, moderne si de inalta calitate pentru studenti din toate partile lumii.


Sistemul de invatamant elvetian este descentralizat si autonom si are reputatia de unul dintre cele mai bune din lume. Limba oficiala a cantonului determina limba de predare scolara. Curriculum-ul pentru bacalaureatul de stat elvetian contine 13-15 discipline obligatorii, 3 limbi straine si discipline suplimentare libere elective. Pe langa cel elvetian, exista si alte programe si programe care raspund nevoilor elevilor straini si sunt oferite de licee private.

Ce este special la acest program?

Sistemul de invatamant elvetian este descentralizat si autonom si este cunoscut ca unul dintre cele mai bune din lume. Limba oficiala a cantonului corespunzator este si limba in care se tin cursurile la scoala. Diferitele regiuni au caracteristici si reguli speciale legate de educatie. Invatamantul primar incepe la varsta de 4-6 ani, in functie de canton. In medie, dureaza 7-9 ani, dintre care primul nivel dureaza 3-5 ani, in timp ce al doilea dureaza 3 sau 4 ani.


Matura care se ia in Elvetia la sfarsitul liceului este bilingv. Engleza si franceza sunt limbi care sunt alegerea optima pentru toti studentii straini care au un nivel ridicat de cunoastere a ambelor limbi. Dupa promovarea maturii, studentii primesc un certificat care serveste drept calificare pentru admiterea la universitati.


Pe langa programul educational elvetian, scolile private ofera si alte programe educationale potrivite, ideale pentru studentii straini. La finalizarea studiilor, studentii primesc calificari recunoscute la nivel international.

Care este metoda de predare?

Curriculum-ul pentru Swiss Maturite Federale de la 13 la 15 ani include discipline obligatorii, 3 limbi straine si discipline optionale suplimentare.


Cu toate acestea, pe langa matricolul elvetian, studentii pot alege programul britanic GSCE sau A-Levels, Bacalaureat francez, Abitur german sau programul IB (Bacalaureat International) si sa obtina calificarile corespunzatoare.


Subiectele lingvistice pot varia, de asemenea, in functie de sistemul educational si programul ales.

SISTEMUL DE INVATAMANT ELVETIAN (MATURA)

CE ESTE IMPORTANT DE STIUT?

Cand este momentul potrivit pentru a te inscrie?

Liceele private din Elvetia au o vasta experienta in inscrierea studentilor din intreaga lume si si-au adaptat programele in asa fel incat trecerea de la un alt sistem de invatamant sa fie cat mai usoara si acceptabila. Studentii cu varsta de 14 si 15 ani se pot inscrie direct, chiar si cu un nivel mediu de cunostinte de limba, si pot participa la cursuri de limba suplimentare in primul an. Cu toate acestea, inscrierea in clasele de liceu necesita un nivel ridicat de abilitati lingvistice si note bune.

Alegerea scolii depinde de varsta elevului, nivelul de educatie, nivelul abilitatilor lingvistice, educatia viitoare si planurile acestuia.

Cat sunt taxele de scolarizare?

Taxele de scolarizare depind de scoli, programe si pot varia de la 55 la 75 de mii de franci elvetieni pe an.

SISTEMUL ELVETIAN

SWISS MATURA

VARSTA CLASA CLASIFICARE
7 - 12 clasa 1 - clasa a 6-a  Scoala elementare Educatie primara
12 - 14 clasa a 7-a - clasa a 8-a Scoala secundara Educatie primara
14 - 16 clasa a 9-a - clasa a 10-a Liceu Liceu
16 - 18 clasa a 11-a - clasa a 12-a Liceu Pregatiri pentru examenul de bacalaureat elvetian, care ofera posibilitatea de a continua educatia la universitate

 

DESTINATII IN CARE PUTETI STUDIA IN SISTEMUL ELVETIAN MATURA

TARI

ELVETIA
ELVETIA

 

Unul dintre cele mai bune sisteme educationale din lume

Vezi mai mult
ELVETIA

CONTACTEAZA UN CONSILIER EDUCATIONAL INTEGRALEDU

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSULTANTA

Completeaza formularul si programeaza o sedinta cu unul dintre consultantii nostri educationali.

Rezerva acum

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: